Άρωμα Χόλιγουντ στη Σύρο

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Άρωμα… Χόλιγουντ θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Σύρος, αν προχωρήσει το σχέδιο που γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ΒήμαFM.

Μία πολύ μεγάλη επενδυτική πρόταση που φιλοδοξεί να βάλει τη Σύρο δυναμικά στο «παιχνίδι» των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού, των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου!

Εγκαινιάστηκε στη Θήβα το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράρτημα και στη Θήβα έχει πλέον η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Θήβας, όπου θα στεγάζεται προσωρινά μετά από παραχώρηση χώρου από τη ΔΗΚΕΘ.

Τα εγκαίνια τέλεσαν οι σεβαστοί πατέρες κ. Νικόδημος και κ. Μιχαήλ, μεταφέροντας στο τέλος και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο του Παραρτήματος στη Θήβα κα Μπερναλή Νικολέτα και όλα τα μέλη της Αντικαρκινικής, για την πρωτοβουλία της ίδρυσης παραρτήματος και στη Θήβα και για την προσφορά της εθελοντικής τους εργασίας, μέσα από την οποία εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη. Στην ομιλία του ανέφερε επίσης όλες τις προληπτικές δράσεις για την υγεία που υλοποιεί ο Δήμος Θηβαίων μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής της ΔΗΚΕΘ αλλά και για όσες θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΚΕΠ Υγείας, για το οποίο έχει πάρει απόφαση για ίδρυση το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε επίσης, ότι ο Δήμος Θηβαίων θα στηρίξει το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και θα σταθεί αρωγός στο μέτρο των δυνατοτήτων του, με στόχο τη διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας.

H Ελληνική Aντικαρκινική Εταιρεία είναι Κοινωφελές Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και έχει εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Oργανώσεων, που προβλέπεται στο άρθρο 12 Ν. 2646/98. Έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.

Το 116ο παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Θήβα (video)
Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

Διευρύνεται ο κύκλος προσφοράς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και επεκτείνεται και στη Θήβα με την ίδρυση και λειτουργία του νέου παραρτήματός της.

Τούμπαρε αυτοκίνητο έξω απο την Αλίαρτο-Ένας τραυματίας-ΦΩΤΟ

 Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 01:00 σήμερα το βράδυ στον δρόμο Θήβας Λιβαδειάς έξω απο την Αλίαρτο.
Κάτω από συνθήκες που ερευνά η Τροχαία Λιβαδειάς, ένα επιβατικό αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Λιβαδειά, βγήκε από την πορεία του και ανετράπη, μετά το εργοστάσιο του Νομικού στην Αλίαρτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,υπάρχει ένας τραυματίας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
 Περισσότερα ΕΔΩ

Πολιτιστικός Σύλλογος Μέλισσα. 1η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ!


ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ!!
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!!

-ΠΑΜΕΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
-ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΙΚΑ ΞΩΤΙΚΑ
-ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΜΑΓΟΣ ΣΚΕΤΟ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ
-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ FACE PAINTING KAI ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ
-ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ
-ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ
-ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ!!!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ - ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΜΕΛΙΣΣΑ''

Τι έρχεται το 2017; Μίχαλος, Νικολοπούλου, Χριστόπουλος και Αυτιάς με όλες τις απαντήσεις τη Δευτέρα στη Λιβαδειά


Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος ΕΠΒ - Γενικός Γραμματέας ΚΕΕ:
«Όλες οι απαντήσεις για ασφαλιστικά, φορολογικά και άλλα θέματα καθημερινότητας στην ενημερωτική ημερίδα που οργανώνει την προσεχή Δευτέρα το Επιμελητήριο μας»

To Επιμελητήριο Βοιωτίας διοργανώνει μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, με σημαντικούς ομιλητές, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο.
Η ημερίδα έχει θέμα «Τι έρχεται το 2017; Ασφαλιστικά, φορολογικά και άλλα θέματα καθημερινότητας» και θα πραγματοποιηθεί στην Λιβαδειά, την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).
Στην ημερίδα θα επιχειρηθεί μια διεισδυτική ματιά από έγκυρους και αναγνωρισμένους ομιλητές, οι οποίοι θα περιγράψουν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και γενικά το διοικητικό περιβάλλον, στο οποίο θα είναι αναγκασμένοι να κινηθούν οι πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος,
Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων & του Ε.Β.Ε.Α.
Επίσης, θα παραβρεθούν οι έγκριτοι αναλυτές
κα Ολυμπία Νικολοπούλου, δικηγόρος
κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, φοροτεχνικός
Την συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Γιώργος Αυτιάς, δημοσιογράφος
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης

Ομιλία του Θάνου Τζήμερου, Προέδρου του κόμματος "Δημιουργία, Ξανά!", με τίτλο "Ανάπτυξη: Δεν θα τύχει, θα πετύχει!"




Ομιλία του Θάνου Τζήμερου, Προέδρου του κόμματος "Δημιουργία, Ξανά!", με τίτλο "Ανάπτυξη: Δεν θα τύχει, θα πετύχει!"

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

6.00 μ.μ. Έναρξη.

Ομιλία: "Ανάπτυξη µέσω ανάδειξης της ιστορικής κληρονοµιάς µας".

Βάγιας Κατσός, Yποψήφιος Βουλευτής Νοµού Εύβοιας µε τη "Δηµιουργία, ξανά!"

Ομιλία: "Ανάπτυξη: Δεν θα τύχει, θα πετύχει!"
Θάνος Τζήµερος, Προέδρος του κόµµατος "Δημιουργία, ξανά !", Περιφερειακός Σύµβουλος Αττικής.

Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση με το κοινό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας ενημερώνει τους καταστηματάρχες για τα Χριστουγεννιάτικα Bazaar


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών ενημερώνουν ότι λόγω των εορτών όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μπαζάρ θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.1 του Ν. 2323/95 όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 2 του Ν. 3377/05, όπως τροποποιήθηκε με τις όμοιες του άρθρου 16 του Ν. 3769/2009, προβλέπεται η έκδοση άδειας στους μετέχοντες .

Επιπλέον καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να είναι σε επιφυλακή ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να προφυλαχτεί το στεγασμένο – νόμιμο εμπόριο.

Καλούμε όλους τους πολίτες να τιμήσουν τα καταστήματα μας κατά την περίοδο των εορτών καθώς θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις .

ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΚΥΩΝ





ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ"

Τ.θ. 34 ΑΙΓΙΟ 25100 e-mail : info@alcyon.gr

Μάθε τι συμβαίνει στον Κορινθιακό Κόλπο και πέριξ αυτού.


Η ΑΛΚΥΩΝ (Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου), μέσα από την ιστοσελίδα της, παρέχει πληροφόρηση στον πολίτη, για τα σημαντικά θέματα του Κορινθιακού.

Στοχεύοντας στο να γίνει ένας κόμβος πρωτογενούς ενημέρωσης (ανεβάζοντας ειδήσεις ΄΄από πρώτο χέρι΄΄), στην σελίδα μας, μπορείς να διαβάσεις για σημαντικές ειδήσεις, δράσεις, να έχεις πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό, να ενημερωθείς για μελέτες, για το τι συμβαίνει στα φυσικά οικοσυστήματα στην στεριά και στην θάλασσα, για θέματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής σου, για θέματα ρύπανσης και όχι μόνο.

Ειδήσεις πάντα τεκμηριωμένες από τους επιστημονικούς μας συνεργάτες και διασταυρωμένες από μαρτυρίες πολιτών.

Η ενημέρωση με νέα θέματα είναι συνεχής.

Γίνε συμμέτοχος στο τι συμβαίνει στον Κορινθιακό Κόλπο, με την δική σου μαρτυρία.

Μπες στο http://www.alcyon.gr/ και μάθε τα πράγματα όπως είναι, όχι όπως στα σερβίρουν…..

Εμείς δεν θάβουμε τις ειδήσεις, τις ξελακώνουμε….

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

O Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, την Παρασκευή 25/11/2016, στο ξενοδοχείο NOVUS CITΥ σε μια ανοικτή ομιλία για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και την προσπάθεια να ενταχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και συνολικά για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Κυκλοφορία εγκολπίου Ημερολογίου έτους 2017 Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας

  Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2017 της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ορθόδοξη Οικογένεια, που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν και η οποία είναι το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνικής ζωής και θεσμοθετημένη από τον Ίδιο τον Θεό.

Η τιμή εκάστου ημερολογίου ανέρχεται στο 1,50 ευρώ.

Τα ημερολόγια θα διατίθενται από τις κατά τόπους Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας.

Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου θα διατεθούν ἐξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεώς μας και των ευαγών Ιδρυμάτων της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Πηγή www.imtl.gr

Ε.Κ.Θ. Σύσκεψη για την απεργία στις 8/12


Χθες το απόγευμα , Τρίτη 22.11.2016 στο συνεδριακό κέντρο Θήβας , πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών με θέμα τον συντονισμό δράσης για την μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν , διαπαραταξιακή επιτροπή από την Διοίκηση της ΓΣΕΕ , οι διοικήσεις των Εργατικών κέντρων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας καθώς και συνδικαλιστές εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Κοινή διαπίστωση της σύσκεψης υπήρξε ότι μόνο με συντονισμένη , μαζική ,αγωνιστική, εργατική αντίσταση θα γίνει η ανατροπή όλων εκείνων των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που πλήττουν τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία , έχοντας σαν βασικές επιλογές την προάσπιση των θέσεων εργασίας , την διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών ( Παιδεία ,Υγεία ,Πρόνοια ,κλπ).

Γι΄αυτό οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, όλοι οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται για μια φορά ακόμη, αντιμέτωποι με νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, καλούνται να αντισταθούν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που εδώ και επτά χρόνια έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη κοινωνία σε φτώχια και εξαθλίωση στερώντας της κάθε ελπίδα και προοπτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 http://diaylos-9.blogspot.gr/

Προσφορά Kit Συναγερμού SmartLiving


Kit Συναγερμού SmartLiving
 
ΜΟΝΟ 199€

Περιορισμένη Διαθεσιμότητα

Το KIT περιλαμβάνει:

    SMARTLIVING 515 κέντρο 5/15 ζωνών, με τηλ/τη & κωδικ/τη
    NCODE/B πληκτρολόγιο με οθόνη γραφικών
    IVY σειρήνα αυτόνομη με flash
    XIR-100H υπέρυθρος ανιχνευτής 15m
    MC12-W επαφή φλατζωτή, λευκή (5 τεμάχια)
    SSB-1270 μπαταρία 12V/7Ah
    SSB-1223 μπαταρία 12V/2.3Ah

Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 22687 72720

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Ιερώνυμος: Είπαμε πολλά και καλά με τον νέο υπουργό Παιδείας


«Πέρα από τα όρια της εθιμοτυπικής επίσκεψης» κατά δήλωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, κινήθηκε σήμερα η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Είπαμε πολλά και καλά», τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τον χαρακτηρισμό της πρώτης επίσημης συνάντησής τους, που κατά κοινή δήλωση διεξήχθη σε καλό κλίμα, παρουσία και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή.

Ύστερα από τη διάρκειας μίας ώρας και δεκαπέντε λεπτών συζήτησή τους, δήλωσαν ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό, ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας και επιπλέον, ότι πέραν των απόψεων αντάλλαξαν και βιβλία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεργασία, στο πλαίσιο της λειτουργίας και των ειδικών επιτροπών Πολιτείας - Εκκλησίας που έχουν συσταθεί με κοινή απόφαση.

Εξάλλου, το ζήτημα των θρησκευτικών αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης συνεδρίασης της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 23-24 Νοεμβρίου.

Στο αμέσως προσεχές μέλλον αναμένεται νέα συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας, αυτή τη φορά στο υπουργείο Παιδείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Εορτασμός 21ης Νοεμβρίου στη Θήβα

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα


Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η 21η  Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων  και  εορτή των Εισοδίων της Παναγίας, προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών,  όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων  από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κ. Γ.Αναστασίου  και τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχο κ. Δ.Τρυφωνόπουλο.Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016 ΠΑΝΘΗΒΑIΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016 στις 5οο το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Θήβας , με απόφαση του Εργατικού Κέντρου διοργανώνεται Πανθηβαϊκο Συλλαλητήριο προκειμένου να δυναμώσουμε την αντίσταση για τις ασκούμενες καταστροφικές αντεργατικές και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει όχι μόνο την περιοχή μας αλλά ολόκληρη την χώρα σε πλήρη αδιέξοδο εξαθλιώνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας χωρίς κανένα όραμα , ελπίδα και προοπτική.

Επανεμφάνιση φυματίωσης στην Ελλάδα λόγω κρίσης...


Για επανεμφάνιση της φυματίωσης λόγω πτώσης του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι επιστήμονες. Μάλιστα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα περιστατικά φυματίωσης παρατηρούνταν σε αλλοδαπούς, τώρα πια τα ποσοστά είναι τα ίδια και στους Έλληνες.

Κι ενώ στη χώρα μας υπάρχει πολύ καλό σύστημα επιτήρησης της φυματίωσης, δυστυχώς η νόσος υποδηλώνεται.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος και Παθήσεων από το Περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη, ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης, είπε ότι «στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο 'Παπανικολάου' μέχρι το 2010 αντιμετωπίζαμε πρόβλημα στην εκπαίδευση των ειδικευομένων διότι δεν υπήρχαν περιστατικά φυματίωσης. Το 2010 είχαν επισκεφτεί για έλεγχο ενεργού φυματίωσης 65 άτομα την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και 45 την Πνευμονολογική Κλινική του ΕΣΥ, ενώ το 2015 επισκέφτηκαν τις δυο κλινικές 750 άτομα εκ των οποίων τα 40 διαγνώστηκαν με ενεργό φυματίωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα περιστατικά φυματίωσης παρατηρούνταν σε αλλοδαπούς, τώρα πια τα ποσοστά είναι τα ίδια και στους Έλληνες και αυτό οφείλεται στην πτώση του βιωτικού επιπέδου.

Επίσης, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η διαφορά στην ποιότητα της φυματίωσης, καθώς, εκτός από την απλή μορφή, η νόσος εμφανίζεται πλέον σε ανθεκτική και πολυανθεκτική που αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα. «Το ποσοστό της πολυανθεκτικής φυματίωσης στη Ελλάδα το 2012 ήταν 3,8% ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%», πρόσθεσε ο κ. Ζαρογουλίδης.

«Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ καλό σύστημα επιτήρησης της φυματίωσης, αλλά δυστυχώς η νόσος υποδηλώνεται», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Τουμπής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα έχουμε περίπου 500 - 600 περιστατικά φυματίωσης ετησίως σύμφωνα με στοιχεία από μεγάλα αστικά κέντρα.

«Η αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης παρατηρείται κυρίως σε φυλακές, σε κέντρα κράτησης και σε εξαρτημένους από ναρκωτικά», είπε ο κ. Τουμπλής και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα περιστατικά πολυανθεκτικής φυματίωσης παρατηρούνται σε οικονομικά αδύναμους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν λόγω υψηλού κόστους αδυνατούν να πάρουν την κατάλληλη αγωγή.

«Το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής για την ανθεκτική φυματίωση ανέρχεται στα 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ για την πολυανθεκτική στις 5.000 μηνιαίως και η θεραπεία διαρκεί πολλούς μήνες και μάλιστα στην περίπτωση της πολυανθεκτικής νόσου μπορεί να πρέπει να συνεχιστεί δια βίου», επισήμανε ο κ.Ζαρογουλίδης.

Τέλος, ο κ. Ζαρογουλίδης υπενθύμισε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει νοσοκομείο που να διαθέτει μονάδα με θαλάμους αρνητικής πίεσης, για την νοσηλεία των περιστατικών πολυανθεκτικής φυματίωσης.

Στην Ελλάδα η μοναδική μονάδα με θαλάμους αρνητικής πίεσης, για τη νοσηλεία ασθενών με πολυανθεκτική φυματίωση, λειτουργεί στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και διαθέτει επτά κλίνες.

usay.gr

Στις εκδηλώσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου για το Πολυτεχνείο ο Δήμαρχος Θηβαίων


Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποίησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέα Χατζησταμάτης, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Θεόδωρου Παγώνα.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού τίμησαν τη φοιτητική νεολαία του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση άλλαξε το ρου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία στη χώρα μας, με μια εξαιρετική και πρωτότυπη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της δασκάλας κας Ζωής Μαστροθανάση.
Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, που μας θυμίζει ότι η προάσπιση της δημοκρατίας και η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι χρέος όλων μας και διασφαλίζονται με την ενότητα, τη συλλογικότητα και την ομοψυχία.

Δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/11/17-3.html

Επανεμφάνιση φυματίωσης στην Ελλάδα λόγω κρίσης...


Για επανεμφάνιση της φυματίωσης λόγω πτώσης του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι επιστήμονες. Μάλιστα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα περιστατικά φυματίωσης παρατηρούνταν σε αλλοδαπούς, τώρα πια τα ποσοστά είναι τα ίδια και στους Έλληνες.

Κι ενώ στη χώρα μας υπάρχει πολύ καλό σύστημα επιτήρησης της φυματίωσης, δυστυχώς η νόσος υποδηλώνεται.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος και Παθήσεων από το Περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη, ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης, είπε ότι «στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο 'Παπανικολάου' μέχρι το 2010 αντιμετωπίζαμε πρόβλημα στην εκπαίδευση των ειδικευομένων διότι δεν υπήρχαν περιστατικά φυματίωσης. Το 2010 είχαν επισκεφτεί για έλεγχο ενεργού φυματίωσης 65 άτομα την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και 45 την Πνευμονολογική Κλινική του ΕΣΥ, ενώ το 2015 επισκέφτηκαν τις δυο κλινικές 750 άτομα εκ των οποίων τα 40 διαγνώστηκαν με ενεργό φυματίωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα περιστατικά φυματίωσης παρατηρούνταν σε αλλοδαπούς, τώρα πια τα ποσοστά είναι τα ίδια και στους Έλληνες και αυτό οφείλεται στην πτώση του βιωτικού επιπέδου.

Επίσης, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η διαφορά στην ποιότητα της φυματίωσης, καθώς, εκτός από την απλή μορφή, η νόσος εμφανίζεται πλέον σε ανθεκτική και πολυανθεκτική που αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα. «Το ποσοστό της πολυανθεκτικής φυματίωσης στη Ελλάδα το 2012 ήταν 3,8% ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%», πρόσθεσε ο κ. Ζαρογουλίδης.

«Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ καλό σύστημα επιτήρησης της φυματίωσης, αλλά δυστυχώς η νόσος υποδηλώνεται», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Τουμπής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα έχουμε περίπου 500 - 600 περιστατικά φυματίωσης ετησίως σύμφωνα με στοιχεία από μεγάλα αστικά κέντρα.

«Η αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης παρατηρείται κυρίως σε φυλακές, σε κέντρα κράτησης και σε εξαρτημένους από ναρκωτικά», είπε ο κ. Τουμπλής και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα περιστατικά πολυανθεκτικής φυματίωσης παρατηρούνται σε οικονομικά αδύναμους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν λόγω υψηλού κόστους αδυνατούν να πάρουν την κατάλληλη αγωγή.

«Το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής για την ανθεκτική φυματίωση ανέρχεται στα 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ για την πολυανθεκτική στις 5.000 μηνιαίως και η θεραπεία διαρκεί πολλούς μήνες και μάλιστα στην περίπτωση της πολυανθεκτικής νόσου μπορεί να πρέπει να συνεχιστεί δια βίου», επισήμανε ο κ.Ζαρογουλίδης.

Τέλος, ο κ. Ζαρογουλίδης υπενθύμισε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει νοσοκομείο που να διαθέτει μονάδα με θαλάμους αρνητικής πίεσης, για την νοσηλεία των περιστατικών πολυανθεκτικής φυματίωσης.

Στην Ελλάδα η μοναδική μονάδα με θαλάμους αρνητικής πίεσης, για τη νοσηλεία ασθενών με πολυανθεκτική φυματίωση, λειτουργεί στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και διαθέτει επτά κλίνες.

usay.gr

Στις εκδηλώσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου για το Πολυτεχνείο ο Δήμαρχος Θηβαίων




Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποίησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέα Χατζησταμάτης, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Θεόδωρου Παγώνα.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού τίμησαν τη φοιτητική νεολαία του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση άλλαξε το ρου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία στη χώρα μας, με μια εξαιρετική και πρωτότυπη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της δασκάλας κας  Ζωής Μαστροθανάση.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, που μας θυμίζει ότι η προάσπιση της δημοκρατίας και η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι χρέος όλων μας και διασφαλίζονται με την ενότητα, τη συλλογικότητα και την ομοψυχία.


Περισσότερα ΕΔΩ

Κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός για το 2017 στη Θήβα (video)

Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης
Κατά πλειοψηφία πέρασε στη νεότερη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Θήβας ο προυπολογισμός για το έτος 2017.

Ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο και εντός των προβλεπόμενων δυνατοτήτων, τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σπύρος Νικολάου, με βολές κατά της δημοτικής αρχής τον καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός για το 2017... από LAMIASTARGR

Ελ.Κουντουρά:Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των πιο δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως


«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, καταφέραμε να είμαστε μέσα στην πεντάδα των πιο δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως». Με αυτά τα λόγια, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέφρασε το αισιόδοξο μήνυμα που αποπνέει ο τομέας του τουρισμού στη χώρα μας, όπως είπε, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου {RE}BRANDING DESTINATIONS που διεξάγεται στο πλαίσιο των εκθέσεων Philoxenia-Hotelia, οι οποίες άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το 20% του ΑΕΠ μας είναι ο τουρισμός, 1.200.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας προκύπτουν από τον τουρισμό και τα έσοδα αυτά είναι ανάσα για την οικονομία» επεσήμανε η υπουργός.

«Ξεπεράσαμε τα εμπόδια μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα και την αρνητική προβολή που είχε –πολλές φορές εσκεμμένα, από ανταγωνιστές μας- και καταφέραμε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα» είπε η κ.Κουντουρά.

Τόνισε, επίσης, ότι με τις δράσεις και τη στρατηγική που ακολουθήθηκε, καταγράφηκαν ιστορικά ρεκόρ, για δύο συνεχόμενες χρονιές. «Το 2015 είχαμε 26 εκατομμύρια τουρίστες και περίπου 14 δις. ευρώ έσοδα, ενώ το 2016 ξεκίνησε δυναμικά και αναμένεται να ξεπεράσουμε όλες τις προσδοκίες» σημείωσε η υπουργός.

Η κ.Κουντουρά αναφέρθηκε, επίσης, στην καλή συνεργασία που είχε με τις περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση, με τα επιμελητήρια και τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έφερε απτά αποτελέσματα. Δεν παρέλειψε, ακόμα, να αναφέρει το άνοιγμα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Κορέας αλλά και σε νέες αγορές.

Παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του υπουργείου, βάσει των οποίων ενισχύθηκαν οι παραδοσιακοί προορισμοί, προβλήθηκαν νέοι, ενώ δόθηκε σημαντική βαρύτητα στον θεματικό τουρισμό.

Λιτανεία στην Καλλιθέα Θηβών για να φέρουν τη βροχή-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Δέκα  ολόκληρους μήνες έχει να βρέξει στην Καλλιθέα Θηβών και στην ευρύτερη περιοχή, με την κατάσταση να έχει γίνει τραγική για τις καλλιέργειες και τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.
 Απελπισμένοι  οι κάτοικοι στις Καλλιθέας  από την παρατεταμένη ανομβρία που σημειώνεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καταφύγουν στο… Θεό για μια βροχή.
Καταρχήν, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου απο τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Μελέτιο και τον εφημέριο του Ναού π.Παναγιώτη και, στη συνέχεια,πραγματοποιήθηκε λιτανεία με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού.







Αλλάζουν όλα σε Γυμνάσιο, Λύκειο και Πανελλήνιες εξετάσεις


- Τι θα γίνει με τις εξετάσεις στο Γυμνάσιο, πως θα παίρνουν “baccalaureate” οι μαθητές Λυκείου
- Με νέο σύστημα πανελλήνιων εξετάσεων όσοι μπουν το 2017 στην Α' Λυκείου
- Από φέτος οι αλλαγές στο γυμνάσιο, τέρμα τα τρίμηνα, τρεις ομάδες μαθημάτων

Τα πάνω, κάτω θα έρθουν για ακόμη μια φορά τα πάντα στο σύστημα εξετάσεων, αλλά και στην καθημερινότητα των μαθητών, τόσο στο Γυμνάσιο, όσο όμως και στο Λύκειο.

Από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου οι αλλαγές που έρχονται από φέτος, ενώ οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το απολυτήριο, το οποίο πλέον γίνεται εθνικό και θα παίζει ρόλο “baccalaureate”.


Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διατηρηθούν, θα πρέπει να υπάρχει ενιαίος και αδιάβλητος τρόπος εξέτασης για όλους τους μαθητές, λέει η ηγεσία του υπουργείου. Έτσι ο βαθμός των εξετάσεων σε σχέση με την επίδοση του μαθητή στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα καθορίζουν και τον βαθμό του νέου εθνικού απολυτηρίου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η όποια αλλαγή δεν αφορά στους μαθητές που είναι ήδη στο Λύκειο και κυρίως εκείνους που είναι στην τρίτη Λυκείου και οι οποίοι θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις με το σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Οι αλλαγές που αφορούν στο Γυμνάσιο ωστόσο ήδη τρέχουν και αφορούν όλους τους μαθητές που φοιτούν αυτή τη στιγμή.
Μια βασική αλλαγή έχει να κάνει με τα τρίμηνα που καταργούνται και πλέον γίνονται τετράμηνα, έτσι ώστε να παράγεται διδακτικό έργο και να μην είναι οι μαθητές σε μια διαρκεί αξιολόγηση.


Οι βασικές αλλαγές στο γυμνάσιο

Ομάδες μαθημάτων:

Πρώτη ομάδα μαθημάτων:
Νεοελληνική γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική διδασκαλία και νεοελληνική λογοτεχνία).
Μαθηματικά
Φυσική
Ιστορία
Εξετάσεις πρώτης ομάδας μαθημάτων:
Μια μόνο ωριαία γραπτή εξέταση κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου. Τον Ιούνιο θα γίνεται γραπτή ανακεφαλαιωτική εξέταση.
Βαθμοί: Το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών πρώτου και δεύτερου τετραμήνου μαζί με τον βαθμό των εξετάσεων του Ιουνίου.

Δεύτερη ομάδα μαθημάτων: 
Αρχαία ελληνική γλώσσα
Χημεία
Βιολογία
Γεωλογία-Γεωγραφία
Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
Θρησκευτικά
Αγγλικά
Δεύτερη ξένη γλώσσα
Οικιακή Οικονομία
Εξετάσεις πρώτης ομάδας μαθημάτων:
Μια ωριαία γραπτή εξέταση σε κάθε τετράμηνο. Δεν θα εξετάζονται τον Ιούνιο.
Βαθμοί: Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο τετραμήνων.

Τρίτη ομάδα μαθημάτων:
Τεχνολογία-Πληροφορική
Μουσική-Καλλιτεχνικά
Φυσική αγωγή
Εξετάσεις πρώτης ομάδας μαθημάτων:
Χωρίς γραπτή εξέταση
Βαθμοί: Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο τετραμήνων.
Ποιοι “περνάνε”την τάξη και ποιοι “κόβονται”.

Ο μαθητής προβιβάζεται στην επόμενη τάξη ή παίρνει απολυτήριο γυμνασίου όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας απόδοσης τουλάχιστον 10 ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών τουλάχιστον 13.
Αν ο μαθητής δεν έχει τους παραπάνω βαθμούς παραπέμπεται σε επανεξέταση στα μαθήματα που ο βαθμός του είναι κάτω από 10.
Μετά το τέλος των πρώτων εξετάσεων οι μαθητές θα μπαίνουν σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας 5 ως 10 ωρών για κάθε μάθημα των ομάδων Α και Β στο οποίο έχει παραπεμφθεί σε επαναληπτική εξέταση και στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου γίνεται η επανεξέταση στα μαθήματα.
Για τα μαθήματα της Α ομάδας οι επαναληπτική εξέταση είναι και προφορική και γραπτή.
Για τα μαθήματα των άλλων ομάδων είναι μόνο προφορική.
Αν ο μαθητής δεν προαχθεί ούτε με τις επαναληπτικές εξετάσεις επαναλαμβάνει την τάξη. Εάν πρόκειται για μαθητή που είναι στην Γ τάξη δίδεται η δυνατότητα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο.

Mετωπική με ένα νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες έξω απο την Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Τραγωδία σήμερα το πρωί στο δρόμο  Θήβας -Λιβαδειάς, λίγο πριν τη διασταύρωση της Αεροπορίας,έξω απο την Αλίαρτο, καθώς μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων ανασύρθηκε νεκρός ο συνοδηγός του ενός αυτοκινήτου, ηλικίας  81 ετών.
Τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνταν προς αντίθετη κατεύθυνση, συγκρούστηκαν μετωπικά και κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς,η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα   να τραυματισθεί θανάσιμα ο 81χρονος απο τις Πλαταιές Θηβών.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, του permisospress  σοβαρά τραυματισμένοι,είναι οι οδηγοί των αυτοκινήτων 37 και 40 χρονών,οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.
Όπως ήταν λογικό από το τροχαίο προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο ρυθμίστηκε από τους άνδρες της Τροχαίας Λιβαδειάς που έφτασαν στο σημείο.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                           

Σήμερα (15-11-2016) νωρίς το πρωί, στην 23,500η χ/θ της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών – Λιβαδειάς στη Βοιωτία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 42χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 37χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε επίσης ένας 82χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 82χρονου και τον τραυματισμό των δύο οδηγών των οχημάτων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Περισσότερα ΕΔΩ



Θήβα: Παρουσίαση Βιβλίου Της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου



Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας η παρουσίαση του βιβλίου «Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου» της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου Θηβών, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρα, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, καθώς και πλήθους κόσμου.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον αξιοθαύμαστο πνευματικό πλούτο της Βοιωτίας, που αριθμεί 20 αιώνες χριστιανικής ιστορίας, τονίζοντας ότι η Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου αποτελεί έναν πνευματικό φάρο στην ευλογημένη αυτή γωνιά της Βοιωτίας και ένα λιμάνι, που προστέθηκε στα πολλά πνευματικά λιμάνια της αγιοτρόφου επαρχίας μας. Ανέφερε ότι το έργο που επιτελεί η Μονή, όπως και κάθε Μονή που λειτουργεί αληθινά, είναι έργο πνευματικής καλλιέργειας με συμβουλευτικό και παιδαγωγικό ρόλο, αφού ο Ορθόδοξος τρόπος ζωής, όπως βιώνεται στα μοναστήρια μας, αποτελεί αντίδοτο ενάντια στην πνευματική φθορά.

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ

Πληροφορίες : Μιχάλης Κολλημένος Θήβα: 11/11/2016

Ταχ.Διεύθυνση : Κύπρου 3 Αρ.Πρωτ: 24142

Τηλέφωνο : 2262350687

Fax : 2262080025

ΠΡΟΣ: Πίνακα Αποδεκτών

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

στις 21 Νοεμβρίου 2016 με πρόγραμμα όπως παρακάτω: ...

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίαση για την Ψήφιση Προϋπολογισμού του Δήμου Θηβαίων

http://exeisminima.gr/


Σας καλούμε όπως προσέλθετε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, 

(Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα18:00 όπου σε εφαρμογή του άρθρου 159 του Ν.3463/06 ΚΔΚ θα συζητηθεί το παρακάτω θέμα :

Ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Θηβαίων οικονομικού έτους 2017

Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ: Στόχος η πληρωμή μέσα στα Χριστούγεννα

Προσπάθειες ώστε τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ να καταβληθούν λίγο πριν ή μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στόχος των υπηρεσιών του ΟΓΑ είναι η επόμενη καταβολή των Οικογενειακών Επιδομάτων να γίνει πριν τις γιορτές, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί η ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται, ότι κανονικά η επόμενη καταβολή είναι για τις 20 Ιανουαρίου, αλλά για ευνόητους λόγους καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι οικογένειες που έχουν ανάγκη να τύχουν της οικονομικής αυτής στήριξης πριν τα Χριστούγεννα.

Η επεξεργασία των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αρμόδιους να υπολογίζουν ότι οι δικαιούχοι της επόμενης, τέταρτης, δόσης μάλλον θα φτάσουν λίγο πάνω από τις 750.000, όταν ο αντίστοιχος αριθμός για την προηγούμενη καταβολή έφτασε τις 717.000.
Του Βασίλη Αγγελόπουλου, στο www.dikaiologitika.gr

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης