Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 7812/15-4-2016 πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  20  ΑΠΡΙΛΙΟΥ του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.    Έγκριση  για τη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης στο Δήμο Θηβαίων.

2ο.    Έγκριση του προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου οκτάμηνης διάρκειας, με κάλυψη από ιδίους πόρους.

3ο.    Έκφραση πρόθεσης  για  την απευθείας αγορά ακινήτου ιδιοκτησίας Κων. Μπενέτου στη Θήβα προς ορισμό ορκωτού εκτιμητή για την εκτίμηση της αξίας αυτού.

4ο.    Έγκριση της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Κατασκευή παιδικών χαρών Δημοτικής Ενότητας Θήβας».

5ο.    Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Π.Ε. Βοιωτίας για διαγράμμιση δημοτικών οδών Δήμου Θηβαίων.

6ο.    Έγκριση για την παράταση της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων».

7ο.    Έγκριση για την παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου : Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας.

8ο.    Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο:  «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης Αγ. Σωτήρας».

9ο.    Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο  "Επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Δ Ελλοπίας Δήμου Θίσβης. "  

10ο.    Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (τακτοποιητικού) για το έργο:   «Βελτίωση κτιρίου Παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

11ο.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΝΤΜΕ του έργου «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς Δομβραίνας».

12ο.    Έγκριση παράτασης του έργου «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς Δομβραίνας»

13ο.    Έγκρισης για την 3η Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 (σχετ. η υπ’ αριθ. 111/2016 απόφαση Οικ. Επιτροπής).

14ο.    Έγκριση για τον καθορισμό της αμοιβής των δικηγόρων Μάριου Χαϊνταρλή και Αντωνίου Σηφάκη για τη σύνταξη και κατάθεση δικογράφου παρέμβασης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά επί της με ΑΚ. 223/15 αιτήσεως των Στάμου Χατζηδούρου κ.λ.π., κατά της υπ’ αριθ. 2160/51769/2015  απόφαση  του Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας και εκπροσώπηση του Δήμου κατά την εκδίκαση και ανάκληση της υπ’αριθ. 369/2015 όμοιας απόφασης Δ.Σ., λόγω μη προηγούμενης διάθεσης του ποσού της αμοιβής με απόφαση της Οικον. Επιτροπής.

15ο.    Έγκριση για τον καθορισμό της αμοιβής του  δικηγόρου Μάριου Χαϊνταρλή για τη σύνταξη και κατάθεση δικογράφου  Αιτήσεως Ακυρώσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς κατά των υπ’ αριθ. 6/2015 και 3/105 Πρακτικών του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ..Α.) της Π.Ε. Βοιωτίας που αφορούν στο υπ’ αριθ. 2249/29-6-2006 Σήμα διακοπής οικοδομικών εργασιών που είχαν εγκριθεί δυνάμει της υπ’ αριθ. 890/4-4-2006 έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, παράσταση και υποβολή υπομνήματος κατά την εκδίκαση (σχετ. η υπ’αριθ. 114 Α/2016 απόφαση Οικον.Επιτροπής). 

16ο.    Έγκριση για τη δωρεάν παραχώρηση χώρου στο παλαιό Νοσοκομείο Θηβών στον Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Θηβών προς στέγαση των γραφείων του.

17ο.    Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων 2016.

18ο.    Έγκριση μελέτης ΔΕΔΔΗΕ για σύνδεση με το δίκτυο χαμηλής τάσης για φωτοβολταϊκά συστήματα κτιρίου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων Βαγίων.

19ο.    Έγκριση μελετών για επεκτάσεις Φ.Ο.Π. στην Δ.Ε. Θίσβης, στον Αγ. Ιωάννη Θίσβης, στην παραλία Σαράντη και στην παραλία Αλυκής της Δ.Ε. Θίσβης.

20ο.    Αντικατάσταση του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ κ. Νικ.Στρατέλου,  μετά από παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

21ο.    Έγκριση για την ανανέωση της παραχώρησης μιας θέσης στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας του κ. Μουτζούρη Αργυρίου του Αποστόλου στις Εργατικές Κατοικίες Θήβας ΙΙΙ  της συνοικίας Ταχίου, για την εξυπηρέτηση ανάπηρου τέκνου του δυνάμει της με αριθ. 159/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Θηβαίων (σχετ.  η υπ’ αριθ. 36/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).


                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣhttp://permisospress.blogspot.gr/2016/04/blog-post_485.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης