Λαϊκή Συσπείρωση Θηβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρόσφατο δελτίο τύπου, η Δημοτική Αρχή της Θήβας διαφημίζει την έγκριση χρηματοδότησης εννέα έργων από την αντίστοιχη περιφερειακή αρχή της Στερεάς. Μάλιστα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και προσωπικά τον κ. Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για έργα που σχεδιάζονται και ιεραρχούνται με βάση συγκεκριμένο όραμα.

Οι εξαγγελίες έργων δυόμιση μήνες πριν τις πολλαπλές εκλογές δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. Ειδικά όταν συγκεκριμένες δυνάμεις κρίθηκαν επί σειρά ετών σε διάφορα επίπεδα.

Η εμπειρία των τελευταίων εννέα χρόνων έδειξε ότι ο σχεδιασμός και το όραμα δημοτικών και περιφερειακών αρχών δεν περιέχουν μια σειρά απόλυτα αναγκαίων έργων για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.

Ταυτόχρονα, ο προσανατολισμός της κρατικής και κοινοτικής χρηματοδότησης επιβεβαιώνει ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη σημερινή κυβέρνηση και τους προκατόχους της.

Μερικά μόνο παραδείγματα:

Χιλιάδες εργαζόμενοι περνάνε καθημερινά από δρόμους και κόμβους καρμανιόλες, όπως η οδός Θήβα – Μελισσοχώρι – Καπαρέλλι – Λευκτρα, η οδός Θήβα – Ριτσώνα, ο κόμβος στο Μιχαηλίδη, το Κοντίτο και το Καναβάρι. Η ανακατασκευή τους με σύγχρονες προδιαγραφές, αν και ανήκουν στην άμεση αρμοδιότητα της περιφερειακής αρχής, δεν ήταν στις προτεραιότητές της. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φρόντισε να κλείσει μία από τις τελευταίες προσβάσεις στην Εθνική Οδό, αυτή στο ύψος του 90, για να μη χάσει κέρδη η Νέα Οδός.

Εκατοντάδες μαθητές της Θήβας κάνουν μάθημα σε απαράδεκτα σχολικά κτήρια, ωστόσο η χρηματοδότηση κατασκευής νέων και ασφαλών κτηρίων δεν περιλαμβάνεται στην ανάπτυξη που έρχεται.

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών ακόμη περιμένουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ήδη πριν τον Καλλικράτη. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι των Βαγίων έχουν νερό στο σπίτι τους - όταν δε χαλάει το δίκτυο - το οποίο περιέχει εξασθενές χρώμιο.

Κι όμως, στην περιοχή μας χορεύουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, όπως στην περίπτωση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Θήβα, που θα κοστίσει πάνω από 15 εκατομμύρια. Ή της ΒΙΠΕ Οινοφύτων, όπου οι βιομήχανοι θα ανταμειφθούν με εκατοντάδες εκατομμύρια με σκοπό να ελέγχουν οι ίδιοι εάν και πόσο ρυπαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης