Σε Αττική και Πελοπόννησο τα περισσότερα κρούσματα ιλαράς


Αύξηση καταγράφουν τα περιστατικά ιλαράς στη χώρα μας, με τους ειδικούς να κάνουν έκκληση για πλήρη εμβολιασμό τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Έως και χθες είχαν δηλωθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 166 κρούσματα ιλαράς με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα, κυρίως Αττική και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα μάλιστα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για το ερχόμενο διάστημα δεν μπορεί να αποκλειστεί αύξηση των κρουσμάτων και επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Στην πλειονότητά τους, οι ασθενείς με ιλαρά είναι άτομα ελληνικής υπηκοότητας, και κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά (σχεδόν το 75% των περιστατικών αφορά σε αυτό τον πληθυσμό),

αλλά και ενήλικες 25 έως 44 ετών από τον γενικό πληθυσμό, μεταξύ των οποίων γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Μάλιστα, η ιλαρά «χτύπησε» και το ΕΣΥ και όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στο Θριάσιο νοσοκομείο έχουν προσβληθεί ένας γιατρός, δύο νοσηλευτές και δύο υπάλληλοι κυλικείου από τη νόσο.

Η ομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για εγκληματική καθυστέρηση και αναφέρει ότι «αν και τα κρούσματα εμφανίστηκαν πριν από ένα μήνα, μόλις πριν από λίγες ημέρες το ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε οδηγία στα νοσοκομεία για έλεγχο αντισωμάτων στους επαγγελματίες που γεννήθηκαν μετά το 1972 και δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου ιλαράς».

Με αφορμή την επιδημική έξαρση της ιλαράς στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ΜΜR (ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας) παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες αναφέρεται ότι όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Για τα παιδιά η πρώτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 12 μηνών και η δεύτερη τρεις μήνες μετά, ή σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου τέσσερις εβδομάδες.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης