Ένταξη έργων της ΔΕΥΑΛ στο πρόγραμμα "Φιλόδημος Ι" του Υπουργείου Εσωτερικών


Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Τόλιας και ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΛ κ. Χρήστος Μπίμπης παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου σχετικά με την ένταξη των έργων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λιβαδειάς στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικής χρηματοδότησης 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αφορούν στην αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Λιβαδειάς, την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λιβαδειάς και την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων.

Αναλυτικότερα εντάχθηκαν τα παρακάτω έργα:
• “Αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Λιβαδειάς”, προϋπολογισμού 5.100.000 €. Με το έργο θα επιτευχθεί ο πλήρης εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης και θα δοθεί η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υδάτων για απεριόριστη άρδευση με καθαρό νερό.
• “Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης χαμηλής ζώνης και περιοχής Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς”, προϋπολογισμού 651.000 €. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 6.200 μέτρων δικτύου ύδρευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης και στην συνοικία Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς.
• “Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός) στα υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λεβαδέων”, προϋπολογισμού 1.897.714,93 €. Με την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, 41 τοπικών σταθμών ελέγχου, θα επιτευχθεί η αποδοτικότερη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης, ο ακριβής υπολογισμός του υδατικού ισοζυγίου, η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της ποιότητας του νερού.

Σημειώθηκε επίσης, ότι η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Λιβαδειάς δίνει λύση σε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του Δήμου τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς από την έναρξη λειτουργίας του, το 1992 και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία χρηματοδότηση για τη βελτίωσή του, ενώ υπογραμμίστηκε ότι Δήμος Λεβαδέων είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης με συστήματα ελέγχου διαρροών.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι ήδη εκτελούνται 2 αντιπλημμυρικά έργα στη Λιβαδειά, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700.000 € και έχει εγκριθεί η κατασκευή βιολογικού και δικτύου ακαθάρτων στην Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου, προϋπολογισμού περίπου 3,9 εκατομμυρίων €. Ταυτόχρονα υλοποιείται η επέκταση συστήματος τηλεμετρίας στο Δήμο Λεβαδέων προϋπολογισμού περίπου 580.000 €.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται περίπου στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα αυτά εντάσσονται σε ένα ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης στον Καλλικρατικό Δήμο, την πόλη της Λιβαδειάς και τα χωριά μας. Τα έργα είναι ώριμα και άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης