Αντίδραση Θηβαίων στην προωθούμενη εξαθλίωση του Δήμου και των πολιτών

Δήμαρχος Θηβαίων :


«Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες μεταδίδοντας με ένταση το μήνυμα του ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

Τη φωνή τους ένωσαν, το πρωί της Πέμπτης 5 Απριλίου 2012, οι Θηβαίοι πολίτες, για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην υποβάθμιση του τόπου και της ζωής τους.

Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Δ.Ο.Υ Θηβών αντιδρώντας στις πολιτικές και ενέργειες, που έχουν κατεύθυνση την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη.


Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση ότι η ακολουθούμενη επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες δημοσιοοικονομική πολιτική, με την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας στους ήδη φορολογούμενους, τις περικοπές στους ΟΤΑ με συνεχείς μειώσεις στις τακτικές επιχορηγήσεις και στους επενδυτικούς πόρους, με την παραχώρηση στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών, οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε εντεινόμενη και βαθιά ύφεση την οικονομία, σε ασφυξία την αγορά και μοιραία στην κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση.

Από την άλλη πλευρά οι διοικητικές λειτουργίες στο Δήμο Θηβαίων συρρικνώνονται με το κλείσιμο Δημοσίων Φορέων και Υπηρεσιών, που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας ή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη δρομολογούμενη απομάκρυνση άλλων (Τελωνείο, ΟΕΚ-ΟΕΕ, ΔΟΥ, ΣΕΠΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Νοσοκομείο, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ΙΚΑ)

Όλοι αυτοί οι λόγοι σήμαναν «συναγερμό» για την επιβίωση του Δήμου και των δημοτών του και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Φορέων του Δήμου Θηβαίων πραγματοποιήθηκε Πανθηβαϊκο Συλλαλητήριο και Τετράωρη Στάση Εργασίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης, ο Επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» κ. Στ. Χαλβατζής, ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντ. Τουλουμάκος, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθ. Σκούμας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών –Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρ. Χαρατσής και ο Εκπρόσωπος των Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Θηβών κ. Γρ. Δούσης.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

« Η σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύει ότι δυστυχώς οι εκκλήσεις και οι φωνές μας, ως πολίτες και ως αυτοδιοίκηση, δεν εισακούσθηκαν από κανέναν.

Ίσως ορθότερο θα ήταν να πούμε ότι εισακούονται από τους κυβερνώντες και αποφασίζοντες, αλλά απορρίπτονται από τους διεθνείς διευθυντές της πολιτικής μας, οι οποίοι με χαρά αποδέχονται το ρόλο που τους ανατέθηκε, ώστε να αποφασίζουν για την διάσωση της χώρας.

Άραγε το μόνο Σύνταγμα που απέμεινε σε αυτή τη χώρα είναι η γνωστή πλατεία της πρωτεύουσας, όπου κατά διαβολική σύμπτωση εδρεύει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Η πλατεία δηλαδή εκείνη, όπου μόλις χθες βάφτηκε με το αυτοκτονικό αίμα υπερήλικα συμπατριώτη, ο οποίος δεν ήθελε να αφήσει χρέος στα παιδιά του.

Όχι φίλοι μου.

Το Σύνταγμα, το κορυφαίο νομοθετικό κείμενο που διέπει τη ζωή μας και στο όνομα του οποίου ορκίζονται όλοι οι λειτουργοί της Δημόσιας Διοίκησης, είναι ο λαός, είστε εσείς που σήμερα συγκεντρωθήκατε εδώ για να μεταδώσετε το μήνυμα της αντίστασης στην κατάρρευση της χώρας, στην ισοπέδωση της Αυτοδιοίκησης, στην κατάργηση των υποδομών της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

Είστε εσείς που για μία ακόμη φορά δεν επιθυμείτε να παραχωρήσετε τα δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα και για τα οποία έχουν αγωνισθεί γενιές και γενιές Ελλήνων.

Είστε εσείς που δεν θέλετε να παραδώσετε στα παιδιά σας, μία χώρα αποικία στα χέρια του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, το οποίο αναλώνεται μόνον σε μεθόδους αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού και της ανεπίστρεπτης φτώχιας.

Είστε εσείς που μεταδίδετε με τη σημερινή παρουσία σας την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα σας να αγωνισθείτε με κάθε μέσο, ώστε να μην παραδώσετε το δικαίωμα στην ελπίδα για προκοπή και το δικαίωμα στην απόλαυση των καρπών του μόχθου σας.

Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Θηβαίων και οι φορείς της πόλης μας ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους πολίτες και δηλώνουν



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ



Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια περικοπών και αναδρομικών κρατήσεων στο μισθό και στη σύνταξη του Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στην αφαίρεση της δυνατότητας της ελπίδας μιας καλύτερης ζωής στους νέους ανθρώπους.



Δεν είναι δυνατό πλέον να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται οδηγούν στη διάσωση της χώρας και στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

Τη στιγμή που περικόπτονται κατά μεγάλες ποσότητες οι κρατικές επιχορηγήσεις προς το Δήμο, τη στιγμή που συρρικνώνονται όλες οι υποδομές υγείας, εκπαίδευσης και γενικά της δημόσιας διοίκησης, με την παράλληλη εκμηδένιση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων εργαζομένων, κανένα περιθώριο ελπίδας δεν μένει ώστε να ελπίζουμε ότι η χώρα θα διασωθεί με αυτό το σχέδιο.

Δυστυχώς όμως οι αποφασίζοντες και κρατούντες στην Ελλάδα παραμένουν στην άποψη ότι η Ελλάδα σώθηκε με τις νέες συμβάσεις και συμφωνίες, παράλληλα όμως αφ’ ενός εξαγγέλλουν νέες περικοπές και μειώσεις και αφ’ ετέρου ομιλούν τελευταία και για νέα χρηματοδότηση του μη βιώσιμου Ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά το Δήμο μας ζήσαμε την «αναβάθμιση» Νοσοκομείου Θηβών, την κατάργηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, την απομάκρυνση του Τελωνείου και το σχεδιασμό τη απομάκρυνσης της Δ.Ο.Υ και του Ι.Κ.Α.

Βιώνουμε καθημερινά, ως δημοτική αρχή, τις μειωμένες βαθμιαία κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες μας αφαιρούν τη δυνατότητα να παράγουμε και να υλοποιήσουμε όχι μόνον νέα αλλά και να περιορίσουμε ήδη δρομολογημένα έργα.

Παράλληλα, γινόμαστε καθημερινά δέκτες πλήθους αιτημάτων για εργασία, κοινωνική συνδρομή και αιτήματα για παροχή τροφίμων από ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Η κεντρική εξουσία, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία, με τις συγχωνεύσεις των Δήμων και τη σημερινή κρίση, της ανασυγκρότησης του Κράτους, στηρίζοντας τους νέους Δήμους με όσα είχαν εξαγγελθεί ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν το έπραξε με τα γνωστά σήμερα αποτελέσματα.

Πλέον αυτού, τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε και να ελπίζουμε από τη διαχείριση της απελπισίας στην οποία περιέρχονται μέρα με την ημέρα οι πολίτες;

Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι επαγγελματίες, όσοι συνεχίζουν να διατηρούν τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις τους, βιώνουν καθημερινά την αδυναμία συγκέντρωσης εισοδήματος και την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Όλοι αναζητούν διεξόδους οικονομικές στα οφειλόμενα που μπορεί να υπάρχουν, όμως κανείς δεν έχει δυνατότητα είσπραξης καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα παραγωγής εισοδήματος.

Οι αγρότες μας, ο βασικός άξονας της τοπικής οικονομίας, βιώνουν και αυτοί, με μεγάλη ένταση την απώλεια εισοδημάτων, είτε λόγω της αδυναμίας απορρόφησης της παραγωγής, είτε λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής (τιμή πετρελαίου, φορολογία κλπ) είτε τον συνδυασμό και των δύο παραμέτρων.

Στη χώρα αυτή μετά από 191 χρόνια ελεύθερου βίου, πλέον δεν κατοικούν πολίτες με δικαιώματα αλλά αριθμοί και στατιστικά μεγέθη, τα οποία αποτυπώνουν μόνον τη δικαιολόγηση της ανάγκης για την καταστροφή του κοινωνικού ιστού.

Αυτούς τους αριθμούς θεοποίησε η σύγχρονη πολιτική και υπηρέτησε πιστά η κεντρική εξουσία.

Αγνόησαν ότι σε αυτή τη χώρα κατοικούν πολίτες και όχι αριθμοί καθώς επίσης το γεγονός ότι τους αριθμούς τους παράγουν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί τους ανθρώπους.

Οι σκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης μας, πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν το σύνολο των δοκιμαζόμενων από τα οικονομικά μέτρα πολιτών.

Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες μεταδίδοντας με ένταση το μήνυμα του ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ο Ελληνικός λαός δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας της αξιοπρέπειάς του και είναι αποφασισμένος να αντισταθεί με κάθε τρόπο στην προαποφασισμένη κατάλυση της Δημοκρατίας και τον διεξαγόμενο οικονομικό πόλεμο, που επιθυμεί να καταστήσει τους Έλληνες φιλοξενούμενους στη χώρα τους.

Άλλωστε άλλη ελπίδα δεν απέμεινε πια στον Έλληνα πολίτη, παρά μόνο η με κάθε τρόπο αντίσταση στην επιχείρηση εξαφάνισής του.

Και είναι βέβαιο πως θα κατορθώσει και πάλι να σταθεί στα πόδια του με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό.

Αυτό δεν το δείχνει μόνο το παρελθόν του αλλά το προστάζει και το μέλλον του, το οποίο δανείστηκε από τις επερχόμενες γενιές και οφείλει να το παραδώσει με τόκο προόδου και ελπίδας.

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση και μετά την εξέλιξη των γεγονότων τις επόμενες ημέρες, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Θηβαίων, που έχει συσταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι σε εγρήγορση για να καθορίσει τα επόμενα βήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης