Ποια είναι τα δεκατρία τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε ΠΟΤΕ στο ψυγείο;




Πολλά από τα τρόφιμα που θεωρούμε ότι θέλουν ψυγείο για να διατηρηθούν, χρειάζονται απλά θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο όχι μόνο δεν τους προσφέρει τίποτα, αλλά τα αλλοιώνει και τα καταστρέφει.
Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Βασιλικός: Κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου, μαυρίζει σε χρόνο dt. Το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει για εκείνον είναι να τον βάλει μέσα σε νεράκι για λίγο και μετά σε πλαστική σακούλα για να διατηρήσει την υγρασία του.

Πατάτες: Αυτό που χρειάζονται είναι απλά ένα δροσερό περιβάλλον, σε χάρτινη σακούλα και στο ντουλάπι που δεν πιάνει ήλιος ή θερμότητα συνολικά.

Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι θέλει αέρα. Στην κατάψυξη ή το ψυγείο μόνο το κομμένο. Το ολόκληρο μπαίνει σε χάρτινη σακούλα και όχι μαζί με πατάτες γιατί το κρεμμύδι απελευθερώνει αέριο και υγρασία που τις αλλοιώνει.

Ντομάτες: Μόνο πάγκο για την ντομάτα. Η ψύξη την αλλοιώνει με αποτέλεσμα να χάνει τη φρεσκάδα και άρα τη γεύση της.

Καφές: Είναι τυχαίο πως ποτέ, σε καμία σωστή καφετέρια δεν έβαλαν τον καφέ μέσα στο ψυγείο; Η υγρασία του ψυγείου παίρνει μακριά το άρωμα του καφέ. Η καλύτερη λύση είναι το κλείσιμο σ’ ένα αεροστεγές δοχείο.

Σκόρδο: Η ιδανική θερμοκρασία για να πάρει κανείς από εκείνο ό,τι θελει είναι οι 15-20 βαθμοί. Ένα δοχείο που αναπνέει και το δροσερό ντουλάπι της κουζίνας είναι το καλύτερο μέρος για το σκόρδο.

Καυτερή sauce: Ό,τι σε σάλτσα έχει μέσα πικάντικα συστατικά τα διατηρούμε εκτός ψυγείου. Μέσα σ’ αυτό χάνουν βαθμούς από τη «ζέστη» τους.

Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο γίνεται κρύσταλλο.

Κομμένο ψωμί: Στο ψυγείο στεγνώνει.

Ξηροί καρποί: Ειδικά τα αποφλοιωμένα ξηροκάρπια που δεν είναι συσκευασμένα, μέσα στο ψυγείο «ποτίζουν» τις οσμές των άλλων τροφών.

Αβοκάντο: Επιλέγουμε πάντα ώριμα, σε μικρή ποσότητα για να τα καταναλώσουμε άμεσα.

Ελαιόλαδο: Αν θελει κανείς βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικό λίπος, υπάρχει στο εμπόριο.

Μαύρη σοκολάτα: Το ψυγείο δεν είναι η λύση σχεδόν για καμία σοκολάτα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης