Έρχεταιιιιιιιιιιιιιιι το Καρναβάλι Ορχομενού 2018 με την υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

http://orchomenos-press.blogspot.gr/
Δεν είναι πλέον είδηση, αφού γνωστή είναι σε όλους μας  η διαχρονική, στενή σχέση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά με τον Ορχομενό αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας. Μια σχέση που χάνεται στο χρόνο αλλά και εδραιώνεται συχνά πυκνά μέσα από κινήσεις που στόχο έχουν να δίνουν σε κάθε τόπο της Βοιωτικής γης, αυτό που του αναλογεί. Κι` αυτό που φέτος Παπαθωμά και Μπακογιάννης είχαν στα σχέδιά τους,  ήταν να στηρίξουν τις Απόκριες στον Ορχομενό!!!
Παραδοσιακά, λοιπόν, οι Απόκριες στη Βοιωτία είναι συνυφασμένες με τον Καρναβάλι στον Ορχομενό, το οποίο με περισσό κέφι, μεράκι, δημιουργικότητα και κυρίως πάθος διατηρεί ακμαίο ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού με την υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού και πολλών φορέων της πόλης, συλλόγων και φυσικά μεμονωμένων χορηγών.
Φέτος, όμως, κάτι νέο έρχεται να εδραιωθεί, αφού η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – όπως μάθαμε ανακοινώθηκε και δημόσια από τους κκ. Παπαθωμά και Υπερήφανο κατά την κοπή της πίτας της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού – όχι απλά στηρίζει ( όπως έκανε άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια ) αλλά από αυτή τη χρονιά συνδιοργανώνει τις Απόκριες στον Ορχομενό, οι οποίες θα κορυφωθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, πρόγραμμα για το οποίο θα επανέλθουμε.

Μια πρωτοβουλία που περνά μέσα από την κεντρική φιλοσοφία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και των συνεργατών του, να διατηρηθούν από τη μια τα ήθη και τα έθιμά μας, παρά τις πιέσεις των καιρών και από την άλλη όλος αυτός ο κόσμος, οι εθελοντές και οι εθελόντριες σε κάθε γωνιά της Στερεάς, να ξέρουν ότι αναγνωρίζεται και ο χρόνος τους και ο κόπος τους.

Κι` ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες καθορίζονται, το κλίμα ανάμεσα μας αρχίζει να ζεσταίνεται προκειμένου το παραδοσιακό Καρναβάλι μας να γίνει και φέτος η αφορμή, να «ξαναβουλιάξειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι» τον Ορχομενό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης