Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του Μουσείου Θήβας




Δελτίο Τύπου

Ο σύλλογος «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την ανάδειξη και προβολή των ιστορικών χώρων της πόλης μας και της πυραμίδας, αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμε, απαιτεί την άμεση λειτουργία του Μουσείου ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της πόλης μας.
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία με τη συλλογή υπογραφών ώστε να επισπευτεί το άνοιγμα και η λειτουργία του Μουσείου.


«Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας»

1 σχόλιο:

 1. ΚΛΕΦΤΕΣ.

  Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014
  9:11 πμ

  Προσοχή !!!! είναι πολύ επικίνδυνοι
  Πρώτα μας χρεώνουν με αβάσταχτους φόρους και χαράτσια
  Και μετά μας βάζουν χέρι σαν κοινοί κλεφτές που είναι
  Και στου τραπεζικούς μας λογαριασμούς.
  ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ
  ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ 3000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ
  ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΕΡΑΣΑ ΧΘΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ 200
  ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ
  Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
  ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΔΥΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
  ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ …ΓΙ¨ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΟ ΘΗΒΑΣ
  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ
  ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ . ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2012
  Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20% ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ)
  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΑΧΑ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ
  ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ
  ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΑΘΗΚΑΜΕ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης