Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου ΘήβαςΣτο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δώσουν συναυλία δύο εξαίρετοι καθηγητές και ταλαντούχοι καλλιτέχνες του Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων  (ΔΗΚΕΘ).

Ο λόγος για τη Διευθύντρια και καθηγήτρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου και τον καθηγητή κλασικής κιθάρας ο κ. Δημήτρη Δερδενέ, που θα συνυπάρξουν επί σκηνής ως “Duo Ζεύξεις”, παρουσιάζοντας έργα- σε πιάνο και κιθάρα- των F. Schubert, F.Rebay, I. Albeniz και  E.Marchelie.

Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο “'Hχος Έλλογος”, θα δοθεί στη  Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και ώρα 19:00.  Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2107282570/694743485    (Δευτ-Παρασκ. 10:00-15:00, Είσοδος 10 € και 5€ μειωμένο εισητήριο για μαθητές Ωδείων και φοιτητές).

Η Δη.Κ.Ε.Θ.  εύχεται στους καθηγητές της καλή επιτυχία στη συναυλία και συνέχεια στις εμφανίσεις τους και δηλώνει ότι αισθάνεται υπερήφανη για την αναγνώριση και την πρόοδο τους.

Λίγα λόγια για το “Duo  Ζεύξεις”
Το  Duo  Ζεύξεις  επιχειρώντας να συγκεράσει δύο τόσο διαφορετικά όργανα , οικοδομεί μία άλλου είδους φιλοσοφία στον ήχο , η οποία βασίζεται τόσο σε μία έλλογη κατάσταση , κατά την οποία , και ο νους δικαιώνει το αίτημα του για ουσιαστική γνώση – αφού δεν στηρίζεται στις ασάφειες και την τυχαιότητα – και η ψυχή διεισδύει στο βάθος της ανθρώπινης εσωτερικότητας ,εκεί όπου το δομικό στοιχείο συνυφαίνεται άρρηκτα με το αισθητικό.
Το  Duo  Ζεύξεις  αποπειράται να αναγάγει την Μουσική ως ένα Αγαθό κορυφαίας τάξης και να διευρύνει τις νοηματικές του στοχεύσεις από το επίπεδο μιας απλής καλλιτεχνικής παραγωγής σε μία μυστηριακή σύνδεση με την ανθρώπινη γενικά ύπαρξη.http://permisospress.blogspot.gr/2015/10/blog-post_108.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης