Δελτίο Τύπου για τραπεζοκαθ​ίσματα και μουσική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Αυστηροί έλεγχοι για τήρηση ορίων τραπεζοκαθισμάτων και ντεσιμπέλ (decibel).

Με εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Α. Χατζησταμάτη, στα πλαίσια των μέτρων της Δημοτικής Αρχής για την καλύτερη εικόνα της πόλης των Θηβών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, επαναπροσδιορίστηκαν τα επιτρεπτά όρια των χώρων που μισθώνει ο Δήμος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Η αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τόσο στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα όσο και στα πεζοδρόμια της πόλης, που παρατηρείται έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ασφαλής διέλευση των πεζών και κυρίως ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Τα όρια των επιτρεπτών χώρων σηματοδοτήθηκαν με κίτρινο χρώμα, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας τι χώρο δικαιούται για να μην επεκτείνεται έξω από αυτόν. Ελέγχους θα πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία αφενός για το αν τηρούνται τα όρια αφετέρου για το αν έχει πληρωθεί το ειδικό τέλος που απαιτείται για την άδεια χρήσης τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια.

Ο κ. Αντιδήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Αυτό που παρατηρείται εδώ και χρόνια, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Είναι κατανοητό πως οι εποχές είναι δύσκολες και οι καταστηματάρχες περνάνε μια από τις χειρότερες, οικονομικά  περιόδους, όμως οι καταγγελίες των πολιτών αυξάνονται διαρκώς. Καλούμαστε λοιπόν να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, πέραν του επιτρεπτού, καθώς εμποδίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών και κυρίως ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Το θέμα έχει εξαντληθεί, το έχουμε συζητήσει, εκφράστηκε η πρόθεση όλων να τηρηθεί ο νόμος, ελπίζουμε να μην  υπάρχουν παραβάσεις και αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στα πρόστιμα. Η μόνη υποχώρηση που θα γίνει θα είναι τις ημέρες της Εμποροπανήγυρης».

Ακόμα, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα και για τη μουσική με στόχο να προστατευτούν οι πολίτες από την ηχορύπανση.

 «Από το επόμενο Σαββατοκύριακο Δημοτική Αστυνομία και ΕΛ.ΑΣ. θα προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους. Έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες από τους κατοίκους της περιοχής, που δεν μπορούν να ηρεμήσουν τις ώρες κοινής ησυχίας από τη μουσική των καταστημάτων» προσθέτει  ο κ. Αντιδήμαρχος.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η ανάπλαση της οδού Πινδάρου, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου μέχρι την έναρξη του παζαριού να έχει ολοκληρωθεί μέρος του έργου και συγκεκριμένα έως την οδό Οιδίποδος (παλιό Δημαρχείο). Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες μεταξύ των οδών Π. Δράκου και Δίρκης που είναι κλειστή για τα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης