10 πιο υγιεινές εναλλακτικές τροφές για να εντάξετε στην καθημερινότητα


https://www.as-milisoume.gr/el/Articles/180914-10-pio-ygieines-enallaktikes-trofes?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=traffic_clicks_2018&utm_content=eng-health


Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Στο πλοίο της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές σκέφτεστε πώς θα γυρίσετε πίσω στο γραφείο, πώς θα ξυπνάτε πάλι νωρίς και το κυριότερο, πώς θα μπείτε πάλι σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, το τελευταίο δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Αρκεί να βρείτε μερικές πιο υγιεινές εναλλακτικές για τα αγαπημένα σας τρόφιμα και να τις εντάξετε στην καθημερινότητα.

Οι πειρασμοί στην καθημερινότητα είναι πολλοί. Τη μία δεν θα έχετε προλάβει να μαγειρέψετε και θα πάρετε κάτι απ’ έξω. Την άλλη, εκεί που ετοιμάζεστε να φάτε την ωραία σας σαλάτα θα έρθει η πρόσκληση για cinema, που αυτόματα συνδυάζεται υπέροχα με βουτυρένια ποπ κορν ή νάτσος με τυρί. Γίνεται να συγκρατηθείς; Και όμως γίνεται!

Ανακαλύψτε μερικές πιο υγιεινές εναλλακτικές για δημοφιλή τρόφιμαΚατηγορία: Σνακ

Τα σνακ αποτελούν συνήθως δύο συμπληρωματικά γεύματα, το δεκατιανό και το απογευματινό. Σκοπός τους είναι να μας γεμίσουν με ενέργεια μεταξύ των κανονικών γευμάτων και να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε λιγούρα. Υπάρχουν τα πιο δημοφιλή σνακ, αλλά και οι πιο υγιεινές εναλλακτικές τους. Το θέμα είναι τι επιλέγει κανείς να καταναλώνει:

Αντί για τσιπς, δοκιμάστε να φτιάξετε στο σπίτι ποπ κορν με λίγο λάδι.
Αντί για σοκολάτα γάλακτος, επιλέξτε σοκολάτα υγείας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον και σοκολάτες bitter με ξηρούς καρπούς ή και φρούτα, που κάνουν αυτό το σνακ πιο ενδιαφέρον.
Αντί για μαγιονέζα, χρησιμοποιήστε αβοκάντο. Η μαγιονέζα δίνει μια πιο πλούσια γεύση στο φαγητό. Το ίδιο και το αβοκάντο. Προσθέστε το σε σαλάτες, σε σάντουιτς, σαν συνοδευτικό μαζί με αυγά και διαπιστώστε το.
Αντί για συμπυκνωμένο χυμό, στύψτε το δικό σας χυμό, φτιάξτε το δικό σας smoothie ή πιο απλά φάτε ένα ή δύο φρούτα. Όλες αυτές οι εναλλακτικές έχουν σίγουρα περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Αντί για αλατισμένους ξηρούς καρπούς, ψάξτε στο σούπερ μάρκετ για ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι.
Δείτε επίσης, 10 σνακ για το γραφείο που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Κατηγορία: Φαγητό

Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε ποια γεύματα είναι πιο υγιεινά και πιο διαιτητικά και συνήθως τα επιλέγουμε. Τι γίνεται, όμως, σε περιπτώσεις που θέλουμε να το ρίξουμε λίγο έξω;

Αντί για πατάτες, μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες, εκτός από γεύση θα δώσουν στο φαγητό σας και ωραία εμφάνιση.

Αντί για πίτσα με χοντρή ζύμη, επιλέξτε πίτσα με το λεπτό ζυμάρι. Κάτι ξέρουν οι Ιταλοί!
Αντί για σαλάτα του Καίσαρα, δοκιμάστε να φτιάξετε μια σαλάτα με διάφορες πρασινάδες, κοτόπουλο και dressing από ελαιόλαδο και μυρωδικά.

Αντί για τηγανητά αυγά με μπέικον, προτιμήστε τα αυγά σας ποσέ ή βραστά. Όσο για το μπέικον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γαλοπούλα ψητή.

Αντί για λευκή σάλτσα και κρέμα γάλακτος, προτιμήστε μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα ή πέστο. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες πιο υγιεινές και πιο αθώες, θερμιδικά, εναλλακτικές σε φαγητά και σνακ που αγαπάμε να καταναλώνουμε. Μην ξεχάσετε να αφήστε παρακάτω στα σχόλια τις δικές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης