ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑΣ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



Η Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θήβα, (καταγωγή από Πλατανιώτισσα Καλαβρύτων), όπου και τελείωσε το Λύκειο. Από νεαρή ηλικία κατέθετε γραπτά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της, αποσπώντας αρκετά μαθητικά βραβεία και επαίνους. Εργάστηκε ως υπάλληλος γραφείου σε εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας επί σειρά ετών. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη στην Παμβοιωτική δανειστική βιβλιοθήκη Λεονταρίου, με παράλληλη δραστηριότητα την οργάνωση διαλέξεων στα πλαίσια του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστήμιου του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών, όπου και ανήκει. Ασχολείται με τα κοινά της περιοχής, ως εκλεγμένο μέλος του τοπικού συμβουλίου Λεονταρίου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ποίηση και την λογοτεχνία, ετοιμάζοντας ήδη την έκδοση της πρώτης ποιητικής συλλογής της.

Το ποίημα που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμο των  Εκδόσεων ''ΕΝΤΥΠΟΙΣ - Μωραιτης Εκδόσεις''  είναι το «ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝΕ..»

ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝΕ..
Έρωτας ήτανε θαρρώ…
Έτρεχε το χαμόγελο
πάνω στο ολοπόρφυρο μετάξι των μαλλιών της..
Και λιγότρυζε μ’ αστραφτερές δαγκωματιές
το ατίθασο αλήτεμα απ’ τις λυμένες μπούκλες της..

Μα δε πονούσε....
Λαμποκοπούσε..

Στραφτάλιζε ολάκερη η περπατησιά της,
καθώς καθρεφτιζόταν πάνω της της Άνοιξης το ξύπνημα..
Και κύλαγε η χαρά, πέλαγα ασίγαστα,
αισθήσεις στο κορμί της..

Στιγμές χρωματιστές ευώδιαζαν από παντού..
Κι η φύση σώπαινε εκστασιασμένη..

Σαν τότε, που την έριξε ο Θεός,
γλυκά, μια νύχτα από το άπειρο..
Χωρίς μιλιά, χωρίς ρωτήματα
και τα πουλιά στο απέραντο παραληρούσαν..

Και πλάτυνε ο Ουρανός..
Και βάθυνε
για να χωρέσει όλη, τ’ Απρίλη την μετοίκηση..

- Θεέ μου πόσο τον αγαπάω,
ψιθύρισε η καρδούλα της..
Κι οι χτύποι, τρελό χορό αρχίσανε..
Και οι ανάσες ροβολήσανε,
στα πέρατα του κόσμου να δείξουν τα προικιά τους..

Κι απλώθηκε ο ψίθυρος..
Και γλύκανε τις εσχατιές από ωκεανούς ανταριασμένους..
Και πεθυμιές ξεσήκωσε από ποτάμια νεκρωμένους..
Μέχρι και τα βραχόκαρδα τα ηλιοφαγωμένα
σκύψαν δειλά
και μες τις άνυδρες σπηλιές τους γονατίσαν..
Και με μανία ξύνανε τη γλίτσα της ψυχής τους..

Μην έρθει η αλμύρα η νιόβγαλτη….
και μπλέξει στα ξερά τους….

Έρωτας θα 'μπαινε θαρρώ…..

~ Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου ~

permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης