Ο Δήμος Θηβαίων καλωσορίζει στις 10 Ιουνίου τη Φλόγα της Ελπίδας!

           Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                
                     Γραφείο Τύπου


Με συγκίνηση και υπερηφάνεια η Θήβα θα υποδεχθεί, την Παρασκευή 10 Ιουνίου τη Φλόγα της Ελπίδας. Η συμμετοχή στα Αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα που αφορούν τα Special Olympics Αθήνα 2011, θα πραγματοποιηθεί με την ένθερμη υποδοχή της Φλόγας από μαθητές των σχολείων και των Τοπικών Φορέων που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στον τομέα των ΑμεΑ και του Αθλητισμού. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η φλόγα φθάνει στο τόπο μας, χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους από όλο τον κόσμο που τη μεταφέρουν μαζί με τους αθλητές των Special Olympics.
Η φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011, ανάβοντας στον Ιερό Λόχο της Πνύκας και ξεκινώντας από εκεί το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό, θα μεταφέρει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων, μέσα από μια διαδρομή αγάπης, που θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα.
Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές / διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ΄ όλο τον κόσμο.
Η Επιτροπή των Διοργανωτών των Αγώνων, προσκαλεί σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού, του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού, όλους τους συμπολίτες μας για να ενωθούμε με το κεντρικό σύνθημα των Αγώνων προτείνοντας και λέγοντας : «Είμαι μέσα», ενώνοντας την φωνή τους με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών.
Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στη Θήβα θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στις 16:15 στην οδό Αυλίδος, θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία και στις 16:30 θα γίνει η επίσημη Τελετή Υποδοχής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.




Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε χαρακτηριστικά:
«Η Θήβα, ο Δήμος Θηβαίων έχει την τιμή και την χαρά να είναι ο δεύτερος σταθμός της Φλόγας της Ελπίδας, στο μεγάλο ταξίδι που θα κάνει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και το Εξωτερικό. Τα μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και πολιτισμού που μεταφέρει ελπίζουμε να αγγίξουν τις καρδιές όλων, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Ευχή όλων μας, η Φλόγα της Ελπίδας να μείνει για πάντα αναμμένη!
Με την ευκαιρία αυτή καλώ όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την γιορτή αυτή του αθλητισμού και του πολιτισμού».

Το πλήρες πρόγραμμα της διεξαγωγής της Λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής της φλόγας, στην πόλη μας έχει ως εξής :
Άφιξη ώρα 16:15
  • Στροφή Παραπούλη (Συνοικισμός)
  • Οδός Αυλίδος
  • Οδός Τσεβά
  • Αριστερά οδός Πινδάρου (άνοδος)
  • Δεξιά οδός Αντιγόνης
  • Αριστερά πεζόδρομος Επαμεινώνδα
Ώρα 16:30 Υποδοχή Λαμπαδηδρόμων στην Κεντρική Πλατεία
  • Άναμμα βωμού
  • Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου
  • Χαιρετισμός από τον επικεφαλής της Αποστολής των Special Olympics
  • Ανταλλαγή δώρων – αναμνηστικών
  • Χοροί και τραγούδια από τα παιδιά του συλλόγου γονέων και φίλων ΑμεΑ Θήβας «Άγιοι Ανάργυροι»
  • Παραδοσιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους Λάϊος, Σαρακατσαναίοι, Λύκειο Ελληνίδων
Ώρα 17:15 Λήξη Τελετής
  • Συνέχεια Πεζόδρομος Επαμεινώνδα
  • Άγαλμα Επαμεινώνδα
  • Αριστερά οδός Κύπρου (έμπροσθεν Δημαρχείου)
  • Τερματισμός Πλατεία ΚΤΕΛ

Η αποστολή των Special Olympics θα αναχωρήσει στις 17:30 για Λιβαδειά, μέσω Αλιάρτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης