Επίτιμος Δημότης Αλιάρτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Επίτιμος δημότης Αλιάρτου ανακηρύχθηκε μετά από πρόταση του Πρασιώτη δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης μίλησε για «πολύ μεγάλη μέρα για τον δήμο Αλιάρτου»και τόνισε:  «τόσο για την ανακήρυξη ως επίτιμου δημότη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στον οποίο επιδώσαμε το χρυσό κλειδί της πόλης γεγονός που μας τιμάει όλους όσο και για την λειτουργία ενός μοναδικού στο είδος του μουσείο».
Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ντασιώτης «είναι επιτυχία για την Αλίαρτο η δημιουργία και λειτουργία ενός τέτοιου έργου στην πόλη μας». Και πρόσθεσε: «Θα καταστήσει την Αλίαρτο πόλο έλξης και σταθμό για πολλούς επισκέπτες. Το ψηφιακό μουσείο είναι πρωτοποριακό και αναδεικνύει τον πολύτιμο πλούτο της Χριστιανικής Βοιωτίας».
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για τη ενέργεια αυτή του Πρασιώτη και συμπατριώτη μας Γιώργου Ντασιώτη όπου σαν νέα δημοτική αρχή , τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, κάνοντας πράξη το νοικοκύρεμα της όμορφης πόλης του Αλίαρτου σε όλους τους τομείς.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου στην τελετή ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου ως επίτιμου δημότη Αλιάρτου

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριε Ιερώνυμε ,
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας
κύριε Γεώργιε,Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των αρχών Εκλεκτοί προσκεκλημένοι Με πολλή χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας ,στην καρδιά..της ..Βοιωτίας .Στην… Αλίαρτο Μακαριώτατε ,
Οι κάτοικοι του Δήμου μας ,όπως και όλοι οι Βοιωτοί,θυμούνται με νοσταλγία τα χρόνια που,ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας ,κοσμούσατε την τοπική μας εκκλησία και την καθιστούσατε σημείο αναφοράς στον ορθόδοξο κόσμο.Έργο τεράστιο,που με εξαιρετικό τρόπο το συνεχίζει,στην Βοιωτία,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ .Γεώργιος ,αλλά και εσείς ,από την θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ,σε όλη τηνEλλαδική Εκκλησία.
Η πορεία σας είναι,πολύπλευρη.Με σεμνότητα δώσατε το στίγμα σας .Παρουσιάζοντας αξιόλογο επιστημονικό,θεολογικό ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο,υπηρετήσατε την Εκκλησία από πολλά λειτουργήματα τα οποία ποτέ δεν εκλάβατε ως αξιώματα.,Oι περιβαλλοντικές και κοινωνικές σας ευαισθησίες ,αλλά και ο ανατρεπτικός σας λόγος ,που με αφοπλιστική ηρεμία διατυπώνεται,επαναφέρουν την εκκλησία,στην πατερική της λάμψη.Τα λόγια σας στο πρόσφατο πασχαλινό μήνυμά σας ,το αποδεικνύουν:
Είπατε,μεταξύ άλλων, «….Ζούμε σε ένα κόσμο που έχει ξεπέσει από αυτό που ήταν όταν πλάστηκε.Σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί το οργανωμένο ψέμα.Σε μια κοινωνία όπου δεσπόζει η εξωραϊσμένη υποκρισία ,ο φίλαυτος ατομικισμός και η υποδούλωση στον φθοροποιό υπερκαταναλωτισμό.Μια κοινωνία όπου η απληστία και ο εγωκεντρισμός έγιναν πολιτισμικά χαρακτηριστικά».και τονίσατε πως :«Σε αυτές τις περιπτώσεις η Εκκλησία έχει χρέος να καλεί το λαό του Θεού σε εγρήγορση και αντίσταση εναντίον κάθε είδους φθοράς ,ευτελισμού του ανθρωπίνου προσώπου και απαξιώσεως των ουσιωδών του κοινού βίου
Ομιλία

«ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»που σήμερα θα εγκαινιάσετε.Μακαριώτατε Ως Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αλιάρτου,εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους ,σας μεταφέρω την κοινή χαρά όλων μας για την εδώ παρουσία….σας . Σας υποδεχόμαστε και σας παραδίδουμε με σεβασμό το χρυσό κλειδί της πόλης ,ως αναγνώριση του τεράστιου και πολυδιάστατου έργου σας .
Η πράξη μας αυτή,μόνο συμβολικό χαρακτήρα έχει. Διότι γνωρίζετε πως οι καρδιές μας είναι ήδη ανοικτές σε ανθρώπους και λειτουργούς όπως εσείς ,που αφιερώσατε την ζωή σας στην υπηρεσία της εικόνας του Θεού,δηλαδή…του..ανθρώπου.Είναι εξάλλου πολύ μεγάλη μας τιμή που,αποδεχτήκατε την ελάχιστη χειρονομία της αναγορεύσεώς σας σε επίτιμο δημότη Αλιάρτου,μια αναγνώριση που δεν σας χρειάζεται αλλά εμάς μας κάνει υπερήφανους και..απορρέει..εκ ..βάθους ..καρδίας .
Καλώς ήρθατε,Μακαριώτατε
Χριστός Ανέστη
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης