Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ για αντικαπνιστικό νόμο: Είναι μη ρεαλιστικός

https://www.real.gr/koinonia/arthro/proedros_gsebee_gia_antikapnistiko_nomo_einai_mi_realistikos-560659/?fbclid=IwAR3wcC1CtidMqS0_6PD00k3nnK1BLyPa_GfO_2ySkw2sgUcyMngN_74PAGY


Ως «μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε στον realfm 97,8 ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εκτιμώντας ότι «οι καθολικές απαγορεύσεις κάνουν κακό στη δημοκρατία».

Μιλώντας στον realfm 97, 8και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και τηςΣτεφανίας Κασίμη, ο κ. Καββαθάς υποστήριξε ότι, «το πρόβλημα που δημιουργείται είναι αν μπορεί να τηρηθεί η απαγόρευση. Το πρόβλημα ήταν διαχρονικό, με τη λογική αποφασίζω και διατάσσω, χωρίς να έχω καμία προϋπόθεση καλυμμένη αποφασίζω να εφαρμόσω αντικαπνιστικό νόμο στην Ελλάδα. Έχουν περάσει 17 χρόνια και ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν έχουμε κάνει καμία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και τους πολίτες για το πρόβλημα που δημιουργεί το κάπνισμα. Δεν έχουμε κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρήσεων. Υπάρχουν πρόστιμα στις επιχειρήσεις οι οποίες ουσιαστικά δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τον πελάτη που καπνίζει. Είναι μη ρεαλιστικός».

«Ο νόμος λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σταχτοδοχεία στα τραπέζια, να υπάρχει σήμανση στο κατάστημα και εάν κάποιος παραβεί την απαγόρευση να του γίνει σύσταση.



Το επόμενο στάδιο είναι να χειροδικήσω, να τον βγάλω έξω... μπορώ; Όχι, την επόμενη μέρα θα επιστρέψει και θα έχω συνέπειες αστικές, με αγωγές και ενδεχομένως να πληρώσω πολλά χρήματα και να χάσω τον πελάτη. Ας εφαρμόσουν το νόμο εις βάρος αυτού που καπνίζει, δεν μπορεί να κάνει κάτι η επιχείρηση.


Η επιχείρηση, δεν μπορεί να έχει πάνω από το κεφάλι της τη δαμόκλειο σπάθη καθημερινά εάν κάποιος δεν εφαρμόζει το νόμο», πρόσθεσε ο κ. Καββαθάς εκτιμώντας ότι «μπορούμε να ξεκινήσουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης και τον Οκτώβριο να μπούμε σε ένα περιβάλλον καθαρό από καπνό. Το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, οι καθολικές απαγορεύσεις στην δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης