Θήβα:Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2015


Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2015 στο Δήμο Θηβαίων!
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο  Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece” διοργανώνοντας δράσεις στη Θήβα, στο Αμπελοχώρι και το Νεοχωράκι, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Στη Θήβα, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δ.Κ.  κ. Σαμιώτη Παναγιώτη, το συμβούλιο και τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων της περιοχής και δημοτών πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και πέριξ αυτού καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία του δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων. Αξίζει να αναφερθεί η δυναμική συμμετοχή του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας και του Εσπερινού Γυμνασίου Θήβας, οι μαθητές των οποίων συμμετείχαν με τους εκπαιδευτικούς τους. Επίσης συμμετείχαν οι σύλλογοι : ΣΔΥΜ Θήβας, Θύρα 7 Θήβας, Γυναικών “Ισμήνη”, Φιλοζωϊκός Θήβας και Λέσχη Lions “Αντιγόνη” Θήβας .

Στο Αμπελοχώρι, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Κοκοντίνη Χρήστο και το συμβούλιο  πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός εντός της κοινότητας με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων  και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου.

Στο Νεοχωράκι, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Κατσέλη Άλκη και το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε  εθελοντικός καθαρισμός εντός της κοινότητας με τη συμμετοχή του σχολείου Νεοχωρακίου και του Συλλόγου “Η παρέα μας”.


Τα υλικά για τον καθαρισμό διέθεσαν ο “Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας” και τα σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος” , “My Market”  και “Lidl”, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συμμετείχε στη δράση στο Μοσχοπόδι και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος της συμμετοχής μας στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Καθαριότητα σημαίνει Πολιτισμός και οφείλουμε όλοι να προσέχουμε το αστικό και φυσικό μας περιβάλλον.  Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και όλους όσους προσέφεραν τα υλικά μέσα για να γίνουν αυτές οι δράσεις ».

Στη δράση στο Μοσχοπόδι παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτσοδήμος Δημήτρης.

Ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Λιβαδόστρας της Τ.Κ. Λεύκτρων αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
http://permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης