Η Απάντηση του «Φερέφωνου».

Στις μικρές κοινωνίες όπου όλοι λίγο - πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους, άνθρωποι πολύ χαμηλού επιπέδου συνήθως, ασχολούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τους υπολοίπους συμπατριώτες τους και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους και την ανικανότητα τους να ασχοληθούν με τα του οίκου τους.

Ειδικά δε, αν τερματίζουν τελευταίοι στην «κούρσα της Ζωής», τότε γίνονται μοχθηροί και επικίνδυνοι.

Επιλέγουν σχεδόν πάντα το περιθώριο, καθώς εκεί τους οδηγεί η αυτογνωσία τους.

Έχουν μάθει να κατηγορούν τους άλλους, και να τους μισούν ταυτόχρονα, γιατί δεν είναι άξιοι να διαχειριστούν τον εαυτό τους. Ξέρουν ότι ανήκουν στα παράσιτα, και η εξέλιξή τους δεν μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του σκουληκιού, με ο΄τι συνεπάγεται αυτό.

Νομίζουν ότι το επίπεδο είναι αποτέλεσμα σπουδών, και όσων φορούν γραβάτα, και όταν το βλέπουν σε ανθρώπους της καθημερινότητας και της τίμιας εργασίας (όποια και αν είναι αυτή) δεν το συγχωρούν με τίποτα, γιατί στην ουσία ξέρουν ότι εκείνοι δεν θα το αποκτήσουν ποτέ.

Ψάχνουν τρόπους να μοιάσουν ειδικά με αυτούς που έχουν το ίδιο εφαλτήριο αλλά δυστυχώς για αυτούς μένουν περισσότερο πίσω, και αυτό τους γεμίζει με περισσότερο μίσος καθώς η αυτογνωσία τους τους κατατάσσει για άλλη μια φορά στα ανθρωποειδή Γενόσημα.

Αν πρέπει να κρίνουν κάποιον απλά, θα προτιμήσουν αντι για αυτό να τον κατηγορήσουν. Δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο από αυτό.

Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να το καταφέρουν, ακόμη και το ίντερνετ, αρκεί να μην γράψουν  το όνομά τους. Γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι τα Ζώα δεν έχουν όνομα.

Το Μήνυμα εστάλη...

Το κείμενο απευθύνεται σε συγκεκριμένο άνθρωπο και τσοντοκάναλο blogs της Θήβας, με προειδοποίηση περιεχομένου από την Google

Νίκος Χατζηδούρος - Οδηγός Λεωφορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης