ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Να ενταχθεί η φέτα στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Να ενταχθεί η φέτα στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Την παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ζητά με επιστολή της η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Με δεδομένη την ευαισθησία και το ειλικρινές ενδιαφέρον που εμπράκτως έχετε επιδείξει, με σειρά πρωτοβουλιών, δράσεων και επίσημων παρεμβάσεων-ανακοινώσεων σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα μας, σας καλούμε να εξετάσετε τους τρόπους ένταξης των προϊόντων γάλακτος και ιδιαίτερα της φέτας, στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, όπως αυτό εφαρμόζεται μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Αυτά αναφέρει το κείμενο της επιστολής προς τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστα Αγοραστό, με την οποία η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά την παρέμβαση προς το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, με τόπο άμεσο και αποτελεσματικό, ώστε μέσω της αποθεματοποίησης και της διανομής φέτας στους δικαιούχους του προγράμματος, να στηριχθεί το εθνικό προϊόν και ο υπό κατάρρευση κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας.

Στην επιστολή της η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, το εν λόγω Ταμείο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται δε με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.

Οι Περιφέρειες, έχοντας μέσω του Υπουργείου Εργασίας που είναι η εποπτεύουσα αρχή, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του Προγράμματος, μπορούν και οφείλουν, εκτιμούμε, να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής κτηνοτροφίας, εντάσσοντας το προϊόν «σημαία», τη φέτα ΠΟΠ, στα βασικά προς διανομή αγαθά, ούτως ώστε να στηριχθεί την κρίσιμη αυτή περίοδο ο κλάδος, ο οποίος και αντιμετωπίζει τον ορατό πλέον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης.

Όπως και ο ίδιος έχετε με έμφαση επισημάνει, δεν μπορεί να υπάρξει φέτα, χωρίς την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Η πρότασή σας να αναλάβουν οι Περιφέρειες να διαχειριστούν το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου είναι ίσως σωστή, σε ότι αφορά την κτηνοτροφία και τη φέτα όμως δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Οφείλουμε να ενεργήσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Και στο βαθμό που οι Περιφέρειες μπορούν να παρέμβουν, θα πρέπει να οι όποιες κινήσεις προς το υπ. Εργασίας να έχουν απτό αποτέλεσμα σε άμεσο χρόνο».

Αναλυτικά η επιστολή ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης