κλείνει το στρατόπεδο Θηβας??


Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν το στρατόπεδο (ΚΕΠΒ) πυροβολικού Θήβας να κλείνει. 
Με μεγάλη μου λίπη, διαπιστώνω την Παντελή έλλειψη ενημέρωσης, Κύριοι τι σας έφταιξε το στρατόπεδο Θήβας? και ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την πόλη?
Κύριοι βουλευτές Βοιωτίας περιμένω να πάρετε θέση.

Λιγα λογια για το ΚΕΠΒ

Το Κ.Ε.ΠΒ. καταλαμβάνει έκταση 2.300 στρεμμάτων. Η συνολική όμως έκταση μαζί με το πεδίο βολής - το οποίο αποτελεί συνέχεια - είναι 18.000 στρέμματα. Το μέγεθος του Κέντρου, με την πληθώρα των εγκαταστάσεών του και το ανθρώπινο δυναμικό πού διαβιεί σε αυτές, αντιστοιχεί σε μια κωμόπολη. Μετά την είσοδό μας από την κεντρική πύλη του στρατοπέδου το πρώτο που συναντάμε είναι το Διοικητήριο του Κέντρου που στεγάζει τη διοίκησή του και επιτελικά γραφεία. Έξι (6) κτηριακά συγκροτήματα στεγάζουν τις διοικήσεις και το προσωπικό των μονάδων του Κέντρου. Διαθέτουν θαλάμους των οπλιτών με όλους τους χώρους υγιεινής, καθώς και γραφεία.




Σε όλους τους χώρους υπάρχει εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, ενώ κάθε μονάδα διαθέτει τα δικά της μαγειρεία, εστιατόρια και χώρους αναψυχής Κ.Ψ.Μ.. Στο στρατόπεδο λειτουργούν αρτοποιεία, καθώς επίσης πλυντήρια, σιδερωτήρια και κουρεία. Για τις ανάγκες της εκπαιδεύσεως υπάρχουν αίθουσες εξοπλισμένες με διάφορα συστήματα εξομοιώσεως και λοιπά βοηθήματα, όπως το ηλεκτρονικό και το εικονικό πεδίο βολής για τις παρατηρούμενες βολές, ενώ για την εκπαίδεύση των οπλιτών στα αντιαεροπορικά όπλα χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικές συσκευές.


Αρκετές κτηριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν τις ανάγκες εναποθήκευσης των υλικών. Ακόμα, το στρατόπεδο φιλοξενεί τη λέσχη της Φρουράς των Θηβών για τη σίτιση και Ψυχαγωγία των στελεχών, στην οποία διοργανώνονται και πολλές υπό τις εκδηλώσεις του στρατοπέδου. Στο πλαίσιο των αθλοπαιδιών που προβλέπει το πρόγραμμα ωρών υπηρεσίας και εκπαιδεύσεως, το Κ.Ε.ΠΒ. διαθέτει γήπεδα πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης, καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου. Εκτός από τις αίθουσες Ψυχαγωγίας πού διαθέτουν οι Μοίρες (Κ.Ψ.Μ.), το Κέντρο πρόσφατα δημιούργησε, για τη θερινή περίοδο, οργανωμένο υπαίθριο κιν/θέατρο, καθώς και μια κλειστή αίθουσα για το χειμώνα. Τέλος, λειτουργεί κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει τη Διμοιρία Υγειονομικού με ιατρεία, θαλάμούς ασθενών, χώρους υγιεινής και εστιάσεως. Από τις λοιπές εγκαταστάσεις του Κέντρου, αξίζει να σημειώσουμε το αυτόνομο δίκτυο ύδρευσης που διαθέτει.




Την τρέχουσα χρονική περίοδο, το Κέντρο κατασκευάζει καινούργιες εγκαταστάσεις (πρόσφατα κατασκευάσθηκε και παραδόθηκε για χρήση κτιριακό συγκρότημα αξίας περίπου 700.000.000 δραχμών, το οποίο στεγάζει πλήρως μία μονάδα νεοσυλλέκτων οπλιτών με θαλάμους, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής και Ψυχαγωγίας κ.λπ.), ενώ παράλληλα συντηρεί και ανακαινίζει τις υπάρχουσες παλαιές, οι οποίες σταδιακά αλλά σταθερά, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που παρέχει το ΓΕΣ, αφήνουν τη θέση τους για καινούργιες κατασκευές.

ελληνικος -στρατος

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Το ΚΕΠΒ της Θήβας είναι καλό στρατόπεδο και καλύτερα να αφόρουσε μόνο εκπαίδευση υποψήφιων αξιωματικών κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης