Θερίζει» η φυματίωση στις φυλακές όλης της χώρας!





ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ανύπαρκτος ο υγειονομικός έλεγχος, καταγγέλλουν οι υπάλληλοι
Άνθρωποι που δεν εμβολιάστηκαν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κρατούνται στις φυλακές όλης της χώρας. Αλλοδαποί που σπάνια έκαναν εξετάσεις για μεταδιδόμενα νοσήματα.

Μετανάστες από το Ιράκ, τη Σομαλία και άλλες χώρες που πέρασαν από τη χώρα μας με σκοπό να πάνε κάπου αλλού αλλά τελικά, λόγω των κωλυμάτων στους νόμους, εγκαταστάθηκαν μόνιμα εδώ και έπεσαν στην παρανομία ή βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα των φυλακών λόγω έλλειψης των απαραίτητων εγγράφων τους.

Όπως και να έχει όμως, όπως καταγγέλλει στοnewsbeast.gr ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, η φυματίωση στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας θερίζει…
«Περίπου το 70% των κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές αυτή τη στιγμή είναι αλλοδαποί, μετανάστες από τη Σομαλία, το Ιράκ και αλλού. Σε αυτές τις χώρες», όπως λέει ο κ. Καρακίτσος «απουσιάζει ο εθνικός εμβολιασμός με τα ευρωπαϊκά και δυτικά πρότυπα. Συνεπώς αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούν πολλές ασθένειες μαζί τους».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρει ότι «η υγειονομική περίθαλψη και ο υγειονομικός έλεγχος στις φυλακές είναι πενιχρός και αισχρός. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αυστηρός και σωστός υγειονομικός έλεγχος σε όλους τους κρατουμένους. Γι’ αυτό σταδιακά ανακαλύπτουμε περιστατικά με ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί από τον ελληνικό κοινωνικό χάρτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η κυρίαρχη ασθένεια είναι η φυματίωση που θερίζει στις ελληνικές φυλακές. Φοβόμαστε μήπως κολλήσουμε κι εμείς».

Οι καταγγελίες του κ. Καρακίτσου επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι πριν από περίπου δύο μήνες από τον ιό της φυματίωσης είχαν προσβληθεί σχεδόν ένας στους δύο κρατουμένους των φυλακών Δομοκού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει τότε η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου της Λαμίας, από τους 373 κρατούμενους που επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη κλινική εκείνη την περίοδο, οι 171 «δείχνουν μεγάλη αύξηση του δείκτη διαμόλυνσης (θετική Mantoux)».

Εκείνη την περίοδο μάλιστα, για να τονίσει τη σημασία του προβλήματος, ο διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου της Λαμίας, Κώστας Καρκάνης, σε επείγον έγγραφό του ενημέρωνε όλες τις αρμόδιες Αρχές. Και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι παρατηρείται «αύξηση των προσερχόμενων στο νοσοκομείο μας με κλινική και εργαστηριακή εικόνα φυματιώδους λοίμωξης από τις φυλακές Δομοκού».

Και, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης