Πρωτοβουλία για δημιουργία «Αντιφασιστικής Κίνησης Θήβας»

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης στην ιστορία του καπιταλισμού διεθνούς κρίσης. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου που κύριο στόχο έχει τη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων σε σχέσεις δουλείας και την χωρίς αντίτιμο παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας.
Γι’ αυτό το λόγο το σύστημα και τα παρακλάδια του (Μ.Μ.Ε, τύπος, όργανα εξουσίας, παρακρατικές οργανώσεις κ.α.) δεν κάνουν άλλο πράγμα από το να καλλιεργούν τον ανορθολογισμό, το φόβο και την τρομοκρατία με σκοπό την πλήρη χειραγώγηση του (αγωνιζόμενου) λαού. Σημαντική και οφθαλμοφανής είναι, επίσης, η πολιτική χειραγώγησης και αποδυνάμωσης του κόσμου της εργασίας με τη λογική του “διαίρει και βασίλευε”.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι vs δημοσίων υπαλλήλων, συμβασιούχοι vs μόνιμων, εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης vs εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ντόπιοι vs ξένων εργαζόμενων, μετανάστες χωρισμένοι σε νόμιμους και παράνομους. Διαιρούν με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους σε αντίπαλα κομμάτια βάζοντας στη θέση του εχθρού το διπλανό μας κι όχι τον απέναντι. Θυμίζει εξαιρετικά αυτό που κάποτε έγραψε ο Κώστας Βάρναλης «να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί».
ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ – Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Για να υλοποιηθεί η πολιτική του κοινωνικού κανιβαλισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση της «τρόϊκα εσωτερικού» μαζί με την διεθνή κλίκα του κεφαλαίου (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ.), απαιτείται το τσάκισμα κάθε φωνής αντίστασης.
Οι τόνοι χημικών ενάντια στους διαδηλωτές, η καθημερινή καταστολή από ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, η απαγόρευση διαδηλώσεων, η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που βγάζουν τις απεργίες παράνομες & καταχρηστικές, η κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου & προστασίας του εργαζόμενου, το «διευθυντικό δικαίωμα» αποκλειστικός κριτής μισθού, ωραρίων, απολύσεων, η αναγόρευση της «Τάξης & ασφάλειας» σε ύψιστο αγαθό – όταν λείπουν τα βασικά αγαθά απ” το τραπέζι όλο & περισσότερων οικογενειών.
Όλα αυτά κάνουν τη ζωή μας ασφυκτική, την αντίσταση «απαγορευμένη» πράξη & οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς στον εκφασισμό ολόκληρης της κοινωνίας. Σ’ αυτό το δυσοίωνο μέλλον, από κοντά & η ακροδεξιά εφεδρεία του συστήματος που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, λειτουργώντας ως συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ο κίνδυνος του φασισμού και της μαύρης αντίδρασης πηγάζει από ένα φόντο κοινωνικής αποσύνθεσης, διάλυσης και ακραίας φτώχειας χωρίς προηγούμενο. Κάνει σήμερα δυναμικά την εμφάνισή του στην Ελλάδα, όπου ο νεοφασισμός κι η ακροδεξιά σηκώνουν απειλητικά κεφάλι στοχοποιώντας αρχικά μετανάστες ως υπαίτιους όλων των κακών του τόπου.
Καννιβαλιστική επιλογή ενός χρεοκοπημένου συστήματος, για την υπέρβαση της κρίσης ο νέο-φασισμός εξαπολύει πογκρόμ μεταναστών , εμπρησμούς σπιτιών , απειλές για εκκαθαρίσεις σε σχολεία, μαχαιρώματα, καταστροφές πενιχρών μέσων επιβίωσης, ακόμα και δολοφονίες.
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η δράση των φασιστών θα απλώνεται και σε όλους τους αγωνιστές δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων, όπως και στον καθένα που δεν εντάσσεται στην ολοκληρωτική, ανορθολογική ιδεολογία τους.
Όσοι δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους. Χτυπήματα σε αγωνιστές του κινήματος αυξάνονται μέρα με τη μέρα (μέλος του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή, μέλη αντιρατσιστικών κινήσεων σε Καλλιθέα και Πειραιά, ανένταχτος πολίτης στην Ξάνθη, διαδηλωτές στη πλ. Συντάγματος………….)
ΠΟΣΟ «ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ» ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ;
Δεν τρέφουμε καμία απολύτως αυταπάτη για το πόσο αντισυστημικοί είναι! Το έδειξαν με την βοήθεια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ στον Σάλλα της Πειραιώς
- Όταν στον αγώνα των Χαλυβουργών πήραν το μέρος του αφεντικού Μάνεση, που επιδίωκε μισθούς των 400€
- Όταν συγκρούονται με το «μετανάστη εργάτη», αλλά όχι με τα αφεντικά που θέλουν να δουλεύουμε όλοι με μισθούς & δικαιώματα μετανάστη
- Όταν είναι «ενάντια στο μνημόνιο», αλλά ορκίζονται πίστη στο €υρώ
- Όταν «στηρίζουν την εθνική παραγωγή», αλλά κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση & τις πολιτικές που ξεκλήρισαν την εγχώρια παραγωγή – είναι «ενάντια στο διεφθαρμένο κράτος», αλλά λειτουργούν με τη στήριξη των χειρότερων μηχανισμών του (αστυνομία – δικαστές – ΜΜΕ)
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
Ο φασισμός, περισσότερο από κάθε άλλη μορφή αντίδρασης στηρίζεται στην ωμή βία, την περιφρόνηση της δημοκρατίας, την άρνηση της λογικής και του επιχειρήματος. Στοχεύει στην επικράτηση του φόβου, γιατί λαός που φοβάται δεν αντιστέκεται! Δεν μπορεί, έτσι, να πολεμηθεί μόνο με λόγια αλλά κυρίως με έργα από ένα ρωμαλέο, επαναστατικό, αντιφασιστικό κίνημα με πρωτεργάτη τον κόσμο της εργασίας και τις οργανώσεις του. Ένα κίνημα πολιτικό, ιδεολογικό, αντικαπιταλιστικό. Η απραξία είναι συνενοχή!
Όταν ο περίγυρος αδιαφορεί ή σιωπά μπροστά σε φασιστικά ή ρατσιστικά φαινόμενα, τα ενισχύει και τα νομιμοποιεί. Εμείς ως απλοί εργαζόμενοι, συλλογικότητες, ανένταχτος κόσμος, σωματεία εργαζομένων, πρέπει να συσπειρωθούμε, όχι για την απάντηση αυτή καθ΄αυτή στις παρακρατικές δυνάμεις αλλά για να προωθήσουμε μια άλλη κουλτούρα και πολιτισμό.
Μια άλλη πρόταση για την κοινωνία και τη ζωή συνολικότερα. Ένα μέτωπο που θα παλέψει για τον κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις πολιτικές της τρόικα και της κυβέρνησης και τις συνέπειες τους, φτώχεια – ανεργία – εγκληματικότητα.
Που θα πρωτοστατήσει για τη δημιουργία κινήσεων αλληλεγγύης για κάθε συνάνθρωπό μας ανεξάρτητα από φυλή και εθνική καταγωγή. Που θα υπερασπίζεται τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων στηριγμένο στο οργανωμένο μαζικό κίνημα. Εμείς, εργαζόμενοι των 400 ευρώ, άνεργοι, θαμώνες των κλεισμένων νοσοκομείων, παιδιά των πίσω θρανίων, πιστεύουμε ότι όπως αναφέρει ο Paulo Freire « η επανάσταση αγαπά και δημιουργεί ζωή και για να δημιουργήσει ζωή μπορεί να υποχρεωθεί να εμποδίσει μερικούς ανθρώπους να βάλουν φραγμό στη ζωή.
Πέρα απ’ τον κύκλο ζωής και θανάτου, που είναι βασικός στη φύση, υπάρχει ένας ζωντανός αφύσικος θάνατος.
Η ζωή που στερήθηκε την πληρότητά της.» Ας παλέψουμε ενάντια στο πισωγύρισμα της ιστορίας, τον ολοκληρωτισμό και τη μισαλλοδοξία, με όπλα την αλληλεγγύη, τα κοινά δικαιώματα και το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Ας αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για ένα κόσμο ισότητας χωρίς φόβο και ρατσισμό , για ένα κόσμο που θα είναι πιο εύκολο να τον αγαπάς.
Καλούμε όλους στη σύσκεψη για τη δημιουργία αντιφασιστικής κίνησης ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 8.00΄΄μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αρμονία)
  από thiva-press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης