Στην κόψη του ξυραφιού το Νοσοκομείο Θηβών!

Χιλιάδες υπογραφές στον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών για την «αποκατάσταση της λειτουργίας του»…
Συνάντηση φορέων  για την έναρξη κινητοποιήσεων..
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την Δευτέρα 1η Απριλίου οι Ειδικευόμενοι Ιατροί του Νοσοκομείου Θήβας και όλο το βάρος επωμίζονται οι τρεις εναπομείναντες Παθολόγοι, που ούτως ή άλλως σηκώνουν το φορτίο εδώ και τρεις μήνες με «εντέλλεσθε» και «αποφασίζομεν», καθώς ούτε η αναμενόμενη από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου γιατρός έφτασε (ανακλήθηκε η μετακίνησή της ), ούτε ο επικουρικός ιατρός  ήρθε, αλλά και ο Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του οποίου η απόσπαση ανακλήθηκε, απουσιάζει με άδεια….
Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει πλέον ότι η κατάσταση  στο Νοσοκομείο δεν πάει άλλο και συνυπολογιζόμενη  με τα λεγόμενα του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβα, περί  κλεισίματος 11.000 νοσοκομειακών κλινών, όπως  προβλέπεται από τον εφαρμοστικό Νόμο των μνημονίων, εύκολα συμπεραίνει πως ίσως τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα για την περιοχή μας..
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών πάντως, θεωρώντας πως το «ποτήρι ξεχείλισε», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την  διάλυση των κλινικών του Νοσοκομείου», καθώς «δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν η Παθολογική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  με τρεις Επιμελητές, που καλούνται να καλύψουν και τις εφημερίες με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς», αλλά ούτε και τα άλλα τμήματα λόγω ελλείψεων προσωπικού και αναλώσιμων υλικών, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου και η αποκατάσταση της λειτουργίας του ….
Έτσι, με σύνθημα «Κανένας πολίτης της περιοχής μας δεν πρέπει να μείνει μακριά από αυτόν τον αγώνα» έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές  και στις 8.30 σήμερα το βράδυ έχει καλέσει σε συνάντηση όλους τους φορείς , στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις !viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης