Οικογενειακός Γιατρός: Όσα πρέπει να ξέρετε για την συμπλήρωση της αίτησης




Για όλους θα είναι υποχρεωτικό το νέο σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό γιατρό σε ειδικούς γιατρούς και σε άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ από 01/01/2019.

Όσοι πολίτες δεν το έχουν κάνει, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους σε οικογενειακό γιατρό, για να έχουν προτεραιότητα στον προγραμματισμό για ιατρικές επισκέψεις αλλά και εξετάσεις.
Η αίτηση εγγραφής σε οικογενειακό γιατρό γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε με μια επίσκεψη σε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
(Τοπική Μονάδα Υγείας – ΤΟΜΥ) ή σε συμβεβλημένο οικογενειακό γιατρό (παθολόγο, γενικό γιατρό, παιδίατρο). Την ηλεκτρονική διαδικασία προεγγραφής και εγγραφής παρουσίασε βήμα-βήμα, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, στο πρόσφατο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power».

Αναλυτικά

1. H υποβολή αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, επιλέγοντας την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Πολίτες» είτε απευθείας από το rdv.ehealthnet.gr.

Η είσοδος στο πληροφορικό σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του taxisNET και η επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ. Η πρώτη οθόνη που βλέπουμε, είναι μία σύνοψη για το τι υπάρχει στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Επιλέγουμε την πρώτη εφαρμογή για τον Οικογενειακό Γιατρό. Στην επόμενη οθόνη, βλέπουμε τα προσωπικά μας στοιχεία τα οποία το σύστημα έχει «τραβήξει» από τον ΑΜΚΑ μας. Ο νομός, η πόλη και ο δήμος είναι τα κριτήρια με τα οποία θα αναζητήσει το σύστημα οικογενειακούς γιατρούς στην περιοχή μας. Σημαντικό είναι να συμπληρώσουμε τηλέφωνο επικοινωνίας και email, ώστε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις.

2. Στη συνέχεια επιλέγουμε «Αίτηση ανάθεσης οικογενειακού γιατρού». Βλέπουμε τη λίστα με τους γιατρούς οι οποίοι είναι διαθέσιμοι. Επιλέγουμε τον οικογενειακό γιατρό που θέλουμε και εμφανίζεται το έγγραφο της αίτησης, το οποίο πρέπει να εκτυπώσουμε. Με αυτό πηγαίνουμε στην ΤΟΜΥ.

3. Ο πολίτης επισκέπτεται τον οικογενειακό γιατρό που έχει επιλέξει, έχοντας μαζί του την αίτηση εκτυπωμένη, φωτοαντίγραφο ταυτότητας και φωτοαντίγραφο εγγράφου απόδειξης της διεύθυνσης κατοικίας.
Ο γιατρός αποδέχεται την αίτησή μας και ορίζεται ως οικογενειακός μας γιατρός.

Στη συνέχεια, ο πολίτης λαμβάνει το έγγραφο με όλα τα στοιχεία της εγγραφής του, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς χρήστη με τους οποίους έχει πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο.

https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης