Παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία ο "Οιδίπους" του Δημήτρη Δήμου στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου Βοιωτίας.




Στο Κατάμεστο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου Βοιωτίας, παρουσιάστηκε το Σάββατο 28/12/13 ο "Οιδίπους" του Δημήτρη Δήμου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου μετά από 5ετή προσπάθεια ολοκλήρωσε την δημιουργία του αγάλματος του «Οιδίποδος», που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής του Σφίγγιου Όρους και να αποτυπώσει την διαχρονική σημασία, τον συμβολισμό και την ταύτιση του ήρωα με τον σύγχρονο άνθρωπο.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο σύλλογος είχε συνοδοιπόρους πολλούς ανθρώπους που έκαναν πράξη την ιδέα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς.


Πρόγραμμα Παρουσίασης.

Ομιλητές: 

Δημοσθένης Πελώνης - Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ιωάννα Παπαναγιώτου - Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

Ιωάννης Ζιώγας - Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Εύη Τσώτα - Απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική και Προϊστορική Αρχαιολογία.

Μαράη Γεωργούση - Ιστορικός Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ, Master 1 & 2 στο Πανεπ. της Σορβόννης, SORBONNE- PARIS IV, Εκπαίδευση στη Σχολή του Λούβρου, Μέλος της Ε.Ε.Ι.Τ και της Ε.Μ.Ε.Ι.Κ.



Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γεώργιος Ντασιώτης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης «ο Ησίοδος» κ.Ιωάννης Πέππας, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλων του Βιβλίου" Θήβας κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, αντιπροσωπία του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".


Το κοινό παρακολούθησε την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "Οιδίποδας" του Ιωακείμ Μυλωνά. Βραβευμένη ταινία στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στο Φεστιβάλ Δράμας.


Δημήτρης Δήμου 

Ο Δημήτρης Δήμου γεννήθηκε το 1975. Ζει και εργάζεται στη Θήβα Βοιωτίας. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο τμήμα γλυπτικής.

Το 2008 εισάγεται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική του έκθεση στον Παλαιό Συνοικισμό Θήβας, «Κύτταρα υπό Καταστολή, Συνοικισμοί - Καταυλισμοί - Γκέτο» με γλυπτική εγκατάσταση.

Μόνιμο υπαίθριο γλυπτό του υπάρχει στην Πύλη Βοιωτίας. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.




Μετά την εκδήλωση ακολούθησε  Δεξίωση στο "ΚΑΦΕ ΝΕΟΝ"



Νίκος Χατζηδούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης