Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Θήβα

Εξαρθρώθηκε άμεσα εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας
Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, ως αρχηγικό μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη έγκλειστος σε Ίδρυμα Ανηλίκων, ενώ ο δεύτερος αναζητείται για να συλληφθεί

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα (3) ληστείες, (9) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα

Ο 18χρονος μαζί με 17χρονο, μέλος της ομάδας, «στρατολογούσαν» νεαρούς ημεδαπούς και δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, αφαιρούσαν από τα θύματα τους χρηματικά ποσά

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών


Εξαρθρώθηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (28-01-2016) το πρωί, σε οικισμό της περιοχής της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 18χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμα ημεδαποί, ηλικίας 17 και 21 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ο 17χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας και συνελήφθη την          26-01-2016 σε περιοχή του Βόλου, ενώ ο 21χρονος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης, διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συστήσει από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση.

Πιο αναλυτικά, αρχηγικό μέλος φέρεται να ήταν ο 18χρονος, ο οποίος μαζί με τον 17χρονο, «στρατολογούσαν» νεαρούς ημεδαπούς, με σκοπό την αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών από τα θύματά τους, με τη χρήση βίας ή με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τα μέλη της σπείρας, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 25-01-2016 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, αλλά σχεδόν πάντα με τη συμμετοχή του 18χρονου & του 17χρονου, σε τουλάχιστον (3) ληστείες, (9) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ ο 18χρονος είχε συλληφθεί πάλι τον περασμένο Αύγουστο, ομοίως ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων και ανηλίκων (σχετικό το από 26-08-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_281.html


ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Βάγια Βοιωτίας


ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 2 επιπέδων στα Βάγια Βοιωτίας,συνολικού εμβαδού 144 τ.μ. με αυλή και αποθήκη.Ισόγειο 72τ.μ.-1ος όροφος 72τ.μ. κατασκευής 1982.
Τηλ.επικοινωνίας 6977956003http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_238.html

Εμπορικός Σύλλογος Θήβας .. Νεκρώνει τη Πέμπτη η Θήβα. (video)

ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΥΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Θηβαίων , οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς των Θηβών καλούν όλους τους κατοίκους , εργαζομένους και επαγγελματίες του Δήμου Θηβαίων να συμμετέχουν στο Παναθηναϊκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00π.μ. στο άγαλμα του Πίνδαρου συμμετέχοντας έτσι στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Παράλληλα η κοινή συνάντηση των φορέων αποφάσισε:

Το κλείσιμο για όλη την ημέρα των υπηρεσιών του Δήμου , των πάσης φύσεως καταστημάτων , γραφείων και ιατρείων , συμμετέχοντας έτσι στην απεργία των ΓΕΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ .
Τη μετάβαση των συγκεντρωμένων στο μπλόκο των αγροτών στο 90ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας , με λεωφορεία που διατεθούν δωρεάν
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ


Απεργεί την Πέμπτη η Θήβα από LAMIASTARGR


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦοΔΣΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔOΣ

 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

 Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α)

Στερεάς Ελλάδας Α.Ε έχει αναλάβει από τις 8 Οκτωβρίου 2015 την λειτουργία

των ΧΥΤΑ Ιστιαίας, Χαλκίδας & Θήβας και από την 1η

Στους προαναφερόμενους 4 ΧΥΤΑ εναποθέτουν απορρίμματα οι παρακάτω

18 Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ποσοστό 83,30%) :

Διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και ξύπνησε στη Θήβα

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Γυναίκα 67 ετών που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, με λοίμωξη-αναπνευστική ανεπάρκεια διακομίστηκε διασωληνωμένη
 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ    για Νοσοκομείο των Αθηνών.Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,
κατά τη διάρκεια της διακομιδής και πλησίον του Νοσοκομείου  Θηβών η ασθενής ξύπνησε απο την καταστολή.Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σταμάτησε στα επείγοντα  του Γ.Ν.Θηβών για τις πρώτες βοήθειες.Ευτυχώς και για καλή τύχη της ασθενούς εφημέρευε στο Νοσοκομείο Θήβας αναισθησιολόγος η οποία  μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν γρήγορα επιπρόσθετη χορήγηση καταστολής  στην ασθενή και με οδηγίες που πήρανε απο το Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο συνέχισε τη διακομιδή για Νοσοκομείο των Αθηνών.http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_193.html

Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ ...ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑ ΧΑΝΙΩΝ!

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της απεργίας από την ΠΝΟ αναβάλλονται o αγωνας ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ – ΑΟ ΚΥΔΩΝ για την 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (2ος όμιλος) και θα διεξαχθεί στις 03/02/2016, ώρα 15.30 στο κλειστό γυμναστήριο ΘΗΒΑΣ.

Αγρυπνία για την Εορτή της Υπαπαντής στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αυταπασχολούμενο, νέο, συνταξιούχο

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 πμ
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ

Απευθύνουμε επίσης πρόσκληση στους υπόλοιπους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μας αφορά όλους. Βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα και την επιβίωση εκατομμυρίων εργαζομένων. Κανείς να μην τσιμπήσει στα τερτίπια περί διορθώσεων και βελτιώσεων. Μία είναι η λύση για το λαό, να οργανώσει την πάλη του για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να το αποσύρει!

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
• ΟΜΑΔΑ ΘΗΒΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

24 συλλήψεις στη Στερεά,πέντε στη Βοιωτία


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα και συγκεκριμένα:


Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κλοπή κινητού τηλεφώνου από εμπορικό κατάστημα της περιοχής και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, το ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει από ημεδαπό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής – διάρρηξης σε περίπτερο της περιοχής και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ημεδαπός επίσης στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και σε περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.



Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας αλλοδαπός στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και δύο ημεδαποί στα Ψαχνά Ευβοίας και στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης & του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις – Εντάλματα σύλληψης.


Εννέα (9) αλλοδαποί και ειδικότερα τέσσερις στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τέσσερις στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Δύο (2) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Τρεις (3) ημεδαποί στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση νομοθεσίας περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.


Τέλος, δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/24_28.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Μειωμένος ο επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ


Μειωμένος θα είναι ο επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ λόγω της μείωσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που έφεραν οι χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές.

Συγκεκριμένα μειώνεται ο ΤΑΠ που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους που καταβάλλεται απ’ ευθείας στους δήμους. Οι ελαφρύνσεις αυτές άρχισαν ήδη να υπολογίζονται αναδρομικά από τον Μάιο του 2015. Ο ΤΑΠ αντιστοιχεί με το 0,25 έως 0,35 τοις χιλίοις επί των αντικειμενικών τιμών.

Οι οφειλές το 2015 προς τη ΔΕΗ έφτασαν τα 2,3 δις και οι οφειλέτες τα 2,2 εκατομμύρια. http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_773.html

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Τηλ: 22620-80701-Φαξ:22620-80961

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΔΜΟΥ 1 -ΤΘ 102

Email isthivon@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΗΒΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ,


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΝ

1η ΚΑΙ 3η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Οι κοινωνικές ανάγκες στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας


Οι κοινωνικές ανάγκες στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας


Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο έγινε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Περιφέρειας, τις κοινές δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας στη Στερεά Ελλάδα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα προβλήματα των ανθρώπων που χρήζουν συμπαράστασης, αλλά και για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία τους, τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να γίνομαι δεκτός από τον Μακαριώτατο. Κάθε λεπτό μαζί του είναι ένα πνευματικό δώρο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα πολλά προβλήματα και τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας, για την οποία ο ίδιος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία. Είναι γνωστό ότι η συνεργασία μας είναι πολύ στενή, ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Λίγες ακόμα παραστάσεις για το «Το σακάκι που βελάζει» στη Λιβαδειά

Η  εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Το σακάκι που βελάζει» του συγγραφέα Στανισλαβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γ. Αγραφιώτη, που παρουσιάζεται από τον Όμιλο   Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς, επανέρχεται για λίγες ακόμα παραστάσεις.
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 8:00, ο Ιβάν Αντόνωφ και οι υπόλοιποι ήρωες θα ξεδιπλώσουν το κουβάρι της γραφειοκρατίας και θα αποδείξουν πως «οι καλύτερες κωμωδίες είναι δράματα».
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο)
Τηλέφωνα για κρατήσεις 22613 50818 και 6972488412http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_286.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ .ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ



Δίρκης 20 – Τ.Κ 32200 Θήβα

Τηλ 6939628670 tel &fax :22620 81044

e-mail: oebethivas@yahoo.gr, www.oebethivas.gr

ΘΗΒΑ: 26 / 1 / 2016

ΠΡΟΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμη μία φορά οι κύριοι που υποτίθεται ότι Κυβερνάνε μας αποδεικνύουνε πως όχι μόνο

δεν έχουν σχέδιο αλλά βρίσκονται και εκτός πραγματικότητας.

Η πρόταση για το ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν ελεύθερο

επαγγελματία γιατί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση και στον

αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης , της επιχείρησης δηλαδή που για το κράτος μέχρι

και πριν λίγο καιρό θεωρείτο η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας.

Η πρόταση της Κυβέρνησης είναι να πληρώσουν το μάρμαρο πάλι αυτοί που αποφάσισαν να

κάνουν μια δικιά τους δουλειά και να :

1) Φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

2) Πληρώνουν μόνοι τους τα ασφαλιστικά τους ταμεία και αν δεν τα πληρώσουν να

κινδυνεύουν με κατάσχεση περιούσιων.

3) Πληρώνουν φόρους και χαράτσια χωρίς να υπολογίζεται αν έχουν κέρδη ή ζημίες από

τις επιχειρήσεις τους.

4) Προκαταβάλουν φόρο για την επόμενη χρονιά χωρίς να γνωρίζουν αν η επιχείρηση θα

υπάρχει και την επόμενη χρονιά.

Γίνεται σαφές ότι με τον νέο νομοσχέδιο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε και νέα

λουκέτα στην αγορά αφου δύσκολα ο μικρομεσαίος επαγγελματίας θα μπορέσει να συνεχίσει

την επιχειρηματική δραστηριότητα του με άμεση συνέπεια και νέος αριθμός ανέργων στην

αγορά εργασίας.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας με όλα τα Σωματεία μέλη της είναι

κάθετα αντίθετη στο νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που στρέφεται ενάντια στον μικρομεσαίο

επαγγελματία και δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στις 4 Φεβρουαρίου η μορφή

των οποίων θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας η λύση δεν είναι άλλη από την συμπόρευση

όλων των φορέων των παραγωγικών τάξεων γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων δημιουργεί η Περιφέρεια Στερεάς


              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Περιφέρεια στηρίζει τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

Στην πλέον δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, η Περιφέρεια στηρίζει τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για να γίνει πιο ουσιαστική η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αγοράς.

Δημιουργούνται πέντε
Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο,
ώστε να συζητηθούν οι προτεραιότητες, οι υπηρεσίες και οι βασικές κατευθύνσεις λειτουργίας του Κέντρου.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις - διαβούλευσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα:
➢    Π.Ε. Εύβοιας, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30,
                              Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα)
➢    Π.Ε. Βοιωτίας, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30,
                      Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Διοικητήριο), (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά)
➢    Π.Ε. Ευρυτανίας, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30,
                            Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Νικολάου Τσαμπούλα 8, Καρπενήσι)
➢    Π.Ε. Φωκίδας, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30,
                            Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα)
➢    Π.Ε. Φθιώτιδας, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30,
                                     Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου, (Αινιάνων 8, Λαμία)

               Στόχος είναι να καταγραφούν προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων
που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας, καθώς και να αναζητηθούν πιθανές συνέργειες
για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και παραγωγικότητας αυτών.http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_358.html

Απίστευτες εικόνες στον Κολωνό στη διανομή τροφίμων... [photos]

Στον Κολωνό, στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Επιδαύρου, παραγωγοί και πωλητές...

Διαβάστε περισσότερα »

Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ


http://thivaspor1.blogspot.gr/
MΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ 2ος Ομιλος
Κυριακη 31 Ιανουαριου
Κλειστο Γυμναστηριο Θηβας 15.30 μ.μ

Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Αυτά είναι τα 66 μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα

Στα Λεύκτρα με τα παιδιά ο Μητροπολίτης

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΣΉΜΕΡΑ 25-1-2016 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΚ. ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝ. ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ Κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κος ΜΗΤΣΑΚΗΣ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΚΑΙ ΚΕΪΚ.
 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ.ΛΕΥΚΤΡΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 1474/26-11-2015, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ως στόχο του τη στήριξη και την αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) καθώς και την ισχυροποίηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ως ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί στη χώρα μας ένα πλέγμα δομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιθυμεί τη διερεύνησή του λαμβάνοντας υπόψη του τόσο την ανάγκη συνολικότερου ανασχεδιασμού της λειτουργίας των ΚΠΕ όσο και τους διαθέσιμους πόρους.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ

Αμφίκλεια: Τροχαίο με φιλάθλους του Παναθηναϊκού που επέστρεφαν από Λιβαδειά


Τροχαίο ατύχημα έγινε στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας, λίγο πριν τη Γραβιά, στη διασταύρωση για Αμφίκλεια. Πρόκειται για μια από τις πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις που έχουν γίνει πολλά τροχαία εκ των οποίων κάποια από αυτά θανατηφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες φίλοι του Παναθηναϊκού από τη Κοζάνη, που είχαν πάει στη Λιβαδειά για τον αγώνα επέστρεφαν προς Λαμία.

Ο οδηγός όμως στην διασταύρωση δεν πρόσεξε το stop με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μια BMW που κινούταν κανονικά και την οποία οδηγούσε γνωστός Λαμιώτης.

Όπως είπαν διερχόμενοι οδηγοί στο LamiaReport πραγματικά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ τόνισαν για μια ακόμη φορά την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης διασταύρωσης.

Ένας από τους επιβάτες διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, ευτυχώς χωρίς να υπάρχει σοβαρός τραυματισμός, αλλά κυρίως για προληπτικούς λόγους.http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_754.html

Έκλεισαν την Εθνική Οδό στο "90" οι αγρότες- ΦΩΤΟ

Συνεχίζονται και σήμερα στη  Βοιωτία οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις επικείμενες αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό. 
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών στο "90"χλμ.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες της ευρύτερης  περιοχής της  Θήβας έκλεισαν συμβολικά  απο τις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό και 
σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αποκλεισμός  θα διαρκέσει  μέχρι τις 16:00 μετά το μεσημέρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ για τους τάφους τριετούς ταφής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
για τους τάφους τριετούς ταφής

Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2008 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία Νεκροταφείων στο τηλέφωνο 2262022582 ή στο 6944100544 (Βασίλης Δεληκωνσταντής). http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_889.html

Πάνω απο 500 τρακτέρ στο "90" ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ



Εντυπωσιακή σε μέγεθος ήταν η συμμετοχή των αγροτών στο μπλόκο της εθνικής οδού στο ύψος του "90" στη Θήβα.
Ειδικότερα, αγρότες των Αγροτικών Συλλόγων Θήβας,Βαγίων,Θεσπιών  συγκεντρώθηκαν σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας  με περισσότερα από 500 τρακτέρ και  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής  για δυο ώρες.
Σημειώνεται, ότι παρά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά από τους παράδρομους, τους οποίους οι αγρότες είχαν αφήσει ελεύθερους.
Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση των ζητημάτων τους και διάλογο από μηδενική βάση. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, δεν έχουν να πουν τίποτε πλέον με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου  και εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετείχαν επαγγελματικές ομάδες της περιοχής και παραγωγικοί φορείς.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αυριανό κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προς τους εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων να προσέλθουν στην Κοιλάδα, στις 12:00, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.
Επίσης, στη Βοιωτία,  αγρότες του νομού έχουν παρατάξει στον κόμβο του Κάστρου  πάνω απο 200 τρακτέρ.





 


http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/500-90.html

OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

400 ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ 90 ΧΙΛ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Μπούκαραν στην Εθνική Οδό οι Αγρότες της Θήβας!

Ηλ. Χατζηδούρος: «Πάμε για ολική ανατροπή. Ή εμείς ή αυτοί. Ή φεύγουν οι γηγενείς από την χώρα ή φεύγουν οι σπορές που ήρθαν από το εξωτερικό» είχαν συγκεντρωθεί στον δρόμο Θηβών – Μουρικίου, λίγο πριν την αερογέφυρα του κόμβου της Θήβας, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, οι αγρότες – ιδιοκτήτες των οποίων αποφάσιζαν, το βράδυ της Πέμπτης τις κινήσεις της επόμενης ημέρας…

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω , μας προκαλούν και τα ίδια μας τα σπίτια , καθώς είναι αδιανόητο να επιστρέψουμε πίσω , αφού δεν θα υπάρχει εισόδημα του χρόνου. Όλα θα είναι για την εφορία και το ασφαλιστικό, για τα φυτά και τον ΕΛΓΑ, άρα για μας δεν έχει μείνει τίποτα. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην νομισματική ένωση , με τέτοια δεινά, που να μπορούσε να επιχειρεί ακόμη χωρίς τράπεζες» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θηβας Ηλ. Χατζηδούρος, δηλώνοντας την πρόθεση των συναδέλφων του να κινηθούν συντονισμένα και αποφασισμένα προς την Εθνική Οδό «Πάμε για ολική ανατροπή. Ή εμείς ή αυτοί. Ή φεύγουν οι γηγενείς από την χώρα ή φεύγουν οι σπορές που ήρθαν από το εξωτερικό» υπογράμμισε, ενώ στην συνέχεια κατέφθασαν και οι εκπρόσωποι των αγροτών από Βάγια και την Δ.Ε Πλαταιών, ενημερώνοντας τους ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο της Θήβας…

Στα Βάγια, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν μια ώρα νωρίτερα..

«Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την Θήβα και στις 11.00 αύριο το πρωϊ , όλοι μαζί πάμε για το 90 χλμ.» είχε πει και Αντιδήμαρχος Θηβαίων Π. Τσαραμπάρης και έτσι έγινε … Ώρα 11.00 το πρωϊ της Παρασκευής 500 περίπου τρακτέρ, κίνησαν για το 90 χιλιόμετρο, πεζή οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό στα δυο ρεύματα μέχρι 14.30 το μεσημέρι , παρατάσσοντας τα τρακτέρ στις άκρες των δρόμων όπου και θα παραμείνουν επ΄ αόριστον!



δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης