ΠΟΣΟ νόμιμο ΕΙΝΑΙ το μαχαίρι μου;


ΠΟΣΟ νόμιμο ΕΙΝΑΙ το μαχαίρι μου; Πρόσφατα έλαβα… μέσω Email μια ερώτηση σχετική με τη νομιμότητα των μαχαιριών και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Ιδού η απάντηση λοιπόν: Η ελληνική νομοθεσία είναι λίγο «γκρίζα ζώνη» στα μαχαίρια. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο.

Αν κάποιος πιαστεί να οπλοφορεί με μαχαίρι θα γίνει δικαστήριο και εκεί θα αποφασιστεί η αθωότητα του ή το αντίστροφο. Εν γένει το ίδιο μαχαίρι γίνεται νόμιμο ή παράνομο ανάλογα με το εκάστοτε περιβάλλον του: Ο κρεοπώλης με το μπαλτά του είναι καθόλα νόμιμος μέσα στην επιχείρηση του, αλλά όχι και σε μια καφετέρια. Ο κηπουρός μπορεί να κραδαίνει άνετα ένα «μασέτι» σε ένα παρατημένο κήπο καθαρίζοντας κλαδάκια, αλλά είναι 100% παράνομος με το ίδιο μαχαίρι σε ένα λεωφορείο. Ο κυνηγός κουβαλάει ελεύθερα το μαχαίρι επιβίωσης για να γδέρνει και να καθαρίζει τα θηράματα ή για οποιαδήποτε άλλη μικροδουλειά στο κυνήγι – δεν μπορεί να κάνει όμως το ίδιο και σε ένα εστιατόριο.

Όταν λοιπόν μεταφέρετε μαζί σας ένα μαχαίρι (ή το αποθηκεύετε στο σπίτι), πρέπει πάντα να υπάρχει μια λογική εξήγηση για την ύπαρξη του, στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Έχοντας μιλήσει με αστυνομικούς για το θέμα αυτό, κατέληξα στα εξής: Θεωρείστε τα 12cm μήκους λάμας σαν γενικό «μπούσουλα». Πάνω από 12cm και το μαχαίρι στα μάτια του νόμου (αρχίζει να) φαίνεται σαν όπλο.

Μην αγοράζετε ποτέ μαχαίρια με χτυπημένο πάνω τους αριθμό όπλου, όπως έχουν κάποιες ξιφολόγχες και όχι μόνο. Ο αριθμός όπλου ξεκαθαρίζει το προφανές: Ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο σχεδιάστηκε για όπλο, και ο κάτοχος του οπλοφορεί. Μακριά λοιπόν!

Η ιδανική λύση, αν κάποιος χρειάζεται μαχαίρι πάνω του, είναι ο ελβετικός σουγιάς. Χιλιάδες πιθανές χρήσεις, καλή ποιότητα και πολύ λογική τιμή. Το συγκεκριμένο εργαλείο το συστήνω ανεπιφύλακτα, μέχρι και οι αστροναύτες έχουν! Δυστυχώς δεν μπορείτε να το έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Όσοι κυνηγούν από μας, χρειάζονται και ένα «μαχαίρι επιβίωσης» για το οποίο θα κάνω αφιέρωμα σε μελλοντικό άρθρο… Καλό είναι να το έχουμε μαζί με την κυνηγετική μας άδεια, μήπως χρειαστεί να αποδείξουμε το προφανές.

amynastospiti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης