Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου «28η Οκτωβρίου 1940» στη ΘήβαΠαρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, Οργανισμών και οικιών από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου η πόλη θα φωταγωγηθεί.

Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου:

Στις 19:00 Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με ομιλητή τον εκπαιδευτικό κ΄έφεδρο αξιωματικό κ.Χαράλαμπο Λεοντάρη με θέμα:«28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2018». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου των Σαρακατσαναίων Θήβας «ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ» και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου:

Στις 7:30:Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.

Στις 8:00: Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με φροντίδα του ΚΕΠΒ και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων.

Στις 11:00: α. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

β. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10.30

γ. Πέρας προσέλευσης ώρα 10.45

δ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της μέρας από την εκπαιδευτικό της Α/θμιας Εκπ/σης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κα.Ελένη Θεοδώρου.

Στις 11:30 : Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου Κατάθεση στεφάνων από :

- Εκπρόσωπο Κυβέρνησης

- Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

- Βουλευτές Νομού Βοιωτίας

- Δήμαρχο Θηβαίων

- Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας

- Αστυνομικό Δ/ντη Βοιωτίας

- Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας

- Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου

- Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων

Αξιωματικών Θήβας

- Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου

- Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης

- Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Θήβας

- Εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων

- Εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων Θήβας

- Λύκεια

- Γυμνάσια

- Δημοτικά Σχολεία

- Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

Στις 12:00 : Παρέλαση στην οδό Πινδάρου, παρουσία επισήμων, από τμήματα μαθητών, πολιτιστικών Συλλόγων και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου Θήβας.

Στις 17:00 : Υποστολή της Σημαίας

*Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.

*Αρμόδιος για το συντονισμό όλων των τμημάτων παρέλασης ορίζεται ο Καθηγητής Φυσικής

Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Μπαλιάμης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης