Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών από Ρομά στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας

 ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (4) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων

Σημειώνεται ότι οι (4) κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, με την εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν στην διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και φθορών, κυρίως στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκανκυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 25, 17, 15 και 12 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Όπως προέκυψε οι κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 01 έως και 14-04-2017, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αφαίρεσαν από τα θύματά τους κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, καθώς και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα.

Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίσθηκε,περιλαμβάνονται δύο (2) ακόμη ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 47χρονος και μία 37χρονη, κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι την 21-02-2017, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική σπείρα ημεδαπών, η οποία είχε διαπράξει σωρεία ληστειών, κλοπών και φθορών, ομοίως στη γέφυρα του Πυρίου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συγκεκριμένα, είχαν συλληφθεί τότε εννέα (9) συνολικά μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ενώ είχαν εξιχνιασθεί (6) ληστείες, (1) απόπειρα ληστείας, (15) κλοπές, (4) απόπειρες κλοπών και (16) φθορές (σχετικό το από 22-02-2017 Δελτίο Τύπου).

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών, στην διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης