ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός, πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις δείχνοντας ότι εμπράκτως ότι η Νέα Δημοκρατία και στην Βοιωτία παραμένει στο πλευρό της κοινωνίας, ακούγοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες της.
Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γαλάνη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Ιωάννη Γεωργάκο όπου συζητήθηκαν η χαμηλή επισκεψιμότητα στον Δήμο κατά τους χειμερινούς μήνες απόρροια της κακής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η πατρίδα μας ενώ παράλληλα η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση έχει φέρει σε οριακό σημείο τους ιδιοκτήτες των τοπικών επισιτιστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, η δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε στο Χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού αποτέλεσε έναν αρνητικό παράγοντα στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.


Στην συνέχεια, ο Γιώργος Λιανός, μαζί με την Τομεάρχη Υγείας της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κα Λουκία Βαρουξή, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και την Διοικήτρια κα. Ευμορφία Βαλλά, με την συνάντηση να γίνεται σε άριστο κλίμα, αναλύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο όπως η υποστελέχωση ή η έλλειψη εξοπλισμού. Ως ΝΟΔΕ Βοιωτίας, κατέστη σαφές ότι παρά την καταστροφική πολιτική του Σύριζα στον τομέα της υγείας, η αναγκαιότητα προάσπισης της αξιοπιστίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ.


Τέλος, παρουσία της Τομεάρχου Παιδείας της ΝΟΔΕ Βοιωτίας, κας Ασπασίας Σίμου, συζήτησαν με τον κ. Αλέξανδρο Καρκάνα, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση με την αυξημένη κινητικότητα για τη συμπλήρωση ωραρίου των καθηγητών, την περικοπή ωρών διδασκαλίας σημαντικών μαθημάτων όπως τα Αρχαία ενώ παράλληλα, διαπιστώθηκε η συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την μείωση των ειδικοτήτων, των κατευθύνσεων και των τμημάτων.

ΝΟΔΕ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης