Με 4 βραβεία διακρίθηκε η Παναγιώτα Χατζή απο το Λεοντάρι στο Ταλίν της Εσθονίας


Διάκριση στο Ταλίν της Εσθονίας για την Λεονταρίτισσα Παναγιώτα Χατζή από το Skype University Hackathon σε συνέδριο που διοργάνωσε η Skype και στο οποίο συμμετείχαν 50 σύνεδροι απ’ όλη την Ευρώπη. Η Παναγιώτα, απέσπασε 4 βραβεία, εκ των οποίων το ένα ήταν του καλύτερου προγραμματιστή.
Λίγα λόγια για την Παναγιώτα
 

Η Παναγιώτα Χατζή κατάγεται από το Λεοντάρι Βοιωτίας.Τελείωσε τις προπτυχιακές σπουδές της με τίτλο Μηχανικός πληροφορικής στο Ηράκλειο Κρήτης. Της έγινε πρόταση για εκπλήρωση master (μεταπτυχιακού ) στο University of South Wales στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προσφάτως ξεκίνησε την διδακτορική διατριβή της που αφορά εγχειρήσεις εγκεφάλου και βελτιστοποίηση αυτών με τη χρήση ρομποτικού μηχανισμού στο University of Cardiff σε συνεργασία με το University of London (UCL). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στο εξωτερικό διαφόρων πανεπιστημίων και έχει εκδώσει όντας ακόμα προπτυχιακή φοιτήτρια 2 επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχουν δημοσιευτεί σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά. Εκπλήρωσε την πτυχιακή της εργασία δουλεύοντας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, έχοντας τη βάση της στο τμήμα ηλεκτρονικής δομής και laser. (Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ- ΙΗΔΛ). Εδώ και 7 χρόνια είναι μέλος του Intelligence Systems Laboratory με έδρα την Κρήτη. Προσφάτως επιλέχτηκε μεταξύ συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη να συμμετάσχει σε διαγωνισμό της γνωστής Εταιρείας Skype όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο για την παρουσίαση της καινοτόμας ιδέας της που αφορούσε τρισδιάστατη απεικόνιση χημικών μορίων και μαθηματικών εξισώσεων με τη βοήθεια τεχνολογίας που ονομάζεται Αugmented Reality με σκοπό την βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

*( Η τεχνολογία Augmented Reality ή επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς ενισχυμένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Η τεχνολογία Augmented Reality επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα. Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και video και αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερα του. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality.)


Συγχαρητήρια  απο το Permissospress στην Παναγιώτα,αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για τις επιτυχίες σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης