Ανάβαση στον Ελικώνα


Φανή Παπαθωμά-Μια Νεοχωρίτισσα στο "Τιμόνι" της Βοιωτίας!!!

Ειναι τιμή και χαρά για κάθε Νεοχωρίτη  όταν ένας δικός μας άνθρωπος η  Φανή Παπαθωμά  είναι  στο τιμόνι της Βοιωτίας.
Η Φανή Παπαθωμά με καταγωγή απο το Νεοχώρι Βοιωτίας,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά.
Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παιδαγωγικά και Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Είναι προϊστάμενη στο Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Βοιωτίας ενώ εκλέχθηκε το 2002 ως 2010 νομαρχιακή σύμβουλος Βοιωτίας και Διετέλεσε Αναπληρωτής Νομάρχης - Αντινομάρχης Ν. Βοιωτίας.

Το 2011 εκλέγθηκε περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ως σήμερα είναι θεματική Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.Στις πρόσφατες περιφερειακές  εκλογές εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αλλάζουμε  Στην καρδιά της Ελλάδας». «Ποτέ δεν έκρυψε η Φανή  την αγάπη   για το χωριό της,με συχνές επισκέψεις και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα μας.Σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε  μας εκμυστηρεύθηκε ότι πάντα ανήμερα των εκλογών σε όλους τους προεκλογικούς αγώνες βρίσκεται στο πατρικό της σπίτι στο χωριό μας ηρεμεί,χαλαρώνει παίρνει δυνάμεις και ξεκινάει την περιοδεία της στα εκλογικά τμήματα του Νομού.  Τελικά της φέρνουμε "γούρι"
Οι Ευχές των Νεοχωριτών και του  Permissospress θα σε ακολουθούν στα  Νέα σου Καθήκοντα !!!  Καλή Επιτυχία Φανή

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θήβα 27 Μα'ι'ου 2014 
Μετά τήν πρόσφατη Γενική Συνέλευση , τόν Διοικητικό 
, Οικονομικό Απολογισμό καί τίς Εκλογές,πού
πραγματοποιήθηκαν , συστάθηκε τήν Παρασκευή 23 Μα'ι'ου
σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο τού Α.Σ. ΑΡΗ τής ΘΗΒΑΣ
γιά τήν επόμενη διετία 2014 - 2016 ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ματσαγγούρας Γιώργος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γερμανός Σωτήρης ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ψυχογιού-Παπαγεωργίου Χρύσα ΤΑΜΙΑΣ: Κουτσοβασίλης Φάνης ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Παγώνης Γιώργος ΈΦΟΡΟΙ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ: • Τσάλεζας Δημήτρης • Κουμπές Νίκος • Γιαννάκης Αριστομένης ΈΦΟΡΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ: • Τζαβίδας Βασίλης • Δαλαμάγγας Νίκος • Σκυριανός Παναγιώτης ΈΦΟΡΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: • Μαλέρδου Πένυ • Χάλιου Ελένη ΜΕΛΗ: • Πέττας Δημήτρης • Παπανίκος Χρήστος • Λάιος Κώστας

ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Σοβατζής Δημήτρης *** Με απόφαση τής Γενικής Συνέλευσης : ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ :
Παπαδάκης Δημήτρης

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ. 6973466592

Ποιοι μπαίνουν στην Ευρωβουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΑ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ


Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών στα ευρωψηφοδέλτια με τα δημοφιλή και αναγνωρίσιμα πρόσωπα να παραμένουν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ψηφοφόρων και να εξασφαλίζουν την είσοδο τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις η μονομαχία των υποψηφίων εξελίσσεται σε ντέρμπι και υπάρχουν και ανατροπές.

Με ενσωμάτωση 31,14% στην καταμέτρηση των σταυρών, το σκηνικό διαμορφώνεται ως εξής:...

Ανασχηματισμός και ... 155 βουλευτές για την κυβέρνησηΥπολογίζουν +1 βουλευτή στη ΝΔ και +2 στο ΠΑΣΟΚ
- Οι 20 βουλευτές που θα ψηφίσουν για πρόεδρο ώστε να μην υπάρξουν πρόωρες εκλογές
- Στην “πρέσα” βάζει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
- Ανασχηματισμός και ... διεύρυνση προς τα δεξιά τα κλειδιά για τη ΝΔ

Το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ώθηση σε μια σειρά από εξελίξεις. Πρώτα απ' όλα στον ανασχηματισμό. Είναι απλά θέμα χρόνου, συμφωνούν όλοι και κάποιοι τον τοποθετούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Δεν είναι όμως μόνο ο ανασχηματισμός, αλλά και μια σειρά από κινήσεις που θα δώσουν “αριθμητική” ανάσα στην κυβέρνηση.....

Πανελλήνια Σύνοδος για τα Στερεά Απόβλητα Διήμερο στη Σύρο από τις 4 έως και τις 5 Ιουλίου


Η διαχείριση των στερών αποβλήτων θα είναι το αντικείμενο συζήτησης του διημέρου.

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) πραγματοποιεί κάθε χρόνο την Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α όπου συμμετέχουν πολλοί εισηγητές & επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, στις νεότερες τεχνολογίες, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Οι Φο.Δ.Σ.Α έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα πολλά θέματα που τους απασχολούν. Η φετινή 8η Πανελλήνια Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο στις 4 & 5 Ιουλίου 2014, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Τουλούπης» του σχολικού συγκροτήματος στο Μάννα Σύρου, σε συνεργασία με τον Φο.Δ.Σ.Α της Σύρου. Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι: «Οι Φο.Δ.Σ.Α και τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων την νέα προγραμματική περίοδο».

Το Συνέδριο έχει ως κύριο θέμα τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε σχέση με τις προϋποθέσεις που ορίζει η νέα προγραμματική περίοδος για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην χώρα μας.

Ο Σπύρος Νικολάου εκλέγεται για δεύτερη συνεχή φορά Δήμαρχος Θηβαίων.


Η εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες και ανανέωσαν τη θητεία του, του δίνει την δυνατότητα να εργαστεί από αύριο κιόλας και να συνεχίσει όπως και στην πρώτη θητεία με το αμείωτο ενδιαφέρον το οποίο τον χαρακτηρίζει, την διοίκηση του Δήμου Θηβαίων.

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπύρο Νικολάου, Υγεία πάνω από όλα να είναι δυνατός να συνεχίσει το έργο του.Συγχαρητήρια και στους κ.κ. Σταμάτη Χαλβατζή επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης», Γιάννη Κόρδατζη επικεφαλής του συνδυασμού «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας», Αντώνη Τουλουμάκο επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και Γεωργίου Κατσέλη επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων», για το υψηλό επίπεδο το οποίο χαρακτήριζε τον προεκλογικό τους αγώνα, το οποίο εύχομαι να τους συνοδεύει και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα είναι παρόντες.

Συγχαρητήρια και σε όλους τους υποψηφίους, που συμμετείχαν και στήριξαν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, και έδωσαν τη μάχη ο καθένας με τον δικό του τρόπο αλλά για το καλό πάντα του Δήμου Θηβαίων.


Νίκος Χατζηδούρος

ThivaPost


Αράχωβα-Μια Ανοιξιάτικη Μαγεία με το φακό του Permissospress

Την Αράχωβα είναι πολύ εύκολο να τη λατρέψεις. Δεν θα την κατηγορήσεις ποτέ ότι σε απογοήτευσε,την άνοιξη είναι εξίσου μαγευτική σαν μια ωραία γυναίκα που προσπαθεί να σε ξελογιάσει.  Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, η Αράχωβα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του απλού, παραδοσιακού οικισμού που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος το χειμώνα, αλλά και όλο το χρόνο, καθώς αποτελεί τον κλασικό προορισμό για τους λάτρεις του σκι  ή για όσους θέλουν να κάνουν μια σύντομη απόδραση από την πόλη.Στον κεντρικό δρόμο του χωριού, τα μαγαζιά πωλούν τοπικά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, τραχανά και φορμαέλα που οι τουρίστες αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες. Η φορμαέλα, διάσημο τυρί της περιοχής, φτιάχνεται από πρόβειο γάλα. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, η ποιότητά της εξαρτάται από το γάλα που πρέπει να είναι κατευθείαν από το μαστάρι της προβατίνας. Άλλα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην Αράχωβα και δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε είναι το τσίπουρο, η φέτα, το γιαούρτι, το οψιμοτύρι, ο χαλβάς, τα κουκοτάκια και οι τηγανήτες. Επίσης, παράγονται νόστιμες μαρμελάδες, μέλι που φτιάχνεται από τα αγριολούλουδα του Παρνασσού αλλά και ελιές και λάδι από τους ορεινούς ελαιώνες της περιοχής.
 Θα δείτε

• Την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Δύο κανόνια από το ’40 και η προτομή του Καραϊσκάκη κοσμούν το προαύλιο με την εξαιρετική θέα στο χωριό και στον κόλπο της Ιτέας.
• Την οδό Πανουργιά που ήταν η παλιά Αγορά έως το τέλος της δεκαετίας του ’30.
• Το Βράχο της Ώρας με το ρολόι που οι ντόπιοι αποκαλούν καμπαναριό.
• Την πετρόχτιστη εκκλησία του Ευαγγελισμού και την παλιά εκκλησία του Αϊ - Γιάννη με μικρή βρύση και πλατάνι στην είσοδό της.
• Το Κωρύκειον ’ντρο, μόλις 10 χλμ. από την Αράχωβα, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στην αρχαιότητα, ήταν αφιερωμένο στις Κωρύκειες Νύμφες.''ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ'' .........


ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ
“Μικρό ερπετοειδές το χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι αλλάζει χρώματα και με τον τρόπο αυτό προσαρμόζεται σε διαφορετικό περιβάλλον κάθε φορά. Τρέφεται με έντομα τα οποία πιάνει με τη μακριά και κολλώδη γλώσσα του.
 ΠΗΓΗ.  Βικιπαίδεια

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόμοια
χαρακτηριστικά εμφανίζουν και «ανθρωποειδή», τα οποία κινούνται με πολύ μεγάλη ευκολία από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο κατά την διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων. Δεν αναφερόμαστε βεβαίως στους χιλιάδες εκείνους απλούς ψηφοφόρους που με ελευθερία σκέψης και αναφαίρετο το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, στηρίζουν ή συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε κάποιο ανεξάρτητο ή κομματικό συνδυασμό, με κίνητρο την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Αναφερόμαστε σε κάποιους ιδιαίτερους τύπους, γνωστούς πια σε όλους μας, που με περισσό θράσος «ενδύονται» κάθε φορά διαφορετικό «ιδεολογικό μανδύα», επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο το ίδιον όφελος και την προσωπική βόλεψη – θέση στην περιφέρεια, στα Βουλευτικά έδρανα, Δημοτικός Σύμβουλος, ό,τι κάτσει δηλαδή.
Μέχρι αυτό το σημείο βεβαίως θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το κακό είναι μικρό και ανάξιο λόγου. Όταν όμως ο «τυπάκος» αυτός προσπαθεί κάθε φορά να γίνεται και τιμητής του χώρου, στον οποίο στεγάζεται προσωρινά, τότε προκαλεί και εξοργίζει όλους τους υπόλοιπους, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης.

« αιδώς . . . αχρείε »

Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Θηβαίος πολίτης

Η Αλίαρτος Γιόρτασε τους Πολιούχους της

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων   Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο  Ιερό Ναό  στην Αλίαρτο.Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεώργιος  με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της περιοχής.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μας αναφέρθηκε στο έργο και τη μεγάλη προσφορά του Αγίων Κωνσταντίνου και  Ελένης στην Εκκλησία.
Στο τέλος του Εσπερινού τελέσθηκε αρτοκλασία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της Αλιάρτου.
                                  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ !!! Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΘΗΒΩΝ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
Προσφυγικός Συνοικισμός Θηβών  
 Τρίτη 20 Μα'ι'ου 2014

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε
 στον εορτάζοντα 
Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου 
και Ελένης στον
 Προσφυγικό Συνοικισμό τής Θήβας
 ο Πανηγυρικός
 Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , 
και η Λιτάνευση τής Ιερής Θαυματουργής Εικόνας 
των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 
με την συνοδεία μικρού Στρατιωτικού Αγήματος  , παρουσία 
 πλήθους Πιστών , πολλών Ιερέων , αλλά και Εκπροσώπων
 τοπικών Φορέων .

Τίμησαν με την παρουσία τους την Θρησκευτική
 Εκδήλωση οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων
 κ. Σπύρος Νικολάου και Υποψήφιος Δήμαρχος 
τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων .
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος .
Αντιδήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων
 κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης .
Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου τού
 Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Θανάσης Κοκοντίνης .
Δημοτικός Σύμβουλος  τού Καλλικρατικού Δήμου 
Θηβαίων κ. Σταμάτης Χαλβατζής και Υποψήφιος 
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων .
Πρόεδρος τής Δ.Ε.ΥΔ.Α.Θ. κ. Αλέκος Στά'ι'κος .
Τέως Πρόεδρος τού Δημοτικού  Συμβουλίου
 τού Δήμου Θηβαίων κ. Γιώργος Κατσέλης .
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής τής Ν.Δ. κ. Γιώργος Ανέστης .
Δημοτικοί και  Τοπικοί Σύμβουλοι τού Καλλικρατικού
 Δήμου Θηβαίων .
Υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι .
*** Αξιέπαινη ήταν όπως πάντα η συμβολή στην
 ασφάλεια των Πιστών
 κατά την διάρκεια τής Λιτάνευσης 
τής Ιερής Εικόνας  στους δρόμους τού
 Προσφυγικού Συνοικισμού Θηβών  
από τα παιδιά τής Ομάδας Ζήτα .

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!! 
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

3o Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους

Το σχολείο μας έλαβε μέρος σε διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους που διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, για την...http://thivarealnews.blogspot.gr/

«Ζητώ συγνώμη από το παιδί μου που τόσα χρόνια σας ψήφιζα» ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ...


Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να διαμαρτυρηθεί ένας πολίτης από τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να εκφράσει την αγανάκτησή του για την κρίση που ταλανίζει τη χώρα, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια...
Εμφανιζόμενος... μετανιωμένος για τις επιλογές του στην κάλπη, έχει αναγράψει στο πίσω τζάμι του οχήματός του το μήνυμα:: «Ζητώ συγνώμη από το παιδί μου που σας ψήφιζα. Τώρα ξέρω», με την προσθήκη της... χαρακτηριστικής ελληνικής έκφρασης αποδοκιμασίας..

Κεντρική προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Χαλβατζή στη Θήβα

 « Δήμος Θηβαίων- Ώρα Ευθύνης »

           Σταμάτης Η. Χαλβατζής
      Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων
          Πρόσκληση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Χαλβατζής και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σας προσκαλούν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού
«Δήμος Θηβαίων - Ώρα Ευθύνης» στην κεντρική πλατεία Θήβας την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ.
Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος, των θέσεων του συνδυασμού και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.

Σας περιμένουμε όλους στην αφετηρία αυτής της κοινής μας προσπάθειας προκειμένου να δώσουμε ξανά την ελπίδα στο τόπο μας !! Και θα τα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!  

Έκλεισαν το καφενείο του χωριού μας-Άρχισαν τα προεκλογικά παρατράγουδα

Καταγγελία έγινε για το καφενείο του χωριού μας στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων η οποία κοινοποιήθηκε απο τον Δήμο στο Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, το οποίο με τη σειρά του διενήργησε έλεγχο και έκανε μήνυση στην ιδιοκτήτρια με αποτέλεσμα να κλείσει το καφενείο.Αμέσως άρχισαν τα προεκλογικά παρατράγουδα λόγω των ημερών που διανύουμε με υποσχέσεις υποψηφίων ότι θα..... τακτοποιηθεί  το θέμα αλλά....μετά  τις εκλογές.
Αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος να φτάσουμε σαυτό το σημείο(μήνυση και κλείσιμο) αφου οι εν λόγω κύριοι είχαν τη δύναμη να το αποτρέψουν....
Είναι σκληρή και ανελέητη πρακτική στο κυνήγι της ψήφου,μια οικογένεια στις δύσκολες μέρες που ζούμε για εκλογικά τερτίπια να χάνει το μοναδικό εισόδημά της.
Εμεις θα περιμέναμε εν έτη 2014 περισσότερο ήθος και πολιτισμένες πρακτικές και όχι πισογυρίσματα σε εποχές που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Με μειωμένη συμμετοχή ο Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου!!!

Πραγματοποιήθηκε χθες 11-5-2014 ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου.Χαρακτηριστικό του φετεινού Ποδηλατικού Γύρου ήταν η ιδιαίτερα μειωμένη συμμετοχή των ποδηλατών,και η ανυπαρξία του κόσμου.Στα  "πηγαδάκια"  τα σχόλια πήγαιναν και ερχόντουσαν....'εφταιγε  η ελλιπής ενημέρωση,έπεσαν με τα μούτρα στις εκλογές και άφησαν μια όμορφη εκδήλωση να ξεθωριάσει,τα έριχναν στους διοργανωτές ότι όλοι είναι υποψήφιοι και μάζευαν ψηφαλάκια,στα τοπικά blogs ότι δεν διαφήμησαν όσο έπρεπε την εκδήλωση..Σύμφωνα με πληροφορίες μας η περσινή συμμετοχή είχε ξεπεράσει τους 370 ποδηλάτες,φέτος ήταν περίπου 220.Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι διοργανωτές  και να διορθώσουν τα λάθη τους.Κατά τα άλλα τα παιδιά χάρηκαν τη διαδρομή και το παιγνίδι,απόλαυσαν τα γλυκά και τα αναψυκτικά, και στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση ενός ποδηλάτου.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλιάρτου Θεσπιέων κ.κ. Ντασιώτης και Σαγάνας.


 δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης