Tα 6 Λαχανικά Που Είναι Περισσότερο Θρεπτικά Όταν Μαγειρεύονται

Οι περισσότεροι επιλέγουμε να απολαμβάνουμε τα λαχανικά ωμά, σε μία φρέσκια σαλάτα, με μία απλή βινεγκρέτ, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο πιο υιεινός τρόπος για να τα καταναλώσουμε.

Ωστόσο σύμφωνα με τη γιατρό, Marlynn Wei, υπάρχουν κάποια λαχανικά που είναι πολύ πιο θρεπτικά έαν τα μαγειρέψουμε.

Μελιτζάνα

​Η ψητή μελιτζάνα είναι πολύ πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από την ωμή ή τη βραστή. Μην ξεχάσεις να ρίξεις αλατάκι πριν τη μαγειρέψεις προκειμένου να ξεφορτωθείς την πολλή υγρασία και την πίκρα.

Κόκκκινες πιπεριές

Ενώ στην ωμή εκδοχή τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, οι μαγειρεμένες πιπεριές υπερτερούν σε καροτενοειδή και φερουλικό οξύ. Απόφυγε να τις βράσεις, καθώς έτσι χάνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και επίλεξε καλύτερα να τις ψήσεις.

Αγκινάρες

Μαγείρεψε τις αγκινάρες στον ατμό προκειμένου να ενισχύσεις τα αντιοξειδωτικά τους. Απόφυγε να τις τηγανίσεις, καθώς έτσι θα καταστραφούν τα φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικού.

Κουνουπίδι

Το φρέσκο κουνουπίδι έχει 30% περισσότερη πρωτεΐνη και πολλούς διαφορετικούς τύπους αντιοξειδωτικών, όπως η κουρσετίνη. Το μαγείρεμα του κουνουπιδιού όμως αυξάνει τα επίπεδα ινδόλης, η οποία προστατεύει από τον καρκίνο. Απόφυγε βέβαια να το βράσεις, καθώς με αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος χάνει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά. Προτίμησε να το μαγειρέψεις στον ατμό για να διατηρήσεις τα θρεπτικά του συστατικά.

Καρότα

Μαγείρεψε τα καρότα σου για να πάρεις περισσότερη βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α και κάνει θαύματα για τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ντομάτες

Μαγείρεψε τις ντομάτες για να απελευθερώσεις υψηλότερα επίπεδα λυκοπενίου και αντιοξειδωτικά. Το λυκοπένιο απαντάται σε κόκκινα φρούτα και λαχανικά όπως το καρπούζι, η κόκκινη πιπεριά και η παπάγια και λέγεται ότι προστατεύει από τον καρκίνο. Οι ωμές ντομάτες μπορεί να περιέχουν λιγότερα αντιοξειδωτικά, αλλά περισσότερη βιταμίνη C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης