Ομοσπονδία Θήβας
ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ " Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Κίνηση ελπίδας από πολίτες του Βόλου
* Κίνηση πολιτών του Βόλου ξεκίνησε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με πορεία από τον Βόλο στην Αθήνα

Από την πόλη του Βόλου ξεκίνησαν την πεζοπορία τους πάνω από 50 πεζοπόροι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, εμποροβιοτέχνες που αισθάνονται ότι η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί πιστά η εσωτερική τρόικα όχι μόνο δεν φέρνει αποτέλεσμα, αλλά φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. «Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε» είναι το μήνυμα που επιδιώκουν να στείλουν μέσα από την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους προς την κοινωνία.
Η κίνησή τους αυτή, επισημαίνουν πολλοί από όσους συμμετέχουν στην πεζοπορία, εκφράζει τη διαμαρτυρία τους για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν ήδη περιέλθει από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας των τελευταίων κυβερνήσεων και θέλουν να διατρανώσουν με όλη τους τη δύναμη ότι «ως εδώ, δεν πάει άλλο».
Το «ταξίδι της ελπίδας», όπως το ονόμασαν, προβλέπεται να διαρκέσει 11 ημέρες, ενώ το εγχείρημά τους θα διαρκέσει 13 ημέρες, καθώς την 12η ημέρα θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος, και την 13η ημέρα θα προχωρήσουν σε συμβολική απεργία πείνας. Έχουν προγραμματίσει επίσης να καταθέσουν 4σέλιδο υπόμνημα στη Βουλή με τα αιτήματά τους. Στοχεύουν μέσα από τον αγώνα να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η κατάσταση της συνεχούς λιτότητας δεν έχει τέλος και ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη δράση και τον αγώνα της κοινωνίας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και προβλέπεται να συνεχιστούν.
Σκοπός όσων ξεκίνησαν είναι να συσπειρώσουν γύρω τους και άλλους από άλλες περιοχές (θα συμμετάσχουν και πολλοί ακόμα από την περιοχή της Νέα Αγχιάλου), προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους από κοινού προς την Αθήνα.
Οι αγωνιστές από το Βόλο καλούν όλο τον πληθυσμό των περιοχών από τις οποίες θα περάσουν να σταθεί αλληλέγγυος, να συμμετάσχει σε αυτήν, έστω και συμβολικά, εκφράζοντας ένα μεγάλο όχι, στα σχεδιαζόμενα μέτρα της τριμερούς κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης