Η Εκδήλωση του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για την κοπή της πίτας




Την Κυριακή 3/3/13 πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"

Σε ένα ζεστό χώρο στο κέντρο της Θήβας, στο "ουζερί του Μιχάλη" (Δημοτικό καφενείο) που βρίσκεται πάνω στην Αρχαία Καδμεία, τα μέλη του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" παρουσία του Καθηγητή Αρχαιολογίας κ.Θεόδωρου Σπυρόπουλου (επίτιμου καλεσμένου), του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη, του Περιφερειακού συμβούλου κ.Γιώργου Ψυχογιού, και πλήθος κόσμου, έκοψαν την πρώτη πίτα του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας."

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας, καλωσόρισε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση,«ζήτησε να προσθέσουν όλοι ένα λιθαράκι για να μπορέσει να έχει η πόλη την προβολή και την υποστήριξη που της χρειάζεται». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ.Σπυρόπουλο για την προσφορά του στη Θήβα με την ανακάλυψη της Πυραμίδας, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη για την παρουσία του. Ο κ Πέππας μεταξύ άλλων, ζήτησε την δέσμευση του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ.Χατζησταμάτη για την εύρεση στέγης του συλλόγου, καθώς κάποιες από τις δράσεις του Συλλόγου το απαιτούν.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για μένα να βρίσκομαι σε μια πόλη που στα Νιάτα μου είχα την Ευτυχία να ερευνήσω σημαντικά μνημεία παγκόσμιας σημασίας, και ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για τον Ελληνισμό, στην πόλη της Θήβας» Μεταξύ άλλων τόνισε: «Πιστεύω ότι θα γίνουν ανασκαφές στην Καδμεία κ.τ.λ. Μαθαίνω για ξένα πανεπιστήμια που έρχονται και κάνουν ανασκαφές... Αυτά να τα ακούσει ο Αντιδήμαρχος και να τα μεταφέρει στην Δημοτική αρχή και στην κεντρική εξουσία. Ποιος θα σκάψει το Ανάκτορο?»
«Κόβοντας το πρώτο κομμάτι στην πίτα τόνισε: Εγω θα ακολουθήσω το παράδειγμα των Αγωνιστών του 21πρώτα: Για του Χριστού την πίστη την Αγία, και της Πατρίδας την Ελευθερία.  Για το Σύλλογο το δεύτερο κομμάτι. Για τους Αγαπημένους μου Θηβαίους το τρίτο κομμάτι».

Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου "Λάιος" κ Αναστάσιος. Φρούσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, και ο πρώην Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ.Σωτήρης Καραμαγκιώλης.

Την εκδήλωση κάλυψαν η ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ, οι Ιστοσελίδες ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ΘΗΒΑ SPOR, THIVA NIKOLAS.

Για το "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" Νίκος Χατζηδούρος

































 thiva nikolas blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης