Ανακοίνωση Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την ισχύουσα ρυθμιστική δασική αστυνομική διάταξη καυσοξύλευσης

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα «Ρυθμιστική Δασική Αστυνομική Διάταξη Καυσοξύλευσης» του Δασαρχείου Λιβαδειάς, με Α.Π.: 2782/131343/01.09.2016 (ΑΔΑ:6ΚΗΡΟΡ10-ΝΧΡ), οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών ή κωμοπόλεων της περιοχής μας στις περιφέρειες των οποίων υπάρχουν δάση, δύνανται κατ΄ οικογένεια, αφού προηγουμένως λάβουν την απαραίτητη έγκριση του Δασαρχείου Λιβαδειάς, ατελώς, να υλοτομούν, να συλλέγουν ή να κατασκευάζουν από τα δημόσια δάση που βρίσκονται μέσα στα όρια της Τοπικής Κοινότητας της μόνιμης κατοικίας του υλοτομούντος:

Α.1.1. Καυσόξυλα που προέρχονται από ξηρά, σάπια, κουφαλερά και γενικά άχρηστα στις τέχνες, όρθια ή κατακείμενα ή με επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια κλίση, δένδρα κάθε δασοπονικού είδους και από υπολείμματα υλοτομιών. 

Α.1.2. Καυσόξυλα που προκύπτουν από τυχόν διανοίξεις δρόμων, ζώνες πυρασφάλειας, ανεμοθλασίες, από καψάλες που δημιουργούνται από πυρκαγιές δασών, ως προϊόντα έκτακτης κάρπωσης και κατόπιν εγκριτικής απόφασης και διάθεσης αυτών προς κάλυψη των ατομικών οικιακών αναγκών κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής και με την προϋπόθεση ότι προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις εκτάκτων καρπώσεων ή των μελετών των έργων. 

Α.α. Το συνολικό βάρος των καυσοξύλων στις παραπάνω περιπτώσεις, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τρεις τόνους (3) κατ΄ έτος για κάθε οικογένεια και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων, απαγορευμένης της εμπορίας αυτών ή της διαθέσεως τους για άλλο σκοπό και της μεταφοράς εκτός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων. 

Α.β. Η υλοτομία πραγματοποιείται από τα δημόσια δάση που βρίσκονται μέσα στα όρια της τ.κ. μόνιμης κατοικίας του υλοτομούντος. Η μόνιμη κατοικία θα δηλώνεται επί της αίτησης – δήλωσης. 

Α.γ. Η υλοτομία, η συλλογή και η διακίνηση των καυσοξύλων περιορίζεται στο χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου και μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες από την ανατολή έως την δύση του ηλίου και μόνο με την υπόδειξη και επίβλεψη αρμόδιων δασικών οργάνων και κατόπιν προκαθορισμένης ημερομηνίας, ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες και για το ίδιο χρονικό διάστημα θα επιτρέπεται μόνο η διακίνησης των συλεχθέντων και υλοτομηθέντων καυσοξύλων. Η συλλογή θα γίνεται με σημείωμα που θα χορηγεί αρμόδιο δασικό όργανο και μόνο από τις περιοχές που δηλώνουν οι αιτούντες μόνιμη κατοικία.

Η εξέταση των αιτημάτων θα πραγματοποιείται με απόλυτη σειρά προτεραιότητας εξαιρουμένων των αιτημάτων ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες η ικανοποίηση των οποίων προηγείται.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να λάβουν την απαραίτητη έγκριση από το Δασαρχείο Λιβαδειάς θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 02.01.2019 μέχρι 30.07.2019 στο Δασαρχείο Λιβαδειάς (Κάδμου 11) ή στα ΚΕΠ της περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης