Ψήφισμα Πανθηβαϊκης γενικής απεργίας

Κεντρική Πλατεία Θήβας 18 Οκτώβρη 2012

Εμείς οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ,άνεργοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες ,πολίτες της Θήβας, σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 18 Οκτώβρη 2012 ημέρα ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ συγκεντρωθήκαμε στην Απεργιακή Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και όλων των φορέων της περιοχής, στην κεντρική πλατεία της Θήβας και εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα: 

Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αποτελεί βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέφτες.
Η Κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ακόμα και τις προγραμματικές θέσεις και στα πλαίσια συνέχισης και έντασης των μνημονιακών πολιτικών προωθεί νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων ,των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.
Οι μισθοί, συντάξεις (κύριες και επικουρικές, το εφάπαξ, τα όρια ηλικίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η υγεία, παιδεία, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟκαι της Δημόσιας περιουσίας και προνοιακά επιδόματα, όλα ξαναμπαίνουν στην μνημονιακή κλίνη του Προκρούστη για να βρεθούν και πάλι χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές αλλά και για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τα προνόμια οι τραπεζίτες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι εργαζόμενοι ,οι συνταξιούχοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογική λεηλασία, την αύξηση της ανεργίας και την ουσιαστικά κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζουν σε βάρος των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες!
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης