Οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού “Let’s do it Greece 2018” στο Δήμο ΘηβαίωνΓια έκτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική δράση καθαρισμού “Let’s do it Greece”, διοργανώνοντας δράσεις στις Δημοτικές Ενότητες Θίσβης και Πλαταιών, με την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Θηβαίων, σχολείων, συλλόγων και φορέων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και να ενισχύσει την αξία του εθελοντισμού.

Στη Δ.Ε. Θίσβης, εθελοντικούς καθαρισμούς πραγματοποίησαν η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο και τον Σύλλογο “ Η Αργώ” στην παραλία Αλυκής, η Τοπική Κοινότητα Ελλοπίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών, το ΣΑΦΕ και τον ΑΟ Ελλοπιακό στην κοινότητα και το γήπεδο και η Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας σε συνεργασία τους Διευθυντές και τους μαθητές των σχολείων (Νηπιαγωγείο- Δημοτικό- Γυμνάσιο-Λύκειο Δομρβαίνας) στην παραλία Αγίου Νικολάου.

Στη Δ. Ε. Πλαταιών πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Αγίου Βασιλείου από το Δημοτικό Σχολείο Καπαρελλίου, το Σύλλογο Γονέων αυτού, τη Μ.Κ.Ο “Γαργαφία”, την Ομάδα Εθελοντών Καπαρελλίου, τον Ναυτικό Όμιλο ”Ποσειδώνας” Αγ. Βασιλείου, με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Καπαρελλίου.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές των δράσεων: Super Market “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ”, Super Market “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” και την εταιρεία “SANITAS”, που έδωσαν για την υλοποίηση της δράσης σακούλες απορριμμάτων, γάντια μίας χρήσης και εμφιαλωμένα νερά.

Ευχαριστεί, επίσης, τη Σωληνουργία Κορίνθου για τη δωρεάν διάθεση λεωφορείου για τη μεταφορά των συμμετεχόντων από τη Δομβραίνα στον Αγ. Νικόλαο και το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου για τη συμμετοχή του.

Φωτογραφικό Υλικό θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2018/04/lets-do-it.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης