Ομιλία Γεωργίου Πάλμου στην Θήβα με θέμα τις Πυραμίδες


Γιώργος Πάλμος: «Η Πυραμίδα του Αμφείου και γενικότερα οι Πυραμίδες της Ελλάδας είναι παλαιότερες των Αιγυπτιακών. Εμείς πήγαμε και φτιάξαμε τις Πυραμίδες της Αιγύπτου».

«Δεν μπορεί εμείς οι πρωτεργάτες να έχουμε κλειστές τις Πυραμίδες και άλλοι να τις προβάλουν σε βαθμό που τους χαρακτηρίζει σαν χώρα» είπε ο κ. Πάλμος αναφερόμενος στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, κατά κύριο λόγο

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο κ.Γιώργος Πάλμος αναφέρθηκε στην Πυραμίδα του Αμφείου και ταυτίστηκε με τις απόψεις του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, ο οποίος ανακάλυψε την Πυραμίδα του Αμφείου στην διάρκεια της θητείας του σαν έφορος αρχαιοτήτων στην Θήβα.

Τόνισε ότι είμαστε οι παγκόσμιοι πρωτεργάτες των Πυραμίδων, παγκοσμίως, και πρέπει η Πυραμίδα της Θήβας να βγει στο φως και να γίνει ένα επισκέψιμο μνημείο όπως συμβαίνει και στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, ενώ προβλήθηκε σχετικό βίντεο.


Ο κ. Γιώργος Πάλμος, δεσμεύτηκε να προβάλει την Θήβα και την Πυραμίδα μέσα από τις εκπομπές του και άρθρα του σε εφημερίδες, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία που έχει με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη στην ανάδειξη και προβολή της Πυραμίδας του Αμφείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" κ.Γιώργος Πέππας, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και την στήριξη τους στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ευχαρίστησε τον κ.Πάλμο για την παρουσία του στη Θήβα και την ενημέρωση που προσφέρει στους πολίτες για την Πυραμίδα, αυτό το σημαντικό μνημείο της πόλης μας που δεν έχει την καλύτερη τύχη μέχρι τώρα, ενώ αναφέρθηκε στην απουσία της προϊσταμένης της Θ' Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Θήβας κ. Αλεξάνδρας Χαραμή.



Παρουσίασε τον υποψήφιο Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Κατσέλη του οποίου οι απόψεις ταυτίζονται με τις απόψεις του Συλλόγου, και του έδωσε τον λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Αντιδήμαρχο και μέλος του Συλλόγου κ. Αντρέα Χατζησταμάτη για την παρουσία του.

Νίκος Χατζηδούρος
thivapost
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CT9eJ-_p4zY#t=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης