Βάλε τον τίτλο μόνος σου - Ξεκίνα πρώτα από αυτό


Σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα 29 Απριλίου θα πρέπει να καταθέσουν στο πρωτοδικείο τους συνδυασμούς τους, οι υποψήφιοι για τους Δήμους όλης της Χώρας, και φυσικά και για τον Δήμο Θηβαίων.

Στη Θήβα, όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών για την ώρα δηλώνουν την αυτόνομη κάθοδο τους στις εκλογές του Μαΐου, και οι περισσότεροι έχουν ανοίξει και τα εκλογικά τους κέντρα.


Υπολογίζουν όλοι ότι θα έχουν την τύχη να βρεθούν στον δεύτερο γύρο, έστω με ελλείψεις στην συγκρότηση των συνδυασμών, αφού είναι δύσκολο να βρεθούν υποψήφιοι να συμμετάσχουν. Ποιος φταίει για αυτό, ας αναλογιστεί ο καθένας σας ξεχωριστά.

Πάντα κατά τη γνώμη μου, θεωρώ ότι υπάρχουν αξιόλογοι Άνθρωποι που ίσως θα άξιζε να βρεθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, γιατί πράγματι έχουν Όραμα και Στόχο, και θέλουν να προσφέρουν στον καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων τα αυτονόητα. Μπορούν όμως να κάνουν πράξη το όνειρό τους? Από ποιον εξαρτάται - και ποια είναι τα εμπόδια? Μήπως από συγχωνεύσεις της τελευταίας στιγμής με το αζημίωτο φυσικά - συμφέροντα που δεν τα βάζει ο νους σας, συντεχνίες, εκλογομάγειρες, κομματικά συμφέροντα, και το κυριότερο τη χαλαρή ψήφο μας?


Εσείς που διαβάζετε τώρα αυτό το κείμενο, και που τελικά εσείς θα ψηφίσετε, το ξέρετε ότι έχετε την μεγαλύτερη ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα? Το ξέρετε ότι έχετε την υποχρέωση εσείς πρώτα από όλους να προστατέψετε τον τόπο σας, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερον Ανθρώπους που στερούν από τα παιδιά σας να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε μια Ανθρώπινη πόλη? Το ξέρετε ότι η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει πλέον για τα επόμενα πέντε χρόνια μπορεί να είναι η ταφόπλακα της πόλης, και γενικότερα του όλου Δήμου Θηβαίων που εσείς επιλέξατε?

Λίγο πιο πάνω γράφω ότι δεν συμμετέχει ο κόσμος στα ψηφοδέλτια: Κουράστηκε ο κόσμος από τις τακτικές και τις μεθοδεύσεις των αρουραίων της αυτοδιοίκησης. Ξέρει ο απλός ο Άνθρωπος και ανιδιοτελής υποψήφιος, ότι δεν έχει καμιά τύχη ανάμεσα στα "μεγαθήρια", που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους και το βόλεμα τους. Καρφάκι δεν τους καίγεται για την πόλη. Και πάντα πίσω από αυτούς βρίσκονται οι εκλογομάγειρες, με την βαριά ιστορία στην αυτοδιοίκηση, και σπάνε τα τηλέφωνα όλη τη μέρα να σε πείσουν ότι για το καλό σου πρέπει να ψηφίσεις τον τάδε η τον δείνα. Και "εσύ" σκύβεις το κεφάλι ακολουθώντας τις οδηγίες των ανθρώπων που έβαλαν την ταφόπλακα στην πόλη σου - και γίνεσαι άβουλο ον φοβούμενος μην καεί καμιά λάμπα στον δρόμο σου και δεν έρθουν να στην αλλάξουν.

Φίλες και φίλοι, η αξία αυτού του κειμένου θα είναι μετά τις εκλογές. Τότε όμως θα είναι αργά.

Εύχομαι να διακρίνετε τους χρήσιμους, και να γυρίσετε την πλάτη σε όποιον στάθηκε τροχοπέδη στα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών του.

Νίκος Χατζηδούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης