ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ THIVA

 • ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΣΤΗΛΕΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΩΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΛΠ.
 • ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
 • ΤΑ «ΚΑΣΤΕΛΙΑ», 500 Μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
 • ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΙΣΜΗΝΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
 • Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ «ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΑ ΚΡΗΝΗ». Σ’ ΑΥΤΗΝ ΞΕΠΛΥΝΕ Ο ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΪΟΥ.
 • Η ΚΡΗΝΗ ΤΗΣ ΔΙΡΚΗΣ, ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ, ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 • Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ, ΣΤΟ Α΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ. ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΑΡΝΑΚΑ, ΟΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ.
 • Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ.
 • Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
 • Η ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ.
 • ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ «ΣΑΓΜΟΤΑ» 12 ΧΛΜ ΒΑ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΠΑΤΟ, ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ 12ΟΥ ΑΙ. Ο ΕΞΩΝΑΡΘΗΚΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΣ, 15ΟΥ Η 16ΟΥ ΑΙ.
 • Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  δείτε και εδώ

  HOTEL

  ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

  TRAVEL

  ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
  Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

  Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

  Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

  Μιχάλης Μουζουράκης