Δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια; Αυτά είναι τα τρία μυστικά για να σας παίρνει πιο εύκολα ο ύπνος...Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο, κυρίως επειδή πέφτουν στο κρεβάτι αλλά δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν για αρκετή ώρα.

Η δρ Maria Merinez από το Κέντρο Ύπνου Valley στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρεις απλές συνήθειες που αν τις ακολουθήσετε θα δείτε ότι θα καταφέρετε να κοιμηθείτε πιο εύκολα:
Μειώστε τις δραστηριότητες και την TV πριν πέσετε για ύπνο

Προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη κάθε δραστηριότητα ή υποχρέωση που είναι κουραστική τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο.

Κάθε δραστηριότητα που θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, θα σας κάνει να νιώσετε και σε μεγαλύτερη διέγερση. Αυτό θα σας εμποδίσει να χαλαρώσετε προκειμένου να σας πάρει ο ύπνος.

Επίσης, μην παρακολουθείτε τηλεόραση ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο. Ο έντονος φωτισμός λέει στον εγκέφαλό σας ότι πρέπει να παραμείνει ξύπνιος. Προσπαθήστε να την κλείσετε και να αφιερωθείτε σε κάποιο βιβλίο. Ο εγκέφαλος τότε θα λάβει το "σήμα" ότι είναι ώρα ξεκούρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης