Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ !!!


Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012


Θήβα    Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012
Ιερά Μητρόπολις Θηβών καί Λεβαδείας 
Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών
Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε μέσα σέ κλίμα βαθιάς κατάνυξης
ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τή Εορτή τού  Αγίου ενδόξου Αποστόλου
 καί Ευαγγελιστού Λουκά , τού ιδρυτού τής Εκκλησίας τών Θηβών ,
χοροστατούντων τού ΣεβασμιότατουΜητροπολίτου Πολυανής καί Κιλκισίου
 κ. Εμμανουήλ καί τού
 Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών καί Λεβαδείας κ. Γεωργίου μέ τήν
 συμμετοχή καί τήν συνοδεία δεκάδων Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής .
Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση τής Αγίας Εικόνας καί τού Ιερού
 Λειψάνου τού Αγίου .
Τίμησαν μέ τήν παρουσία τους τήν Θρησκευτική Εορτή : ο Δήμαρχος τού
 Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου , οί Αντιδήμαρχοι
 κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης καί Γιάννης Παπαδημητρίου , ο Βουλευτής Βοιωτίας
 κ. Βαγγέλης Μπασιάκος , ο Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου
 κ. Θανάσης Κοκοντίνης , Δημοτικοί Σύμβουλοι καί εκπρόσωποι τών
 Στρατιωτικών Αρχών .
Xρόνια Πολλά !!! μέ τήν ευλογία τού Αγίου ενδόξου Αποστόλου καί 
Ευαγγελιστού Λουκά νά προστατεύει καί νά καθοδηγεί όλους μας
 αυτή τήν δύσκολη περίοδο πού βιώνουμε σάν Εθνος .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης