150 ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ !!! ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΑΓΜΑΤΑ !!!


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΘΗΒΑ  2  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013
Τό Έτος 2013 είναι ξεχωριστό γιά τήν Ιστορική Ενορία τού 
Αγίου Αθανασίου Πυρίου Θηβών  , διότι συμπληρώνονται 
150 χρόνια από τήν κτίση τού Ιερού Ναού τού Αγίου Αθανασίου .
Στά πλαίσια τών Επετειακών Εκδηλώσεων γιά τόν 
Εορτασμό 
αυτής τής σημαντικής Επετείου ,  τήν ερχόμενη 
Κυριακή  7 Απριλίου τής Σταυροπροσκυνήσεως
 καί ώρα 19.00 κατά τήν διάρκεια τού  Κατανυκτικού
 Εσπερινού όπου θά χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος
 Μητροπολίτης Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος , 
 μέ Λαμπρότητα θά πραγματοποιηθεί η Υποδοχή
 τού  Τιμίου Σταυρού από τήν Ιερά Μονή  Σαγματά .
Η Ελευση τού Τιμίου Σταυρού από τήν Ιερά Μονή  Σαγματά
  γιά πρώτη φορά , θεωρείται μεγάλη Ευλογία γιά τήν 
Ενορία τού Αγίου Αθανασίου τού Πυρίου τών Θηβών , 
αφού θά δοθεί η ευκαιρία στούς πιστούς πού αναμένεται 
νά κατακλύσουν τόν Ιερό Ναό τού Αγίου Αθανασίου , νά τόν 
προσκυνήσουν καί νά αποκομίσουν τήν Ευλογία του .
Κατά τήν διάρκεια τού Κατανυκτικού Εσπερινού θά τιμηθούν 
μέ τιμητικές πλακέτες από τόν Σεβασμιότατο Μητροπολίτη 
Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο οί εν΄ζωή διατελέσαντες
 Εκκλησιατικοί Επίτροποι τού Ιερού Ναού 
τού Αγίου Αθανασίου τού Πυρίου Θηβών .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης