Πάνω από 300.000 οι δικαιούχοι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης»



Ιδιαίτερη ανταπόκριση στους πολίτες, δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, βρίσκει η εξαργύρωση του κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», για απόκτηση σύνδεσης στο διαδίκτυο και τάμπλετ που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Η δυνατότητα εξαργύρωσης αφορά περίπου 290.000 πολίτες, δημότες των 8 Περιφερειών αμιγούς σύγκλισης που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η συγκεκριμένη δράση με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα αποτελέσματα που προέκυψαν χθες, κατά την πρώτη μέρα ενεργοποίησης της δράσης, είναι τα εξής:

-30.615 πολίτες, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, ανταποκρίθηκαν στη δράση με την έκδοση των αντίστοιχων κουπονιών ψηφιακής αλληλεγγύης.

-94 πάροχοι/προμηθευτές έχουν ενταχθεί πλήρως στη δράση (7 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, 57 franchises τηλεπικοινωνιακών παρόχων, -30 εμπορικές επιχειρήσεις πωλήσεων υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου).

-378 πάροχοι/προμηθευτές αναμένεται να ενταχθούν, μετά την αποστολή των συμπληρωματικών στοιχείων για τη συμπλήρωση του φυσικού τους φακέλου, που προς το παρόν εκκρεμεί για την ολοκλήρωση ένταξής τους στη δράση.

Αύριο, Παρασκευή, ξεκινάει η 2η φάση εγγραφής παρόχων/προμηθευτών στη δράση, με δυνατότητα εγγραφής- συμμετοχής τους μέχρι τις 30/4/2015.

Υπενθυμίζεται πως εκτυπώνοντας το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από την ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα της δράσης και να αποκτήσουν:

-Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή).

-Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ).

-Υπηρεσίες υποστήριξης-κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ' οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, κ.λπ.

Τέλος, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της Ψηφιακής Αλληλεγγύης σε ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.


http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης