Κατάληψη του δημαρχείου Θήβας από τους εργαζόμενους του Δήμου (βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), μετά και τη μαζική συμμετοχή των υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία της 5ης Οκτωβρίου 2011, καθώς επίσης και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν ανά τη χώρα, ανακοινώνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της έως και τη νέα 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε.  για τις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. συνεχίζουν και κλιμακώνουν την αγωνιστική τους δράση ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της κυβέρνησης με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας. Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011. Για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις καταλήψεις πραγματοποιούνται ήδη Γενικές Συνελεύσεις και γίνονται συντονισμένες δράσεις με άλλους τοπικούς φορείς.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο να μην λειτουργήσει καμία Δημοτική Υπηρεσία. Με τη συνέχιση της αποχής για τρίτο Σαββατοκύριακο εκφράζουν την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

          Την ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 έχει αποφασιστεί ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α., από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

          Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εν’ όψει και της νέας 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε., στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., καλεί όλες τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις Υπουργείων, Νοσοκομείων και άλλων Δημοσίων κτιρίων. 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
των Εργαζομένων ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στις Δ.Ε.Κ.Ο.
και στις Επιχειρήσεις ΤΟΥ Δημοσίου

ΑΘΗΝΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Εμείς οι απεργοί του Δημοσίου των Δ.Ε.Κ.Ο.,  των  Επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου  που  συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:

Η πολιτική της Κυβέρνησης και οι εκβιαστικές απαιτήσεις της Τρόικα οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μετά από τις περικοπές εισοδημάτων, μισθών και συντάξεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, σήμερα και πάλι με πρόσχημα το χρέος προωθούνται και νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. βρίσκεται στο στόχαστρο.
Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που προωθείται για το Δημόσιο οδηγεί σε νέες περικοπές των εισοδημάτων μας.

Ο Δημόσιος Τομέας και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Το Δημόσιο, συκοφαντείτε, διαβάλλεται με βασικό στόχο το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και υπηρεσιών στους ιδιώτες και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Η προωθούμενη κυβερνητική απόφαση κατ’ απαίτηση των Τροϊκανών - Δανειστών για τις εφεδρείες - απολύσεις που οδηγούν στην απόλυση 30.000 εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες για να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι δανειστές  θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στα δημόσια κοινωνικά αγαθά και σε όλη την κοινωνία. Στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων προωθείται η εξαθλίωση των εργαζομένων, η διεύρυνση της λίστας των ανέργων, η υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, των Δημοσιών αγαθών και των δραστηριοτήτων του κράτους.

Για να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά δάνεια για να «εξευμενισθούν» οι αγορές κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν τη στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, οδηγώντας έτσι τη χώρα πιο βαθιά στην ύφεση δημιουργώντας νέα κοινωνικά αδιέξοδα.

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της επιλογές οδηγεί το Κράτος σε διάλυση, τη Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το Κοινωνικό Κράτος σε κατεδάφιση, την Κοινωνία σε εξαθλίωση, τους εργαζόμενους σε απόγνωση, την οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούν:

·          Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ- ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ!

·          Να ακυρωθούν τώρα τα μέτρα της εφεδρείας = ανεργίας.

·          Να προστατευθεί και να ενισχυθεί ο θεσμός της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

·          Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

·          Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ,  ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

·          Να προστατευθούν τα Δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες!

·          Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, στη στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων.

·          ΟΧΙ στην κοινωνική βαρβαρότητα των μέτρων του μνημονίου.

·          Να καταργηθούν τα αντιλαϊκά φορολογικά χαράτσια.

·          Να ενισχυθούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.
«Να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και όχι οι δανειστές και οι κερδοσκόποι».

Απαιτούμε-Διεκδικούμε:
·          Δουλειές – Ανάπτυξη – Απασχόληση.
·          Μισθοί-Συντάξεις αξιοπρέπειας και ανθρώπινης διαβίωσης.
·          Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ευημερία για τους Πολίτες και ΟΧΙ για τους Τραπεζίτες.
·          Να μπουν στην «εφεδρεία» η μνημονιακή πολιτική, οι απολύσεις, η λιτότητα, τα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά, αντιαναπτυξιακά, φορομπηχτικά και υφεσιακά μέτρα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…
Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης