ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ

   Ι .Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΥΓΗΡΕΩΝ
Aπο την Δευτέρα 1η Αυγούστου μπαίνουμε στην περίοδο του Δεκαπενταυγούστου. Κατά την περίοδο αυτή στον Ναό μας θα τελείται κάθε ημέρα το πρωί 7 με 9 η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7.00 μ.μ η κατανυκτική Παράκλησις της Κυρίας Θεοτόκου που τόσο πολύ ευφραίνει τις καρδιές μας, αυξάνει την αγάπη μας για την Μητέρα του Κυρίου και δημιουργεί εκείνη την παρηγοριά, την σιγουριά και την βεβαιότητα που αισθανόμαστε όταν βρισκόμαστε κοντά στην Ουράνια Μητέρα μας.Χρειάζεται όμως και αυτήν την περίοδο να την πάρουμε στα σοβαρά. Με σοβαρότητα πρέπει να παίρνουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει ο Θεός για την σωτηρία μας. Ας πάρουμε ο καθένας την απόφαση να αρχίσουμε τον αγώνα μας και να τον εντείνουμε ιδικά αυτές τις δεκαπέντε ημέρες, για να βρούμε τον Θεό και να γλυκαθούμε από την Γλυκυτάτη Θεοτόκο μας.
Έτσι λοιπόν κάθε ημέρα να την αγιάζουμε με τη Θεία Λειτουργία. Τα Τίμια Δώρα μπορούν να προσφέρουν όπως κάθε χρόνο οι Ενοριακές Οικογένειες, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά. Ταυτόχρονα όμως ας προσπαθήσουμε να δεκαπενταλειτουργηθούμε-να βρεθούμε και στις δέκα πέντε αυτές Θ.Λειτουργίες-και να μην λείψουμε από καμία Παράκληση κάθε βράδυ.
Οι ημέρες αυτές ανήκουν στην Παναγία, είναι οι Ημέρες της Παναγίας και έτσι πρέπει να ζήσουμε αυτές τις ημέρες. Έχουμε και την νηστεία της περιόδου αυτής. Όσο μπορεί ο καθένας και όσο το επιτρέπει η υγεία του ας νηστέψει. Ο Πνευματικός εδώ μπορεί να μας καθορίσει το πόσο και το πώς θα νηστέψουμε. Ας μάθουμε και τα παιδιά μας να νηστεύουν για να έχουν την ευλογία της Αειπαρθένου.
Οι νηστίσιμες τροφές που μπορούμε να καταλύσουμε είναι πολλές. Από εμάς εξαρτάται εάν θέλουμε να κάνουμε την παραμικρή θυσία για την Παναγία μας. Όπου και να βρεθούμε αυτές τις ημέρες που είναι και ημέρες διακοπών να τιμήσουμε Εκείνη που διαρκώς έχει τα χέρια Της υψωμένα και ικετεύει για τον καθένα από εμάς και για όλους μαζί.
Καλή Παναγιά
ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ
Το Σάββατο 6 Αυγούστου Εορτή της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ Εορτάζει το Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως με το εξής πρόγραμμα:
Παρασκευή ώρα 7.00 απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία
Σάββατο πρωί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και ευλογία των σταφυλιών
Στις 15 Αυγούστου Εορτή της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Εορτάζει το Παρεκκλήσιο της Παναγίας στην Τζαχάνανη με το εξής πρόγραμμα:
Κυριακή 14 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, οπου θα ψαλλούν και τα Εγκώμια έμπροσθεν του Επιταφίου της Παναγίας.
Δευτερα 15 Αυγούστου το πρωί ο εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου το απόγευμα θα τελεσθέι η τελευταία Παράκληση στο τέλος της οποίας θα γίνει η Εξόδιος Ακολουθία της Παναγίας μας όπως γίνεται στον τάφο της στην Γεθσημανή και θα ακολουθήσει το κέρασμα με λουκουμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης