Δ.Τ. Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας

Θήβα 29/06/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και φορέων με τον Υφυπουργό Υγείας.


«Δεν χάνει το Νοσοκομείο της Θήβας τίποτα, δεν υποβαθμίζεται τίποτα, ενισχύεται και θ’ αναβαθμιστεί ο ρόλος του με την πρόταση που θα κάνουμε».

Αυτά ειπώθηκαν δια στόματος Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Τιμοσίδη κατά την προγραμματισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Τρίτης, με το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, τους τέσσερις βουλευτές του νομού Βοιωτίας κ. Ά. Αγάτσα, κ. Μ. Γιαννάκη, κ. Β. Τόγια και κ. Β.Τσόνογλου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στ. Χαλβατζή και κ. Αντ. Τουλουμάκο, το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χρ. Κουρούνη, τον πρόεδρο των επαγγελματιών- βιοτεχνών επαρχίας Θηβών κ. Χρ. Χαρατσή, τον πρόεδρο το εμπορικού συλλόγου Θήβας κ. Ν. Στρατέλο και την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου κα. Φ. Πρωτόπαπα.


Τη συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος Θηβαίων, επισημαίνοντας στον κ. Υφυπουργό τις παραμέτρους εκείνες που «συνηγορούν στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου», όπως το ότι «εξυπηρετεί τις επιτακτικές και αυξημένες ανάγκες μιας πολυπληθούς περιοχής περίπου 75.000 κατοίκων, που περιλαμβάνει τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων , τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Ακραιφνίου (Δήμου Ορχομενού) Θεσπιών (Δήμου Αλιάρτου), Ερυθρών (Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας) και του Δήμου Τανάγρας, το μεγάλο εργατικό δυναμικό που απασχολείται στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων- Σχηματαρίου- Θήβας- Θίσβης, τους ανά σειρά 2000 νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα, το Κέντρο Απεξάρτησης, χιλιάδες αλλοδαπούς και τσιγγάνους που δεν έχει απογραφεί ακόμα ο ακριβής αριθμός τους και φυσικά τα επείγοντα περιστατικά της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και της παλαιά Εθνικής Οδού Θηβών – Ελευσίνας». Ο Δήμαρχος Θηβαίων ζήτησε από τον Υφυπουργό να μεριμνήσει άμεσα «για να μπορέσει ο πληθυσμός της περιοχής να αισθάνεται ασφαλής» όπως είπε χαρακτηριστικά.











Ο κ. Υφυπουργός έδωσε το λόγο εν συνεχεία σε όλους τους συμμετέχοντες και τους άκουσε με προσοχή. Ζήτησε μάλιστα να του διευκρινιστεί «τι εννοούν με τον όρο αναβάθμιση, τι ζητούν συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο οι πολίτες».

Σ’ αυτό το σημείο αναφέρθηκαν εκτενέστερα οι σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία κάποιων τμημάτων καθώς και οι υπέρογκες προσπάθειες που καταβάλουν οι υπάρχοντες ιατροί.

Τονίστηκε δε η αναγκαιότητα για μονάδα αιμοδοσίας για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά και σωστά ανά πάσα ώρα και στιγμή το χειρουργικό τμήμα ή ενδεχομένως ένα ορθοπεδικό τμήμα, σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση του κ. Λιαρόπουλου, που έκανε τη μελέτη για το νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας εκ μέρους του υπουργείου και η οποία όταν δόθηκε στη δημοσιότητα προκάλεσε έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία καθώς πρότεινε μεταξύ άλλων το Νοσοκομείο της Θήβας να γίνει τραυματολογικό κέντρο.

Κατά γενική ομολογία το Νοσοκομείο της Θήβας σήμερα δεν παρέχει ουσιαστικά τη δευτεροβάθμια φροντίδα στους ασθενείς που το επισκέπτονται, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικό. Η ένσταση, υπογράμμισαν όλοι, δεν αφορά τη διοικητική συνένωση ούτε ένα νέο τμήμα που θα έρθει, αυτό που ζητούν είναι να ληφθούν σοβαρά οι ιδιαιτερότητες του νοσοκομείου λόγω γεωγραφικής θέσης και πληθυσμού που εξυπηρετείται από αυτό, με στόχο ένα αυτάρκες και λειτουργικό νοσοκομείο.



Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός φάνηκε γνώστης όλων αυτών των στοιχείων που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη του Νοσοκομείου για αναβάθμιση, παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και τη βιομηχανική περιοχή, τις φυλακές και τις εθνικές οδούς αλλά « δυστυχώς φάνηκε ότι είχε λάθος ξεκίνημα». Διευκρίνισε ακόμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος αντιλαμβάνονται και σέβονται ότι «το Νοσοκομείο της Θήβας αλλά και της Λιβαδειάς έχουν την δική τους λογική και φιλοσοφία και ότι η κοινωνία πρέπει να έχει συνέχεια. Σ’ αυτό το πλαίσιο το λάθος που έγινε στο Νοσοκομείο της Θήβας, πρέπει να διορθωθεί. Είδα την αγωνία σας για την υπάρχουσα λειτουργία του. Πρέπει να του αποδώσουμε τα χαρακτηριστικά που του αρμόζουν. Πρέπει να γίνει χρήσιμο και αυτό είναι μέσα στις προθέσεις μας. Αυτό σημαίνει και αναβάθμιση, να κάνεις να λειτουργούν καλά αυτά που έχεις».

Σε ότι αφορά την πρόταση του καθηγητή κ. Λιαρόπουλου ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δεσμευτική για την ηγεσία του υπουργείου « στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμούμε ότι το να συνενωθούν όλα προς την περιοχή της Χαλκίδας δεν είναι πρακτικό και δεν το θέλουμε, αυτό μπορώ να σας το πω. Πάμε σε διοικητική συνένωση νοσοκομείων, ενδεχομένως και να υπάρξει σχέση με το Νοσοκομείο της Άμφισσας. Πολύ σύντομα θα δώσουμε για διαβούλευση 20 ημερών τη δική μας πρόταση και σας το λέω ειλικρινά όλες οι τεκμηριωμένες θέσεις θα ληφθούν σοβαρά υπόψη απ’ όπου κι αν προέρχονται και μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχουμε την τελική πρόταση».



Ωστόσο, τόσο ο Δήμαρχος Θηβαίων όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, αναμένοντας τόσο την προκαθορισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουλίου όσο και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υφυπουργού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης