Ημερίδα για το παιδί

 Έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον απέσπασε η ημερίδα για τις ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, η ημερίδα με θέμα : «Ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας», που διοργάνωσε το Κέντρο Ανάπλασης Παιδιού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων στο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή την Ημέρα του Παιδιού.
Εισηγητές της επιστημονική ημερίδας ήταν ο Δρ Ε.Ζωγράφος με θέμα «Μουσική και Εγκέφαλος, η ειδική παιδαγωγός κ. Ολ. Κάσσαρη με θέμα...
 «Βιώνοντας τη Δυσκολία», η εργοθεραπεύτρια κ. Σ. Χαραλαμπάκη με θέμα «Αισθητηριακή αμυντικότητα», η ψυχολόγος κ. Κ. Χουσιάδα με θέμα «Συναισθηματική Ανωριμότητα», η ψυχολόγος κ.Σ. Σβορώνου με θέμα «Η πρόκληση της Εφηβείας», ο Γυμναστής Ειδικής Αγωγής κ.Α.Ντόντος με θέμα «Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία» και η κ. Α.Σιμάκη «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Η ημερίδα χωρίστηκε σε δύο μέρη και μεσολάβησε μουσικό διάλειμμα υπό τους ήχους των πλήκτρων της διεθνούς φήμης πιανίστριας κ. Γιούλας Ανδρέου Ζωγάφου, που μάγεψε το κοινό. Στο κονσέρτο τη συνόδεψαν η κ. Βαζαίου στο πιάνο, η κ.Καραμούτσιου στο τσέλο και η κ. Δάκου στο τραγούδι.
Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απήυθηνε είπε μεταξύ άλλων :
«…Στη σύγχρονη εποχή είναι πολύ σημαντικό να στρέψουμε τα βλέμματά μας και το ενδιαφέρον μας στα παιδιά μας αλλά και στο περιβάλλον τους, είτε ως γονείς, είτε ως εκπαιδευτικοί, είτε ως πολιτική, καθώς το ενδιαφέρον μας αυτό είναι η παράμετρος που θα κρίνει την πορεία και εξέλιξη της επόμενης από εμάς γενιάς.
 Και βέβαια επισημαίνω το ιδιαίτερο βάρος της λέξης «ενδιαφέρον» καθώς πιστεύω ότι μόνο εάν ενδιαφερθούμε συνολικά, πραγματικά γύρω από το μέλλον των παιδιών μας, τότε θα είναι δυνατό να αποκτήσουμε και καλύτερη παιδεία, και καλύτερη τύχη για τα παιδιά, με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα τους καλύτερους πολίτες στην κοινωνία.
Η σωστή και προσεγμένη πρόοδος και η ανάπτυξη  του παιδιού και η διαμόρφωση του χαρακτήρα του, αποτελεί τον κορμό του δένδρου, ο οποίος όσο μεγαλώνει παραμένει ίσιος και ισχυρός. Και όλα αυτά είναι απαραίτητο να συνυπάρξουν μέσα από τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, καθώς για μπορέσουμε να αναπτύξουμε σωστά το χαρακτήρα και τις ικανότητες του παιδιού, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε ποια είναι τα ειδικότερα στοιχεία αυτών.
Η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη για τους γονείς, ίσως ούτε καν για τους εκπαιδευτικούς, και θα χρειαστεί ενδεχομένως η βοήθεια από ειδικούς, είτε με τη μορφή της ενημέρωσης (όπως απόψε), είτε με τη μορφή παρακολούθησης.
Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός της αποψινής εκδήλωσης, να ακούσουμε όλοι με προσοχή και να ενημερωθούμε γύρω από τα ζητήματα που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας καθώς και τις ενδεχόμενες λύσεις.
 Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκλεκτούς ομιλητές μας, το Κέντρο Ανάπλασης Παιδιού αλλά και τη ΔΗΚΕΘ για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν τη σημερινή ημερίδα, από την οποία είμαι σίγουρος ότι θα αποκομίσουμε χρήσιμα και πολύτιμα συμπεράσματα ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης