Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κος Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Ν. Θηβαίο, επισκέφτηκαν τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών για να εγκαινιάσουνε το νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί ειδικά για τα παιδιά που επισκέπτονται τις κρατούμενες μητέρες τους.

Το παιδικό επισκεπτήριο της φυλακής του Ελεώνα είναι το τρίτο που τίθεται σε λειτουργία και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα. Παράλληλα, παραδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών σχολικό λεωφορείο, δωρεά του ΚΕΘΕΑ, για τη μεταφορά των παιδιών που διαμένουν στο σωφρονιστικό κατάστημα σε νηπιαγωγεία της περιοχής

Τον Υπουργό πλαισίωναν επίσης ο Γ.Γ. του Υπουργείου, κος Φυτράκης, η Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, βουλευτής κα. Σταμπουλή, ο Δήμαρχος Θήβας, κος Νικολάου, καθώς και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα. Δημητρίου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο ξεναγήθηκε στους χώρους των φυλακών από το Διευθυντή, κ. Μακρή και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες των ίδιων των φυλακισμένων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και τις πολιτιστικές δράσεις που αναλαμβάνουν.

Κατά την επίσκεψη, δόθηκε η δυνατότητα στον Υπουργό και στο Βουλευτή να συνομιλήσουν με φυλακισμένες, με τον Υπουργό να τονίζει ότι μέχρι την άνοιξη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του νέου ποινικού κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης